Euro 2008

«Τελικά, ανέβηκα στον Ολυμπο»

Στο παρελθόν και το μέλλον στάθηκε ο Ότο Ρεχάγκελ, μιλώντας στη «Bild». Αφορμή ήταν η επιστροφή του στην περιοχή, όπου ανέλαβε για πρώτη φορά κάποια ομάδα, τους Κίκερς Όφενμπαχ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θυμάται όσα συνέβησαν στην Πορτογαλία και έστειλε μηνύματα. Μίλησε για τους Έλληνες, τι είδους σχέση έχει μαζί τους και ποια είναι η διαφορά τους από τους Γερμανούς. , τόνισε ο Χαριστέας στην «Deutsche Welle». Προσγειώθηκε η Εθνική μας για το Σάλτσμπουργκ. «Φτερά» έβγαλαν τα 2.400 εισιτήρια που εξασφάλισε η ΕΠΟ, μέσω της UEFA, για τους αγώνες της πρώτης φάσης του Euro. Μέρα ξεκούρασης, λίγο πριν μπουν για τα καλά τα κεφάλια μέσα, ήταν η χθεσινή για τους διεθνείς. Συμφωνία για το πριμ.

Στο παρελθόν και το μέλλον στάθηκε ο Ότο Ρεχάγκελ, μιλώντας στη «Bild». Αφορμή ήταν η επιστροφή του στην περιοχή, όπου ανέλαβε για πρώτη φορά κάποια ομάδα, τους Κίκερς Όφενμπαχ. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός θυμάται όσα συνέβησαν στην Πορτογαλία και έστειλε μηνύματα. Μίλησε για τους Έλληνες, τι είδους σχέση έχει μαζί τους και ποια είναι η διαφορά τους από τους Γερμανούς.

Αναλυτικά όσα είπε ο Ρεχάγκελ:

Επιστρέψατε σε γνωστά για σας εδάφη για το φιλικό με την Αρμενία…

«Ολα ξεκίνησαν στο Οφενμπαχ. Πίστευα τότε ότι θα ήμουν πιο πολύ του ύψους παρά του βάθους. Στο τέλος ανέβηκα στον Ολυμπο».

Εννοείτε το Euro της Πορτογαλίας. Τι θα γίνει τώρα στο Euro 2008;

«Η επιτυχία μας πριν από τέσσερα χρόνια ήταν μοναδική. Αυτή τη φορά θέλουμε απλώς να δικαιολογήσουμε τη φήμη μας».

Ακούγεστε πολύ μετριόφρων.

«Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πρέπει να είμαστε σοβαροί. Είμαστε το αουτσάιντερ».

Ποιοι είναι φαβορί;

«Η Ιταλία ως παγκόσμια πρωταθλήτρια, η Γαλλία, η Γερμανία, όπως και οι Ισπανία και Ολλανδία».

Σύντομα θα γίνετε 70 ετών. Πείτε μας το μυστικό. Πώς παραμένετε τόσο fit;

«Είμαι πάντα fit. Εχω ζήσει καλή ζωή. Οπως και στο ποδόσφαιρο, έτσι και στη ζωή πάντα προτιμώ την ελεγχόμενη επιθετικότητα».

Ποια είναι η διαφορά Ελλήνων και Γερμανών;

«Οι Ελληνες θέλουν πάντα να ζουν τα συναισθήματα κι αυτή είναι η διαφορά μ' εμάς τους Γερμανούς. Ζουν συνέχεια στα άκρα. Εμείς πριν πούμε κάτι παίρνουμε πάντα τρεις βαθιές αναπνοές».

Τι δεν σας αρέσει στους Ελληνες;

«Ξυπνάνε πολύ αργά και κοιμούνται πολύ αργά. Τρώνε πολύ και πολύ αργά το βράδυ».

Ποια είναι η κριτική που ασκείτε στους παίκτες σας;

«Αυτό που τους λέω είναι: "Σας κριτικάρω μόνο ως παίκτες, ως άνθρωποι είστε όλοι άγιοι. Χωρίς πειθαρχία δεν πάμε πουθενά. Πρέπει να παίζουμε ως σύνολο. Για μας όλοι είστε σημαντικοί"».

Ποια είναι η σχέση σας με τους Ελληνες;

«Προσπαθώ να κερδίσω τις καρδιές των ανθρώπων. Μόνο οι δημοσιογράφοι θέλουν πάντα να ανακατεύονται. Οπότε τους είπα: "Μέχρι τώρα φτιάχνατε εσείς την ομάδα. Τώρα τη φτιάχνω εγώ. Να περιμένετε μέχρι να φύγω"».

