Γιώργος Χελάκης

Οι «τεσσάρες» κερδίζουν ουσία και εντυπώσεις

SportDay

Οι εντυπώσεις από τα πολλά γκολ που χάνονται είναι πρόσκαιρες. Πιστώθηκαν στον λογαριασμό του Παναθηναϊκού την Κυριακή το βράδυ. Οι εντυπώσεις από τις ευκαιρίες που γίνονται γκολ μένουν. Ηδη μπήκαν στον λογαριασμό τού Ολυμπιακού. Η «τεσσάρα» είναι βαρύ σκορ. Θα περάσει στη συλλογική μνήμη των «πράσινων» οπαδών. Θα το θυμούνται και δεν θα μπορούν να το βγάλουν από πάνω τους. Κάτι σαν το... αλησμόνητο 1-4 της Λεωφόρου. Πάλι για το Κύπελλο, πάλι με τον Τάκη Λεμονή στον «ερυθρόλευκο» πάγκο. Κάτι συμπτώσεις...

Με τον καιρό η μνήμη εξασθενεί κάπως. Λίγοι θα θυμούνται τα πραγματικά περιστατικά κάτω από τα οποία διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα. Ακόμα λιγότεροι θα μπορούν να κάνουν συγκρίσεις. Ο Παναθηναϊκός της Κυριακής ήταν ως ομάδα καλύτερος από τον Ολυμπιακό της Τετάρτης. Τι να το κάνει όμως; Μεγάλη ομάδα είναι αυτή που μετά το σφύριγμα της λήξης έχει στείλει τις περισσότερες φορές την μπάλα στο πλεκτό. Εστω με την ευγενική χορηγία του Γκαλίνοβιτς και του Σαριέγκι. Μέχρι να μπει το δεύτερο, ο Παναθηναϊκός έδινε την εντύπωση ότι θα μείνει στο παιχνίδι και θα παλέψει για την ισοφάριση. Μετά το δεύτερο γκολ, πέταξε «λευκή πετσέτα» και αφέθηκε να διασυρθεί. Η καθαρή «τεσσάρα» συνιστά θρίαμβο για τον «δαφνοστεφανωμένο», διασυρμό για το «τριφύλλι». Η εξέλιξη αφήνει αποσβολωμένο τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Ολα άλλαξαν μέσα σε εβδομήντα δύο ώρες. Ο ψυχολογικά χαμένος διέλυσε τον ψυχολογικά κερδισμένο. Το ματς του Κυπέλλου δεν αφήνει περιθώρια για σοβαρή κριτική. Η ευθύνη για την αδυναμία βαραίνει αποκλειστικά τον Πεσέιρο και τους παίκτες του. Αλλο να χάνεις, άλλο να πέφτεις στα γόνατα μόλις δέχεσαι το δεύτερο γκολ. Εδώ υπάρχει ιστορία, φανέλα, η επόμενη μέρα στη δουλειά, το «γαμημένο» φιλότιμο.

Τίποτα δεν κράτησε ζωντανούς τους παίκτες του Παναθηναϊκού. Τίποτα δεν «κράτησε» τους Ολυμπιακούς. Ο Γιάννης Γκούμας όταν τελείωσε το ματς του πρωταθλήματος δήλωσε ότι το σκορ έπρεπε να είναι 1-4 ή 1-5. Χθες αναγκάστηκε (προς τιμήν του) να ζητήσει συγγνώμη από τους οπαδούς της ομάδας. Αντί επιλόγου, διαβάστε τη δήλωση του Ζεβλάκοφ: «Πώς το είπε ένας αμυντικός του Παναθηναϊκού; Οτι θα ερχόταν 4-1; Ε, ας βάζανε το ένα...».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x