Γιώργος Χελάκης

Φωτιάδης και βοηθός διακωμώδησαν το άθλημα

SportDay

Οδιαιτητής Φωτιάδης και ο ένας βοηθός του πρέπει να απαλλαγούν των καθηκόντων τους. Τα πέναλτι πάνω στον Ριβάλντο και τον Τζεμπούρ μόνο τυφλός τα αγνοεί. Δεν θα χάσει η Βενετιά βελόνι επειδή θα αφαιρεθεί η σφυρίχτρα από τον Φωτιάδη. Ισα ίσα θα δοθεί η εντύπωση ότι πού και πού τηρούνται τουλάχιστον τα προσχήματα. Θα πάρει το μήνυμα ο επόμενος Φωτιάδης ότι έτσι και «στραβωθεί» στα καλά του καθουμένου θα έχει όλο τον χρόνο δικό του να επισκέπτεται οφθαλμίατρους. Ο Τσόχος έγραφε χθες ότι ο διαιτητής είχε «στραβωθεί» πριν αρχίσει το ματς. Κι έτσι να μην είναι, αλλοίωσε το αποτέλεσμα και δεν άφησε περιθώρια στην ΑΕΚ να διεκδικήσει την ανατροπή του σκορ. Ο Μάκος πάει κατευθείαν πάνω στον Ριβάλντο. Για να σιγουρευτεί ότι θα τον ρίξει στο χορτάρι, πέφτει ο ίδιος πάνω του. Ο διαιτητής και ο βοηθός έχουν οπτικό πεδίο. Τώρα, αν ισχύει η δήλωση του «Λύμπε» ότι -όπως του είπε ο βοηθός- πάτησε το κουμπί για να ειδοποιήσει τον διαιτητή αλλά το ρημάδι ήταν χαλασμένο, το πράγμα χειροτερεύει. Ο βοηθός μάς κάνει άσχημη πλάκα και πρέπει να τιμωρηθεί για διακωμώδηση του αθλήματος.

Η ΑΕΚ έχει κάθε λόγο να αισθάνεται αδικημένη. Ο Γκούμας έπρεπε να φύγει από το παιχνίδι πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο. Ο Κοβάσεβιτς επίσης για την αγκωνιά στον Μουράφσκι.

Οτι ο Ντέμης «ξεχνάει» μόνιμα όταν κάνει δηλώσεις να αναφερθεί σε ενδεχόμενες ευθύνες του προπονητή και των παικτών του, δεν πάει να πει ότι όσα λέει για τη διαιτησία πρέπει να γραφτούν στο χιόνι. Ως ενοχλητική καταγράφω την προσπάθειά του να προεξοφλήσει την κατάσταση, επιχειρώντας να δημιουργήσει «ατράνταχτο» άλλοθι στην περίπτωση που η ΑΕΚ χάσει (κι αυτό) το πρωτάθλημα. Η δήλωση πως η ομάδα έπρεπε να βρίσκεται 6-7 βαθμούς μπροστά αυτό δείχνει. Ομως, η διακωμώδηση του αθλήματος είναι γεγονός. Ο Τζίγκερ και ο Πέτρος Κόκκαλης, που κάνουν δηλώσεις και στέλνουν επιστολές όταν θεωρούν πως αδικούνται οι ομάδες τους, καλό είναι να βγουν και να κάνουν δηλώσεις για τον Φωτιάδη. Καλό είναι γενικότερα να μην αφήνουν τέτοιες δουλειές στον Βαρούχα και τον Φινοκαλιώτη. Τουλάχιστον έτσι θα έστελναν καθαρό μήνυμα ότι ενδιαφέρονται για αμερόληπτες διαιτησίες. Μέχρι τώρα -συμπεριλαμβανομένου του Νικολαΐδη- όλοι τους κάνουν δηλώσεις όταν το φαλτσοσφύριγμα ενοχλεί την ομάδα τους. Θαυμάστε συμπεριφορά από τα «κεφάλια» της Σούπερ Λίγκας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x