Stoiximan Super League

Δικός του ο Πεγεράνο!

Οι εξελίξεις της τελευταίας στιγμής φέρνουν τον Ερνάν Πεγεράνο ένα βήμα από τη μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό! Όπως μετέδωσε πρώτος ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 οι «πράσινοι» συμφώνησαν σε όλα τόσο με τη Βελέζ, όσο και με τον ίδιο τον Αργεντινό αμυντικό. Αυτή την ώρα γίνεται η ανταλλαγή των φαξ, προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές! Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο δεύτερος προκριματικός γύρος του Τσάμπιονς Λιγκ κλήρωσε για το «τριφύλλι». Αντίπαλος, Μεταγραφές που θα προκαλέσουν αίσθηση ετοιμάζουν στην Παιανία. Ζιλμπέρτο Σίλβα και Κλαούντιο Πιζάρο τα ονόματα των υποψήφιων και διόλου εύκολων στόχων. Κανονικά ακολούθησε την πρωινή προπόνηση ο Λεοντίου.

Οι εξελίξεις της τελευταίας στιγμής φέρνουν τον Ερνάν Πεγεράνο ένα βήμα από τη μετακίνησή του στον Παναθηναϊκό! Όπως μετέδωσε πρώτος ο NovaΣΠΟΡ FM 94,6 οι «πράσινοι» συμφώνησαν σε όλα τόσο με τη Βελέζ, όσο και με τον ίδιο τον Αργεντινό αμυντικό. Αυτή την ώρα γίνεται η ανταλλαγή των φαξ, προκειμένου να πέσουν οι υπογραφές! Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο δεύτερος προκριματικός γύρος του Τσάμπιονς Λιγκ κλήρωσε για το «τριφύλλι». Αντίπαλος, ο νικητής του ζευγαριού Ντιναμό Τιφλίδας (Γεωργία)- Ρούναβικ (Νησιά Φερόε). Μεταγραφές που θα προκαλέσουν αίσθηση ετοιμάζουν στην Παιανία. Ζιλμπέρτο Σίλβα και Κλαούντιο Πιζάρο τα ονόματα των υποψήφιων και διόλου εύκολων στόχων. Κανονικά ακολούθησε την πρωινή προπόνηση ο Λεοντίου.

Μια «ανάσα» από Πεγεράνο

Και εκεί που όλα έδειχναν πως, οι πιθανότητες να αποκτηθεί ο Ερνάν Πεγεράνο ολοένα και λιγόστευαν, τα πάντα άλλαξαν! Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παναθηναϊκός ήρθε σε συμφωνία τόσο με τη Βελέζ, όσο και με τον ίδιο τον αμυντικό και εκτός απροόπτου η τρίτη μεταγραφή της ομάδας είναι προ των πυλών (είχαν προηγηθεί αυτές των Κλέιτον και Χριστοδουλόπουλου).

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι οι δύο πλευρές βρίσκονται στην ανταλλαγή των φαξ, τα οποία θα υπογραφούν και θα οριστικοποιηθεί η μεταγραφή. Μια εξέλιξη, σαφώς, ικανοποιητική για τους ιθύνοντες του «τριφυλλιού», που παρά το έντονο μπάσιμο της Αλμερία και την επιθυμία της γυναίκας του να μετακομίσει στην Ισπανία, δεν έχασαν την αισιοδοξία τους και κατάφεραν με σωστές κινήσεις να αποσπάσουν το «ναι» του Αργεντινού άσου. Η μεταγραφή του Πεγεράνο αναμένεται να κοστίσει περίπου 3.7 εκατ. ευρώ, ποσό που θα εκταμιευθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς της Βελέζ.

