Προολυμπιακό τουρνουά 2008

«Ξεσκούριασμα» με νίκη

Πετυχημένο ήταν το πρώτο τεστ της Εθνικής στο τουρνουά που γίνεται στο Μπάμπεργκ. Η «επίσημη αγαπημένη» που δυσκολεύτηκε μέχρι το 30’ επικράτησε της Σλοβενίας με 79-71. Κορυφαίος της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν ο Αντώνης Φώτσης, ο οποίος τελείωσε το ματς με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ. Πολύ καλός και ο Γιάννης Μπουρούσης με 13 πόντους και 11 ριμπάουντ. , το σχόλιο του Παναγιώτη Γιαννάκη. Το Σάββατο η Εθνική στο δεύτερο και τελευταίο παιχνίδι, που δίνει επί γερμανικού εδάφους, αντιμετωπίζει το Πουέρτο Ρίκο (17:00).

Πετυχημένο ήταν το πρώτο τεστ της Εθνικής στο τουρνουά που γίνεται στο Μπάμπεργκ. Η «επίσημη αγαπημένη» που δυσκολεύτηκε μέχρι το 30’ επικράτησε της Σλοβενίας με 79-71. Κορυφαίος της ομάδας του Παναγιώτη Γιαννάκη ήταν ο Αντώνης Φώτσης, ο οποίος τελείωσε το ματς με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ. Πολύ καλός και ο Γιάννης Μπουρούσης με 13 πόντους και 11 ριμπάουντ. "Παίξαμε περισσότερο με το ένστικτο", το σχόλιο του Παναγιώτη Γιαννάκη. Το Σάββατο η Εθνική στο δεύτερο και τελευταίο παιχνίδι, που δίνει επί γερμανικού εδάφους, αντιμετωπίζει το Πουέρτο Ρίκο (17:00).

Το ματς

Η Εθνική στα δυο πρώτα δεκάλεπτα παρουσιάστηκε κάπως πιασμένη από την προετοιμασία, μια και τα εννιά λάθη που έγιναν στο ημίχρονο είναι μεγάλος αριθμός ειδικά αν αυτά συγκριθούν με τα έξι της Σλοβενίας. Επίσης οι παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη υστερούσαν σε σχέση με αυτούς του Αλές Πίπαν και στον τομέα των ασίστ (10-7). Από εκεί και πέρα το παιχνίδι ήταν κλειστό, ενώ η «επίσημη αγαπημένη» έπαιρνε σκορ κυρίως μέσα από το καλάθι με τους Φώτση (9 πόντους), Μπουρούση (7 πόντους) και Γλυνιαδάκη (6 πόντους) να «τραβάνε το κουπί» στην επίθεση. Από την άλλη και στην άμυνα η ζημιά έγινε από κοντά στο καλάθι με τον Ράσο Νεστέροβιτς να έχει 12 πόντους σε 15 λεπτά συμμετοχής. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι το 20-12 με το οποίο προηγούνταν η Εθνική στο 8' με ένα σερί 15-2 από πλευράς Σλοβενίας μετατράπηκε σε 27-22 στο 12'. Κάπως έτσι η Εθνική βρέθηκε πίσω στο σκορ με 42-38 στο ημίχρονο.

Κάτι η πιεστική άμυνα που είχε σαν αποτέλεσμα τα λάθη των Σλοβένων, κάτι ο έλεγχος των ριμπάουντ και ο περιορισμός του Νεστέροβιτς επέτρεψαν στους παίκτες του Παναγιώτη Γιαννάκη να προηγηθούν και πάλι μετά από πολύ ώρα με καλάθι του Σπανούλη (48-47 στα 22:50). Οι διεθνείς μας είχαν φέρει πλέον το ματς στα μέτρα τους και κατάφεραν να κλείσουν την τρίτη περίοδο προηγούμενοι με 61-60. Το κακό βέβαια ήταν ότι οι Διαμαντίδης και Σχορτσιανίτης είχαν χρεωθεί έκαστος με τέσσερα φάουλ. Τη διαφορά για την Εθνική εξακολουθούσε να κάνει ο Αντώνης Φώτσης, ο οποίος εκτός από πόντους πρόσφερε και στον τομέα των ριμπάουντ.

Η Εθνική πλέον είχε βρει ρυθμό και σε συνδυασμό με την καλή της άμυνα που δεν επέτρεψε στους Σλοβένους να σκοράρουν για περίπου πέντε λεπτά έκανε ένα σερί 10-0 και προηγήθηκε με 71-60 στα 34:50. Από εκεί και πέρα οι παίκτες του «δράκου» δεν απειλήθηκαν ξανά σοβαρά και κάπως ετσι φτάσαμε στο τελικό 79-71 υπέρ της Εθνικής μας.

*Ο Παναγιώτης Γιαννάκης άφησε εκτός δωδεκάδας τους Βασιλόπουλο, Βουγιούκα, Καλαμπόκη, Ξανθόπουλο και Τσαρτσαρή.

*Ο Παναγιώτης Γιαννάκης επέλεξε για την αρχική πεντάδα τους Ζήση, Σπανούλη, Πελεκάνο, Φώτση και Μπουρούση.

*Περίπου 4.500 φίλαθλοι ήταν παρόντες στο γήπεδο, στην αναμέτρηση της Ελλάδας με τη Σλοβενία

*Οι διοργανωτές έκαναν δεκτό το αίτημα της ελληνικής ομάδας να αγωνιστεί στις 5μ.μ., ώστε να διευκολυνθεί το ταξίδι της επιστροφή της. Έτσι η Ελλάδα αντιμετωπίζει το Σάββατο το Πουέρτο Ρίκο στις 5μ.μ. και στις 7μ.μ. η Γερμανία θα αντιμετωπίσει τη Σλοβενία.


Τα δεκάλεπτα: 20-21, 38-42, 61-60, 79-71

Ελλάδα (Γιαννάκης): Παπαλουκάς 3, Μπουρούσης 13, Ζήσης 8, Σπανούλης 8, Φώτσης 17, Περπέρογλου 4, Γλυνιαδάκης 6, Διαμαντίδης 11, Σχορτσιανίτης 2, Πελεκάνος, Τσαλδάρης 3, Πρίντεζης 4

Σλοβενία (Πίπαν): Ζάγκορατς 3, Λάκοβιτς 6, Τσάπιν 2, Μπετσίροβιτς 8, Νεστέροβιτς 16, Ντράγκιτς 10, Σλόκαρ 9, Γιοκσίμοβιτς 5, Λόρμπεκ 5, Ντρόμπνιακ 2, Ζούπαν 5, Κλόμπουτσαρ, Πρελντζιτς

Θωμάς Κολοβός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x