Γιώργος Χελάκης

Είναι πολλά τα λεφτά...

SportDay

Ο... στερημένος οπαδός του Παναθηναϊκού έχει κάθε λόγο να μένει με το στόμα ανοιχτό. Υπάρχουν κάποιοι που δηλώνουν διατεθειμένοι να βάλουν αύριο το πρωί 40 εκατ. ευρώ στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός για να γίνουν μεταγραφές. Ακόμα κι ένας εκκολαπτόμενος μάνατζερ να χειριστεί αυτά τα λεφτά, είναι αδύνατο να μην αλλάξει όψη η ποδοσφαιρική ομάδα. Τόσα πολλά λεφτά είναι αδύνατο να μην κάμψουν δυσπιστίες, αντιρρήσεις και συναισθηματισμούς.

Σε τέτοιες περιπτώσεις τα σαράντα εκατομμύρια θεωρούνται το φαγητό. Η σάλτσα συνήθως το κάνει πιο εύγευστο. Χθες το μεσημέρι η δουλειά φάνηκε να χαλάει κάπως στη σάλτσα, στο γαρνίρισμα. Οποιος έχει να διαθέσει εδώ και τώρα τόσα λεφτά γίνεται πιο καθαρός και σαφής στις εξηγήσεις του. Πιο σαφής και κατηγορηματικός στις εξηγήσεις του. Ολα αυτά δεν ήταν χθες το μεσημέρι ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Φαντάζομαι ότι θα υπήρχε τρόπος να βρεθεί ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και να πληροφορηθεί ότι υπάρχουν διαθέσιμα τόσα λεφτά. Υποθέτω ότι κάποιος εκ των έντεκα βασικών συνεργατών θα μπορούσε να επικοινωνήσει έγκαιρα με τον Τζίγκερ, ώστε να του πει τη βαριά κουβέντα...

Οταν έχεις τόσο γεμάτο πορτοφόλι και θεωρείς ότι ξεπερνάς ακόμα και τον Αμπράμοβιτς, δεν χρειάζεται γαρνιτούρα. Διότι σαν γαρνιτούρα ακούστηκαν οι επαναλήψεις για τις «πράσινες καρδιές» και τον κόσμο του Παναθηναϊκού. Αυτός ο κόσμος καιρό τώρα δεν πάει στο γήπεδο. Καιρό τώρα ένα (μικρό) κομμάτι του πάει και βρίζει. Ακόμα κι αν όλος αυτός ο κόσμος γίνει μέλος του Ερασιτέχνη, πάλι δεν ιδρώνει το αυτί του Βαρδινογιάννη. Αντί για όλα αυτά, θα ήταν χρήσιμο να ακουστούν δύο συγκεκριμένες κουβέντες για την προοπτική του νέου γηπέδου και το προπονητήριο-διοικητήριο της Παιανίας. Στη βάση των πραγματικών δεδομένων κρίνεται η αξιοπιστία μιας πρότασης. Τα πραγματικά δεδομένα αγνοήθηκαν. Ενας δικαιολογημένος αλλά άσχετος με την ουσία του θέματος συναισθηματισμός πήρε τη θέση τους. Η «ΠΕΚ» είχε την ευκαιρία να διατυπώσει δημόσια μια συνολική και αξιόπιστη πρόταση. Προτίμησε να πορευτεί δίνοντας βάρος στις εντυπώσεις και το συναίσθημα. Επένδυσε στο θυμικό των οπαδών, στη χρόνια στέρησή τους. Το έπραξε ορθώς, αλλά δεν έκανε ένα βήμα παραπέρα. Η «επένδυση» έμεινε ανολοκλήρωτη. Οι οπαδοί δεν είναι ιδιοκτήτες και δεν μπορούν να διαπραγματευτούν για τίποτα με τον κ. Βγενόπουλο. Ισα ίσα αναρωτιούνται όταν τον ακούνε να λέει ότι για τα προβλήματα του Ερασιτέχνη δεν γνωρίζει τίποτα, επειδή εκείνο τον καιρό δεν... διάβαζε εφημερίδες.

Από την πλευρά της η ιδιοκτησία της ΠΑΕ δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν είδε, δεν διάβασε και δεν άκουσε τίποτα. Κάποιοι –εγνωσμένης οικονομικής επιφάνειας– διαθέτουν «εδώ και τώρα» δεκάδες εκατομμύρια για μεταγραφές. Ακόμα κι αν δεν επέμειναν όσο θα έπρεπε στο τηλέφωνο, τώρα αξίζουν τουλάχιστον ένα τηλεφώνημα. Σε τέτοιες περιπτώσεις πώς να δικαιολογηθούν πείσματα και εγωισμοί; Πώς να αγνοηθούν τόσα λεφτά επειδή αυτοί που τα προσφέρουν ήταν άκομψοι ή –ίσως– φαφλατάδες; Οταν μιλάμε για τόσα λεφτά, η απάντηση δεν μπορεί να είναι «...η κλήση σας προωθείται»!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x