Πρόταση στον Ζιλμπέρτο

Μια αρκετά καλή πρόταση κατέθεσε ο Νίκος Πατέρας στον Ζιλμπέρτο Σίλβα για να τον ντύσει στα «πράσινα». Ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού επιθυμεί να κάνει μια ηχηρή μεταγραφή και η απόκτηση του Βραζιλιάνου αμυντικού μέσου αποτελεί προτεραιότητα για εκείνον. Άλλωστε, ο κ. Πατέρας έχει έρθει σε επικοινωνία με τον προπονητή, Αρσέν Βενγκέρ, και τους διοικούντες την Άρσεναλ, για να μάθει τις προθέσεις τους. Από την πλευρά του, ο 31χρονος άσος δεν εμφανίζεται αρνητικός να συνεχίσει την καριέρα του στην Ελλάδα, αφού δεν συμπεριλαμβάνεται στα πλάνα του Αλσατού τεχνικού. Το «τριφύλλι» φαίνεται ότι προσφέρει περίπου 2,5 εκατ. ευρώ για τον έμπειρο παίκτη, ενώ δείχνει διατεθειμένο να δώσει μέχρι δύο εκατ. ευρώ στην αγγλική ομάδα. Την περσινή περίοδο ο Ζιλμπέρτο είχε 23 συμμετοχές στο αγγλικό πρωτάθλημα, 6 στο Champions League και από τρεις στο Λιγκ Καπ Αγγλίας και στο αγγλικό Κύπελλο. Επίσης, σημείωσε ένα τέρμα στην Πρέμιερ Λιγκ.

Επανήλθε για Πιζάρο

Αναθέρμανση του ενδιαφέροντος του Παναθηναϊκού για την απόκτηση του Κλαούντιο Πιζάρο υπάρχει το τελευταίο διάστημα. Ο Χενκ Τεν Κάτε εκτιμά ιδιαίτερα τον 30χρονο επιθετικό της Τσέλσι και ζήτησε από τη διοίκηση να κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της για να αποκτηθεί ο παίκτης. Οι διοικούντες, από την πλευρά τους, προσπαθούν να πείσουν τον Περουβιανό άσο να έρθει και εμφανίζονται έτοιμοι να καλύψουν τις απαιτήσεις των «μπλε». Την προηγούμενη σεζόν ο Πιζάρο είχε 21 εμφανίσεις στο αγγλικό πρωτάθλημα, 2 στο Champions League και από 4 στο Λιγκ Καπ Αγγλίας και στο αγγλικό Κύπελλο. Επίσης, πέτυχε δύο γκολ στην Premier League.

Νέα πρόταση για Τζεμπούρ

Νέα βελτιωμένη πρόταση κατέθεσε ο Παναθηναϊκός στον Πανιώνιο για την απόκτηση του Ράφικ Τζεμπούρ. Οι «πράσινοι» εμφανίζονται διατεθειμένοι να περιμένουν την απάντηση των Νεοσμυρνιωτών μέχρι την Πέμπτη. Σύμφωνα με πληροφορίες της «SportDay», ο πρόεδρος του «τριφυλλιού», Νίκος Πατέρας, πρόσφερε στον Κωνσταντίνο Τσακίρη 2,3 εκατ. ευρώ συν τους Αλέξανδρο Τζόρβα και Στέφανο Σιόντη. O ισχυρός άνδρας του ΠΑΟ θέλει να γνωρίζει σύντομα τις προθέσεις των «κυανέρυθρων», ώστε ο Παναθηναϊκός να κινηθεί είτε για τον Άντε Ρουκάβινα είτε για άλλον επιθετικό.

Θέλει και Βίλχελμσον

Στην αποκάλυψη ότι ο Παναθηναϊκός έχει καταθέσει πρόταση για τον Κριστιάν Βίλχελμσον προέβη ο τεχνικός διευθυντής της Ναντ, Κριστιάν Λαριέπ, μιλώντας στην «O' Jogo».

«Ο Βίλχελμσον δεν θα συνεχίσει στη Ναντ. Εχουμε δεχθεί συγκεκριμένη πρόταση από τον Παναθηναϊκό, αλλά γνωρίζουμε και το ενδιαφέρον της Λα Κορούνια», είπε ο Λαριέπ, ενώ το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι απαιτήσεις της γαλλικής ομάδας αγγίζουν τα 3 εκατ. ευρώ, κάτι που δυσκολεύει τη μετακίνηση του Σουηδού αριστερού χαφ στην Μπενφίκα. Παρόλα αυτά, στην ΠΑΕ δήλωναν άγνοια για το συγκεκριμένο θέμα.

