Γιώργος Χελάκης

Ικανοποιητική απόδοση με χαμηλό ρίσκο...

SportDay

Στο γραφείο δημιουργήθηκε μια μικρή αναστάτωση. Συνηθισμένα πράγματα όταν η μισή εφημερίδα εκθειάζει τις προπονητικές αρετές του Ντούσαν Μπάγεβιτς και η άλλη μισή τον θεωρεί ξεπερασμένο. Μόνιμη παρατήρηση: οι νεότεροι σε ηλικία είναι κατά βάση επικριτικοί, οι κάπως μεγαλύτεροι επαινούν τον εξηντάχρονο (πια) κόουτς. Χτυπητή εξαίρεση ο Διονύσης Ελευθεράτος, παρά το γεγονός ότι έχει υπόψη του πως ο Μπάγεβιτς υπήρξε θαυμαστής του Τίτο...

Κάθε πλευρά έχει σειρά επιχειρημάτων. Οι επικριτές θυμούνται την αλλαγή του Καραπιάλη με τον Αμπονσά στον αποκλεισμό από τη Γιουβέντους, την «ντριμ τιμ» της ΑΕΚ που έχασε το πρωτάθλημα από τον Φλεβάρη, τη «μυθική» αλλαγή του Ρέζιτς στο «Ανφιλντ».

Οι υποστηρικτές ότι, όπου πήγε, οι ομάδες του έπαιξαν μπάλα και πήραν τρόπαια. Η συζήτηση καταλήγει σε απίθανες λεπτομέρειες και περιστατικά που μόνο ο Μανώλης Παναγιωτόπουλος και ο Κώστας Μιαούλης είναι σε θέση να επιβεβαιώσουν. Το συμπέρασμα είναι ότι ο Μπάγεβιτς παραμένει εδώ και κοντά είκοσι χρόνια ο μεγάλος πρωταγωνιστής των ελληνικών πάγκων. Ο προπονητής με τους περισσότερους τίτλους από κάθε άλλον. Τώρα, εξαρτάται από πια οπτική γωνία το βλέπει κανείς. Η γιαγιά που τη διαβεβαίωνε πως θα μείνει στην ΑΕΚ μάλλον τον καταράστηκε. Ο Μοριανάκης που είχε αρπάξει της χρονιάς του στο αεροδρόμιο τον θεωρεί τραμπούκο. Ο Ζάχοβιτς και ο Ριβάλντο δεν θα ήθελαν να τον βλέπουν ούτε ζωγραφιστό. Τα σκληροπυρηνικά μέλη της «Ορίτζιναλ» μπορεί και τώρα να καίνε φωτογραφίες του στο «δωματιάκι».

Οσοι, όμως, αγαπούν το επιθετικό ποδόσφαιρο και πληρώνουν εισιτήριο γιατί γουστάρουν θέαμα, περιορίζονται απλώς στο να μην τον θέλουν για άντρα της αδερφής τους.

Απ' όσα γνωρίζω, ο Τζίγκερ έχει αποκαταστήσει την αδερφή του. Ως εκ τούτου, ψάχνει απλώς για προπονητή. Στον πλανήτη του ποδοσφαίρου θα υπάρχουν πολλοί προπονητές καλύτεροι από τον Μπάγεβιτς. Από πουθενά δεν προκύπτει ότι θα άφηναν τις δουλειές τους και τις πατρίδες τους για να «αναγεννήσουν» τον Παναθηναϊκό. Το σίγουρο είναι ότι ανάμεσα σ' αυτούς δεν συμπεριλαμβάνονται ο Πεσέιρο, ο Μαλεζάνι, ο Μπάκε, ο Μουνιόθ κ.ά.

Ο νέος πολυμετοχικός και πιθανότατα πολυεκατομμυριούχος Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από καλή μπάλα που φέρνει κόσμο στην εξέδρα. Εχει, επίσης, ανάγκη από τίτλους μετά την παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας.

Ετσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, εκείνο που του χρειάζεται είναι να περιορίσει τα ρίσκα. Με την επιλογή Μπάγεβιτς πετυχαίνει αυτόν τον στόχο. Μόνο στον δεύτερο χρόνο της επιστροφής του στον Ολυμπιακό ομάδα του Μπάγεβιτς υπήρξε αντιτουριστική...

Εχει «κλειστά χαρτιά» ο Λάμπρος Σκόρδας;

Mεγάλος δρόμος χωρίζει την επιθυμία του Παναθηναϊκού να προσλάβει τον Μπάγεβιτς από την απόφαση του κόουτς να εγκατασταθεί στην Παιανία. Η απόσταση είναι μεγαλύτερη από τη χιλιομετρική που χρειάζεται να διανυθεί για να γίνει το δρομολόγιο Θεσσαλονίκη - Αθήνα.

Ο κόουτς έχει πολλά πράγματα να σκεφτεί πέρα από το χοντρό κράξιμο που δικαιολογημένα θα του επιφυλάξουν οι οπαδοί του Αρη.

Ενα από αυτά είναι το αποτέλεσμα του τελικού. Εφόσον ο Αρης το «σηκώσει», ο ήρωας του «Κλεάνθης Βικελίδης» θα βαδίζει μονίμως σε κόκκινο χαλί. Ο Λάμπρος Σκόρδας θα υπερβάλει εαυτόν για να τον κρατήσει. Ανάμεσα στις υπερβολές ίσως είναι η αντικατάσταση του καχεκτικού συμβολαίου του με ένα άλλο πλουσιοπάροχο.

Ωστόσο, για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς, που πήρε πρωταθλήματα με ΑΕΚ και Ολυμπιακό, άλλο ένα με τον Παναθηναϊκό θα είναι μια σημαντική επιβεβαίωση της επαγγελματικής του καριέρας.

Ενα πρωτάθλημα με τον Αρη είναι που θα τον απογειώσει. Ακόμα κι η συμμετοχή στην κούρσα της διεκδίκησης του τίτλου μέχρι το τέλος.

Η παραμονή του στον Αρη είναι περίπου σε ευθεία συνάρτηση με τις διαβεβαιώσεις που θα πάρει από τον Σκόρδα ότι η ομάδα θα ενισχυθεί για να χτυπήσει την «Αγία Τριάδα» του κέντρου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x