Γιώργος Χελάκης

Δεμένος χειροπόδαρα

SportDay

Φάνηκε από τον τρόπο που σταμάτησε ξαφνικά η συνεργασία με τον Ιλια Ιβιτς. Ο Νικολαΐδης έπαιρνε ένα δρόμο υψηλού ρίσκου. Να παραδώσει την ομάδα στα χέρια ενός. Του πρόσφερε χρυσοφόρο συμβόλαιο, έχοντας την εντύπωση ότι έτσι δέσμευε τον Φερέρ να μείνει για χρόνια μαζί του. Το αποτέλεσμα ήταν να δεσμεύσει την ΑΕΚ και να δεσμευτεί ο ίδιος. Το καλοκαίρι τα σχέδια για την ομάδα του μέλλοντος πήγαν στο καλάθι των αχρήστων. Εκεί περίπου κατέληξαν οι νεαροί ποδοσφαιριστές της ομάδας, πλην Παπασταθόπουλου. Επειδή δεν θέλει και πολύ να φανεί ότι ο κόουτς φορτώνεται στις πλάτες του τις αμαρτίες όλου του κόσμου, θυμίζουμε πως η απόφαση να εγκαταλειφθούν τα «μεσομακροπρόθεσμα» πλάνα και να μπει στόχος για πρωτάθλημα εδώ και τώρα είναι της διοίκησης του Ντέμη. Το πολύχρονο συμβόλαιο είχε υπογραφεί νωρίτερα με στόχο (τότε) την ομάδα του μέλλοντος.

Η αλλαγή στόχου δεν αφορά τον «Δον Λορένσο» αλλά τη διοίκηση. Οποιος θέλει πρωτάθλημα εδώ και τώρα δεν κάνει πολύχρονο συμβόλαιο στον προπονητή, διότι αν το πρωτάθλημα δεν έρθει, πρέπει να έχει τα χέρια του λυμένα. Ο Ντέμης βρέθηκε δεμένος χειροπόδαρα όταν (πρώτος απ' όλους) άρχισε να διαπιστώνει την αδυναμία του Φερέρ να διαχειριστεί σωστά το έμψυχο υλικό και να διαλέξει τους κατάλληλους παίκτες. Ο υπερόπτης και αλλοπρόσαλλος τεχνικός έχει μεγάλες ευθύνες για τη βαθμολογική κατρακύλα (τώρα) και την αδυναμία της ΑΕΚ να παίξει καλό ποδόσφαιρο (φέτος). Πολύ μεγαλύτερο από τη διαιτησία με την οποία τα έβαλαν το... κιτρινόμαυρο σύστημα και ο ίδιος ο Ντέμης. Οταν τα φορτώνεις όλα στη διαιτησία κι αμέσως μετά διώχνεις τον προπονητή, δείχνεις καθαρά πως τα όσα έλεγες μέχρι τώρα καλά καλά δεν τα πίστευες ούτε εσύ ο ίδιος. Εκτός αν ακούσουμε σήμερα το πρωί ότι έδιωξες τον Φερέρ γιατί ερέθιζε τους διαιτητές και αδικούσαν την ΑΕΚ. Τώρα φαίνεται καθαρά πως το πρόβλημα της «Ενωσης» είναι κυρίως αγωνιστικό. Πιθανότατα να μείνει αγιάτρευτο και με το νέο προπονητικό σχήμα. Στα σίγουρα η παραμονή Φερέρ δεν θα βοηθούσε στη γιατρειά. Θα εξανέμιζε τις ελπίδες για τον τίτλο.

Ο Νικολαΐδης πρέπει να σκέφτεται από τώρα τι θα κάνει το καλοκαίρι. Δύο δρόμοι είναι μπροστά του. Να αδειάσει τα ταμεία (αν κάτι υπάρχει σ' αυτά) ώστε να επιδιώξει το πρωτάθλημα ή –βλέποντας τα άδεια ταμεία– να επιστρέψει στη λογική της νεανικής ομάδας.

Μέχρι τότε πρέπει να πατήσει γκάζι μήπως και προλάβει. Ο,τι και να κάνει, ας έχει υπόψη του να δεσμεύεται λιγότερο, να εκτίθεται λιγότερο και να παραδέχεται τις λανθασμένες επιλογές του...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x