Γιώργος Χελάκης

Δίκιο έχει ο Πανούτσος...

SportDay

Στο Περιστέρι τα γκολ χάθηκαν με το τσουβάλι. Ισως είναι το παιχνίδι με τις περισσότερες χαμένες ευκαιρίες εκατέρωθεν. Προσοχή στο «εκατέρωθεν». Ο Ατρόμητος (μέχρι το 60') έπαιξε κόντρα στην ΑΕΚ με αίσθημα ανωτερότητας. Επαιξε για να τη νικήσει. Πιθανότατα θα τα είχε καταφέρει αν μέσα στην περιοχή του Μορέτο είχε ένα σέντερ φορ που διατηρούσε φυσιολογικές σχέσεις με τα δίχτυα. Ο Κουτσοσπύρος είναι εξαιρετικά φιλότιμος, πλην όμως «μαλωμένος» με το γκολ και «παγωμένος» από τη μέχρι τώρα μεταχείριση που του επιφύλαξε ο Ογιος.

Αγγίζει τα όρια της υπερβολής, αλλά δείχνει τη διαφορά έως ένα σημείο ανάμεσα στις ομάδες. Από τη μία μεριά απέναντι στον Μορέτο ο Κουτσοπέτρος και από την άλλη απέναντι στον Μιχαηλίδη ο Λυμπερόπουλος. Στο πρώτο γύρισμα του Μαντούκα ο Νικόλας πλάσαρε σωστά. Η ΑΕΚ πιέστηκε κατά διαστήματα. Αναστατώθηκε από τα μπασίματα του Λουτσιάνο και τις φιγούρες του Μερίνο. Μέχρις εκεί, όμως. Η ανοιχτή άμυνα του Ατρομήτου, που έβγαινε μαζικά στην επίθεση, έδινε τη δυνατότητα στους επιθετικούς της «Ενωσης» να την εκθέτουν συνεχώς. Μόνος... ατρόμητος, ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης. Μακάρι γι' αυτόν, να πληροφορηθεί για τη δράση του ο Ρεχάγκελ.

Οι ομάδες που παίρνουν πρωτάθλημα είναι αυτές που «καθαρίζουν» τα ματς με τις θεωρητικά μικρότερες, έλεγε χθες στη «SportDay» o Ριβάλντο. Μεγάλο το δίκιο του. Η ΑΕΚ πέρασε αλώβητη από το Περιστέρι, παρά τις σημαντικές απουσίες Ζήκου, Δέλλα και Μπλάνκο.

Το τελευταίο μισάωρο Μιχαηλίδης και αστοχία της στέρησαν το ευρύτατο σκορ. Μικρό το κακό. Η διαφορά της φετινής από την περσινή ομάδα εκεί ακριβώς βρίσκεται. Οτι «καθαρίζει» τα ματς με τους αντιπάλους της που είναι στη μέση της βαθμολογίας. Οι γκέλες της είναι ελάχιστες. Η μπάλα που παίζει δεν ενθουσιάζει, αλλά φέρνει τα καλά αποτελέσματα. Ο,τι χρειάζεται για να πάρεις πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ –δίκιο έχει ο Πανούτσος– πορεύεται ως πρώτο φαβορί...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x