Γιώργος Χελάκης

Τις εντυπώσεις ο Μπελούτσι, την ουσία ο Σπυρόπουλος...

SportDay

Τελευταία μέρα του μήνα υπάρχουν «κρατούμενα». Τα δημιούργησαν οι μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων που διεκδικούν τον τίτλο του πρωταθλητή. Οι προπονητές και οι τεχνικοί διευθυντές τους «έγκαιρα» είχαν διαγνώσει τις αδυναμίες, είχαν επισημάνει τους στόχους. Το αποτέλεσμα ήταν μέχρι την τελευταία ώρα να ψάχνουν παίκτες και να διαβουλεύονται με μάνατζερ. Πιο γρήγορα, πιθανότατα και πιο μεθοδικά, κινήθηκε ο Ολυμπιακός. Πήρε νωρίς τον Σίσιτς και σχετικά νωρίς τον Μπελούτσι. Καθυστέρησε στην περίπτωση του Λεονάρντο. Εδώ υπάρχει μια λογική εξήγηση για την καθυστέρηση. Η μαγνητική τομογραφία που έδειξε το μεγάλο πρόβλημα στο πόδι του Ραούλ Μπράβο καθυστέρησε κι αυτή. Οπως και το ταξίδι του Ντομί στο Κατάρ για να κάνει γιόγκα! Τότε προφανώς διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ανάγκη για την απόκτηση κανονικού και υγιούς αριστερού μπακ. Θεωρητικά η ενίσχυση του Ολυμπιακού είναι μεγαλύτερη από των ανταγωνιστών. Πρακτικά ο Σίσιτς όσες φορές χρησιμοποιήθηκε ήταν από μέτριος έως εκνευριστικός. Ο Λεονάρντο θέλει τον χρόνο του και ο Μπελούτσι –νέα ατυχία– θα λείψει για περίπου δέκα μέρες.

Ο Παναθηναϊκός πήρε παίκτη για «εδώ και τώρα». Ο Νίκος Σπυρόπουλος ξέρει σε ποιο πρωτάθλημα παίζει, ξέρει τα κατατόπια της Παιανίας. Εμείς ξέρουμε ότι δεν υπάρχει στην Ελλάδα καλύτερος αριστερός μπακ...

Ο Ελντερ Ποστίγκα είναι προικισμένος σέντερ φορ. Εχει άριστη τεχνική, δυνατά σουτ και πρωτότυπη ντρίμπλα. Εχει επίσης μεγάλη ανάγκη να παίξει καλά, ώστε να συμπεριληφθεί στην αποστολή της Πορτογαλίας για το Euro. Ωστόσο, ο Ποστίγκα μάλλον ως καλή εναλλακτική λύση θα αντιμετωπιστεί από τον Πεσέιρο.

Ο Μανούτσο Γκονσάλβες δεν έχει ανάγκη ιδιαίτερων συστάσεων. Διαπιστευτήριά του έχουν κατατεθεί στον σερ Αλεξ Φέργκιουσον και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Προφανώς πρόκειται για επιτυχία του Παναθηναϊκού που θα τον έχει μέχρι το καλοκαίρι στην Παιανία. Ακόμα μεγαλύτερη αν τον βρουν ντυμένο στα πράσινα τα χιόνια του επόμενου χειμώνα. Το θέμα είναι πότε θα αποδεσμευθεί από την εθνική ομάδα της Ανγκόλα, πότε θα προσαρμοστεί κ.λπ. Η ανησυχία αυτή αφορά τον χρόνο που θα έχει τελικά στη διάθεσή του ο Πεσέιρο. Η αξία του - για όποιον ρίχνει μια ματιά στο Κόπα Αφρικα- δεν χρειάζεται να συζητηθεί.

Προχθές το βράδυ πληροφορηθήκαμε ότι ο σέντερ φορ Εντίνιο μάγεψε τους συμπαίκτες του στο οικογενειακό διπλό των Θρακομακεδόνων. Προσπερνώντας την υπενθύμιση ότι είναι πολλοί όσοι μαγεύουν στην ΑΕΚ μόλις έρχονται και έπειτα από κάποιο καιρό φεύγουν ως δανεικοί ή κατώτεροι των περιστάσεων, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι η μεταγραφή δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί. Η ΑΕΚ πήρε τον Μοχάμεντ Καλόν, που έχει χρόνια και ζαμάνια να συμπεριφερθεί ως μεγάλος σέντερ φορ. Το ρίσκο είναι δεδομένο. Στα συμπεράσματα τώρα:

• Μακράν η πλέον εντυπωσιακή και κοστοβόρα μεταγραφή είναι του Φερνάντο Μπελούτσι στον Ολυμπιακό.

• Μεταγραφή άμεσης απόδοσης και υψηλής χρησιμότητας είναι του Νίκου Σπυρόπουλου στον Παναθηναϊκό.

• Οι ομάδες είχαν ανάγκη, αλλά δεν πήραν: σέντερ μπακ (Ολυμπιακός), αμυντικό χαφ (ΑΕΚ), δεξί χαφ (Παναθηναϊκός).

Θεωρητικά οι διεκδικητές του τίτλου παρουσιάζονται ενισχυμένοι. Πρακτικά εξακολουθούν να έχουν κενά. Πιο... πρακτικά. Στους έντεκα πρώτους παίκτες η υπεροχή του Ολυμπιακού εξακολουθεί να υφίσταται. Ομως, μέχρι τώρα απλά τον φέρνει δεύτερο με τυπικά χειρότερο πρόγραμμα από τους άλλους δύο. Στην Καλαμαριά θα εμφανιστεί χωρίς Γκαλέτι, Λούα Λούα και Μπελούτσι.

Η προπορευόμενη ΑΕΚ ζει με το ρίσκο να μην αντέξουν οι καταπονημένοι μύες του Δέλλα και του Ζήκου...

Ο Παναθηναϊκός έχοντας το πληρέστερο ρόστερ από πλευράς βάθους πάγκου «ζητεί» να ανεβαίνει σταθερά η απόδοση του Γκονζάλες. Θα του δίναμε τουλάχιστον μια πιθανότητα παραπάνω από τους άλλους αν ο Πεσέιρο έριχνε στο γήπεδο τον «περσινό» Νίνη...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x