Γιώργος Χελάκης

Τα «όνειρα» του Φερέρ, εφιάλτης για την ΑΕΚ

SportDay

Τώρα είναι η ώρα να καταλογιστούν τα του Καίσαρος τω Καίσαρι. Πρόκειται κυριολεκτικά για καταλογισμό. Τώρα δεν υπάρχουν άλλοθι, «χεσμένοι» διαιτητές, επιχειρηματίες που συναλλάσσονται με το Δημόσιο και άλλα χαριτωμένα. Η ευθύνη βαρύνει την ΑΕΚ. Και όταν λέμε ΑΕΚ, τους παίρνει όλους η μπάλα. Τη διοίκηση για τις επιλογές της, τον προπονητή για τις επιλογές του, τους παίκτες για την απόδοσή τους. Πριν γίνει ο καταλογισμός, μια καθαρή εξήγηση: η Λάρισα στην έδρα της έχει την ποιότητα που της επιτρέπει να νικήσει την ΑΕΚ και οποιαδήποτε άλλη ομάδα στο πρωτάθλημα. Επομένως δεν μπορούμε να μιλάμε για μία ήττα εκτός προγράμματος. Εκτός προγράμματος ήταν η άθλια εμφάνιση της ΑΕΚ, που ζορίστηκε για να δημιουργήσει μία ευκαιρία της προκοπής και σε καμία περίπτωση δεν μπόρεσε να επιβάλει τον ρυθμό της στο παιχνίδι. Κάτι σαν τον Ολυμπιακό στο Καυταντζόγλειο. Ο Φερέρ το έχει στο προπονητικό του DNA. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί; Από τη στιγμή που έχει τράπουλα στα χέρια του, την ανακατεύει.

Ετσι που στο τέλος χάνει τα φύλλα και δεν ξέρει πού θα βρει τι. Για άλλη μια φορά αιφνιδίασε τους αντιπάλους του και τους ίδιους τους ποδοσφαιριστές του. Πιθανότατα να βλέπει περίεργα όνειρα στον ύπνο του παραμονές του αγώνα. Τα όνειρά του, εφιάλτες για την ΑΕΚ. Επειδή έχει τη μύτη του ψηλά, δύσκολα θα δώσει μια λογική εξήγηση. Για ποιο λόγο αγνόησε τον Λυμπερόπουλο και τον Καλόν και προτίμησε τον Εντίνιο σε ένα άγνωστο για τον ίδιο περιβάλλον (Αλκαζάρ); Γιατί το γύρισε στην προπονητική του μπάσκετ κάνοντας ταυτόχρονα τρεις ενέργειες; Αυτή η κομπλεξαρισμένη ΑΕΚ που πελαγοδρομούσε στο γήπεδο είναι έργο Φερέρ. Οσοι ακόμα «μέσα στην ΑΕΚ» επιμένουν στην ασυλία του πρέπει να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους. Στον Φερέρ δόθηκε εντολή να πάρει πρωτάθλημα και όχι να δοκιμάζει ιδέες και σχήματα γενικά και αόριστα.
Την ίδια εντολή έχει και ο Πεσέιρο. Αυτός δικαιώνεται μόνο από το αποτέλεσμα. Η μπάλα που παίζει ο Παναθηναϊκός είναι περίπου για κλάματα. Αγκομαχά σαν προπολεμικό φορτηγό σε ανηφόρα. Ετσι όπως πάει, κάποια στιγμή θα καεί η φλάντζα και θα γίνει της... Καλαμαριάς. Προς το παρόν παρακολουθούμε έναν αγώνα δρόμου με την όπισθεν. Οποιος ρετάρει λιγότερο, όποιος κλατάρει καθυστερημένα, αυτός θα πάρει το πρωτάθλημα. Σχεδόν επί δύο μήνες τώρα οι τρεις μεγάλοι κάνουν επίδειξη αδυναμιών, κακού ποδοσφαίρου και ταλαιπωρίας της μπάλας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x