Γιώργος Χελάκης

Καλύτερα να μας υποτιμούν παρά να μας φοβούνται...

SportDay

Tο ερώτημα έρχεται χωρίς δεύτερη σκέψη. Αν προβληματίζει η ισοπαλία κόντρα στους Αρμένιους, γιατί να μη συμβαίνει το ίδιο με τους Σουηδούς που έχασαν από τους Ουκρανούς; Σε μια πρώτη ανάγνωση το ερώτημα έχει βάση. Οπως και η γενική παρατήρηση ότι καμία ομάδα από τις δεκαέξι που συμμετέχουν στη διοργάνωση δεν ενθουσιάζει με τις εμφανίσεις της στα φιλικά προετοιμασίας. Σχεδόν παντού διαπιστώνονται κενά, επιθετικές και αμυντικές αδυναμίες. Ολα τούτα δεν αναφέρονται για να αποσιωπηθούν προβλήματα που εμφανίστηκαν στα δύο τελευταία παιχνίδια της ελληνικής ομάδας. Σε προηγούμενα σημειώματα επισημάνθηκαν αναλυτικά. Βασικός πυρήνας τους το χαμηλό επίπεδο φόρμας, στο οποίο για διάφορους λόγους βρίσκονται ορισμένα βασικά στελέχη, και οι αρρυθμίες στη μεσαία γραμμή. Τίποτε από αυτά δεν είναι εκτός της προσοχής του Οτο Ρεχάγκελ αλλά και των ίδιων των διεθνών.

Η εξήγηση ότι τα πόδια είναι βαριά από την προετοιμασία, που ακούστηκε προχθές το βράδυ από το στόμα του κόουτς, έχει βαρύνουσα σημασία.

Συμβαίνει οι προπονήσεις στην Εθνική ομάδα να μην είναι ιδιαίτερα έντονες, αλλά στην προκειμένη περίπτωση πρέπει να συνυπολογιστεί η μακρά περίοδος αποχής από τα γήπεδα αρκετών παικτών. Κατά συνέπεια, υπάρχουν πόδια κουρασμένα από τις προπονήσεις. Τέτοιου είδους προβλήματα είναι σχετικά εύκολο να λυθούν από τους γυμναστές. Το πρόβλημα της ομοιογένειας και του ατομικού φορμαρίσματος είναι πιο περίπλοκο. Η πλέον compact γραμμή της ομάδας είναι η μεσαία. Εκεί που μέχρι τώρα εντοπίζεται το σοβαρότερο πρόβλημα. Ο Κατσουράνης, ο Μπασινάς και ο Καραγκούνης δεν έχουν να μάθουν κάτι παραπάνω ο ένας για τον άλλον. Γνωρίζονται άριστα.

Οπως άριστα γνωρίζουν τις κινήσεις των επιθετικών της ομάδας. Η αποκατάσταση της υγείας του «Κάρα» θα βελτιώσει σημαντικά την κατάσταση. Πιθανότατα και η επιστροφή του Μπασινά σε θέση καθαρόαιμου αμυντικού χαφ αντί του Κατσουράνη θα επαναφέρει το τρίγωνο στη συνηθισμένη θέση του και θα επιτρέψει στον Αγγελο να δοκιμάσει κάποιες από τις εξαιρετικές μακρινές μπαλιές του.

Με την ευκαιρία να σημειώσουμε ότι ο Δέλλας δεν επιχειρεί τις περίφημες μακρινές μπαλιές του, που στέλνουν την μπάλα από την ελληνική άμυνα στην περιοχή των αντιπάλων. Πιθανότατα θα τις ξαναδούμε όταν οι αντίπαλοι θα πιέζουν την ομάδα...

Οσα είδαμε (ή δεν είδαμε) στα φιλικά με Ουγγαρία και Αρμενία μικρή σχέση θα έχουν με τις συνθήκες που θα διαμορφωθούν στα παιχνίδια του Euro. Οταν ο διαιτητής σφυρίξει για πρώτη φορά την ερχόμενη Τρίτη το βράδυ, εκείνο που κυρίως ενδιαφέρει είναι να είναι όλοι υγιείς και σε καλή φόρμα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x