• «Μπορούμε να νικήσουμε τους πάντες», τόνισε ο Χαριστέας στην «Deutsche Welle».

Σήμερα στο Σάλτσμπουργκ

Από το μεσημέρι της Τρίτης η Εθνική μας βρίσκεται στο Σάλτσμπουργκ, όπου και θα διεξαχθούν οι τρεις αγώνες της για το EURO 2008. Όπως γίνεται αντιληπτό, η πρωταθλήτρια Ευρώπης μπαίνει στο τελικό στάδιο προετοιμασίας.

Εξάλλου, η ΕΠΟ ανακοίνωσε το πρόγραμμα της «γαλανόλευκης» στην Αυστρία, από τις 3 μέχρι τις 19 του μήνα, οπότε και θα ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της διοργάνωσης. Το προπονητικό κέντρο ονομάζεται «Seekirchen Sportzentrum» και οι προπονήσεις της, που θα είναι ανοικτές για τους φιλάθλους, είναι στις 4/6 και 5/6 (στις 10:30 η πρώτη και 18:00 η δεύτερη), αλλά και αυτή της 12ης Ιουνίου στις 18:00 τοπική ώρα.

Εξαντλήθηκαν σε τέσσερις ώρες τα εισιτήρια

«Φτερά» έβγαλαν τα 2.400 εισιτήρια που εξασφάλισε η ΕΠΟ, μέσω της UEFA, για τους αγώνες της πρώτης φάσης του Euro. Η διάθεση ξεκίνησε στις 12:00 και μέχρι της 16:00 είχαν ήδη… εξαφανιστεί, αφού υπήρξαν ουρές περίπου 400 φιλάθλων. Εν τω μεταξύ, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία πληροφορεί τους οπαδούς που θα μεταβούν στα γήπεδα της Αυστρίας πώς έχει η κατάσταση στη χώρα της Κεντρικής Ευρώπης.

«Το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας μάς ενημέρωσε ότι με αφορμή τη διεξαγωγή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ποδοσφαίρου (ΕURO 2008) και σύμφωνα με το άρθρο 23 της Συνθήκης Schengen, θα επαναφέρει τη διεξαγωγή ελέγχων στα εσωτερικά σύνορα της χώρας τους με την Ε.Ε., κατά το χρονικό διάστημα από 2 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2008. Κατόπιν αυτών και προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία των προτιθέμενων να ταξιδέψουν από την Ελλάδα στην Αυστρία, κατά το χρονικό διάστημα από 2 Ιουνίου έως 1 Ιουλίου 2008, πρέπει να φέρουν μαζί τους διαβατήριο ή Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ελεύθεροι χθες οι παίκτες

Μέρα ξεκούρασης, λίγο πριν μπουν για τα καλά τα κεφάλια μέσα, ήταν η χθεσινή για τους διεθνείς. Οι περισσότεροι ποδοσφαιριστές έκαναν βόλτα για τελευταία φορά στην πόλη της Φρανκφούρτης και χαλάρωσαν, προτού ριχθούν στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος. Όπως είναι φυσικό, ρόλο ξεναγού ανέλαβαν οι Γιάννης Αμανατίδης και Σωτήρης Κυργιάκος.

Από την πλευρά του, ο Ρεχάγκελ ετοιμάζεται να ρίξει ακόμα περισσότερο τον ρυθμό των προπονήσεων, επειδή θέλει οι παίκτες του να εμφανιστούν φρέσκοι στη διοργάνωση. Εξάλλου, το είπε και ο Αμανατίδης προχθές στις δηλώσεις του μετά το ματς ότι «το παν είναι να είμαστε φρέσκοι, όλα τα άλλα, δηλαδή ταχύτητα και ρυθμό, θα τα βρούμε».

Τα βρήκαν για το πριμ

Τα μισά από τα πριμ που προσφέρει η UEFA στη διάρκεια του Euro θα πάρουν οι διεθνείς. Όλοι οι ποδοσφαιριστές είχαν συνάντηση με τον Βασίλη Γκαγκάτση και συμφώνησαν, χωρίς να έχουν γνωστοποιηθεί περισσότερες λεπτομέρειες. Να σημειωθεί ότι η συζήτηση κράτησε περίπου δύο ώρες.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x