Για Κοέλιο λένε στη Βραζιλία

Πολύ κοντά στην απόκτηση του Ντιέγκο (Ρότσα) Κοέλιο βρίσκεται ο Παναθηναϊκός, σύμφωνα με τον Τύπο της Βραζιλίας. Πρόκειται για τον 26χρονο δεξιό μπακ της Κορίνθιανς, ο οποίος αγωνίζεται ως δανεικός στην Ατλέτικο Μινέιρο. Ο Βραζιλιάνος άσος ήταν σε επικοινωνία με την Μπολόνια, ενώ η ρήτρα αποδέσμευσής του αγγίζει το ένα εκατ. ευρώ. Ο Κοέλιο έχει προταθεί στους «πράσινους», οι οποίοι εξετάζουν προσεκτικά την περίπτωσή του.

Συμφώνησαν σε 15 λεπτά!

Με σκοπό να επέλθει συμφωνία συναντήθηκαν οι Νίκος Πατέρας και Γιάννης Γκούμας για την ανανέωση του συμβολαίου του έμπειρου αμυντικού. Τελικά η επιθυμία των δύο πλευρών έγινε πράξη, αφού ο 33χρονος άσος συμφώνησε για διετές συμβόλαιο συνεργασίας, με τις απολαβές του να αγγίζουν τις 400.000 ευρώ, συν μπόνους 100.000 ευρώ συμμετοχών τον χρόνο. Ενδεικτικό, άλλωστε, είναι το γεγονός ότι χρειάστηκαν μόλις δεκαπέντε λεπτά για να τα βρουν οι δύο άνδρες.

Λίγα λεπτά μετά την υπογραφή του νέου του συμβολαίου, ο Γιάννης Γκούμας μίλησε στη «SportDay» για την παραμονή του στην ομάδα όπου ξεκίνησε και θα τελειώσει την καριέρα του.

«Το όνειρό μου να συνεχίσω και να τελειώσω την καριέρα μου στον Παναθηναϊκό έγινε πραγματικότητα», είπε ο διεθνής αμυντικός και πρόσθεσε: «Ηθελα να συνεχίσω στον Παναθηναϊκό και να κλείσω την καριέρα μου στην ομάδα όπου αναδείχθηκα και αγάπησα. Με το τριφύλλι στο στήθος. Δεν μου έκανε αίσθηση και δεν ήθελα να φορέσω άλλη φανέλα».

Αναλυτικά, όσα δήλωσε ο Γκούμας:

Ολον αυτόν τον καιρό που ήταν σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις πίστεψες ότι θα φύγεις από τον Παναθηναϊκό;

«Οχι. Πάντα ήλπιζα ότι θα βρούμε τη “χρυσή” τομή. Υπήρχε από την αρχή καλή διάθεση και από μένα και από την ομάδα».

Με το τέλος της καριέρας σου θα έχεις πετύχει ένα μοναδικό ρεκόρ: 16 χρόνια στην ίδια ομάδα, έχοντας ξεκινήσει από τις ακαδημίες...

«Είμαι πολύ περήφανος γι’ αυτό. Υπάρχει επαγγελματισμός σήμερα, αλλά φαίνεται ότι υπάρχει ακόμα συναίσθημα. Και το συναίσθημα μέτρησε και στη δική μου περίπτωση».

Πώς βλέπεις τα πράγματα με την πολυμετοχικότητα στον Παναθηναϊκό;

«Ανοίγει σε μια νέα σελίδα ο Παναθηναϊκός, και θα επιστρέψει εκεί που του αρμόζει. Δηλαδή στην πρώτη θέση. Με τις κατάλληλες προσθήκες και στις μεταγραφές θα περάσουμε πιστεύω στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στόχος είναι να επιστρέψουμε στην πρώτη θέση του ελληνικού πρωταθλήματος».

Ποια είναι η πρώτη σου εντύπωση από την επαφή που είχες με τον Πατέρα και τον Αντωνίου;

«Με βοήθησαν και οι δύο. Παρ' ότι είχαμε διαφωνία στην αρχή των διαπραγματεύσεων, είχαμε καλή διάθεση για να τα βρούμε και τα βρήκαμε. Με τον πρόεδρο τα βρήκαμε σήμερα σε λίγα λεπτά. Αυτό που κατάλαβα από την κουβέντα που είχα και με τον πρόεδρο και με τον Κώστα Αντωνίου είναι ότι έχουν βλέψεις να φθάσουν τον Παναθηναϊκό και πάλι στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και να τον κάνουν και πάλι πολύ δυνατό στην Ευρώπη».

Είχες δηλώσει ότι ήθελες να παίξεις στον Βοτανικό και μετά να σταματήσεις...

«Ναι, αυτή είναι η επιθυμία μου. Μπορεί να το προλάβω το νέο γήπεδο στον Βοτανικό. Υπέγραψα δύο χρόνια συμβόλαιο, μπορεί να παίξω άλλον ένα χρόνο, πρώτα ο Θεός να είμαι καλά. Και αν τα καταφέρω θα παίξω στο Βοτανικό και θα σταματήσω».

Ποιους θέλεις να ευχαριστήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου σου;

«Ευχαριστώ τη διοίκηση, που πάντα είναι δίπλα μου όλα αυτά τα χρόνια. Θέλω να πω και ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο του Παναθηναϊκού, για την αγάπη που μου δείξανε όλα αυτά τα χρόνια αλλά και τις τελευταίες ημέρες. Μου λέγανε να μείνω στον Παναθηναϊκό και ο κόσμος μού έδινε δύναμη όλα αυτά τα χρόνια. Εδειξαν ότι αναγνωρίζουν τις προσπάθειές μου, παρά το γεγονός ότι η ομάδα δεν είχε τις επιτυχίες που θα έπρεπε. Καλώ όλο τον κόσμο στο ΟΑΚΑ τη νέα περίοδο, για να ζήσουμε μεγάλες στιγμές όπως στο παρελθόν σ’ αυτό το γήπεδο».

Ποιες στιγμές σου έχουν μείνει χαραγμένες;

«Ασφαλώς το νταμπλ το 2004, αλλά και κάποιες πορείες στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο ΟΥΕΦΑ. Θυμάμαι έντονα τα σφυρίγματα των φίλων της Μπαρτσελόνα στο “Καμπ Νου” όταν πιέζαμε για να σκοράρουμε στα τελευταία λεπτά του αγώνα».

Παρόντος Λεοντίου

Μέρα με τη μέρα, ο Σωτήρης Λεοντίου ανεβάζει ρυθμούς. Ο νεαρός χαφ του Παναθηναϊκού συμμετείχε κανονικά στη σημερινή (1/7) πρωινή προπόνηση και το απόγευμα αρκέστηκε σε ζέσταμα και ατομικό. Το ένα από τα δύο προγράμματα ακολούθησαν, επίσης, οι Νίνης και Μπουτζίκος (μόνο πρωί), λόγω της ενσωμάτωσής τους στην αποστολή της Εθνικής ομάδας των Νέων.

Το πρώτο πρόγραμμα της ημέρας αναλώθηκε αποκλειστικά σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης. Στην απογευματινή προπόνηση οι “πράσινοι” ξεκίνησαν με ζέσταμα και στην συνέχεια επιδόθηκαν σε διάφορες ασκήσεις τεχνικής και αντοχής με χρήση μπάλας. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε με δίτερμα στο μισό γήπεδο υπό περιορισμούς. Ο Χεν Τεν Κάτε έδωσε ρεπό στους παίκτες του για αύριο (2/7).

Παναγιώτης Σεμερτζίδης- Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x