Γιώργος Χελάκης

Οταν ο Ντέμης νίκησε «στα χαρτιά» τον Σωκράτη

SportDay

Η πληροφορία που έφτασε μεσάνυχτα στα γραφεία της «SportDay» ήταν ακριβής. Ο Ντέμης Νικολαΐδης ήθελε να διεκδικήσει μέχρι τέλους τον Αγγελο Μπασινά.

Οπως ήταν αληθές ότι το «φλερτ» της ΑΕΚ είχε αρχίσει σχετικά νωρίς και παρέμενε ανολοκλήρωτο για δύο λόγους.
• Ο Μπασινάς ζητούσε περίπου 200.000 ευρώ παραπάνω για κάθε χρόνο συμβολαίου.
• Η ΑΕΚ αποτελούσε για τον παίκτη επιλογή στην περίπτωση που δεν έβρισκε κάτι αξιόλογο στην Ευρώπη.
Αυτός -ο τελευταίος- είναι ο λόγος που ο Αγγελος ζήτησε δύο μέρες προθεσμία να απαντήσει στη νέα βελτιωμένη πρόταση της «Ενωσης».

Η ουσιαστική διαφορά ανάμεσα στην «κιτρινόμαυρη» και την «ερυθρόλευκη» πρόταση που έβγαλε τον Ολυμπιακό από το παιχνίδι αφορούσε στη διάρκεια του συμβολαίου. Η ΑΕΚ πρόσφερε τριετές συμβόλαιο, ο Ολυμπιακός περιοριζόταν σε διετές. Επίσημα, αυτός αναφέρεται ως λόγος για την απόσυρση του ενδιαφέροντος. Ανεπίσημα, φαίνεται καθαρά πως οι άγριες διαθέσεις μεγάλης μερίδας οπαδών απέναντι σε παίκτη και διοίκηση έβαλαν το πόδι στο φρένο.

Ο Σωκράτης Κόκκαλης αποσόβησε μια σίγουρη «γιούχα» που θα ακουγόταν μυριόστομη αύριο Πέμπτη στο φιλικό με τη Χετάφε. Στην ουσία πάντως δεν γλίτωσε και πολλά πράγματα. Τώρα έρχεται «αντιμέτωπος» με την εκτίμηση πως ούτε τον ελεύθερο Μπασινά δεν είναι σε θέση να πάρει... Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα. Ο Νικολαΐδης με ένα τηλεφώνημα στον Μπασινά είναι σε θέση να χαλάσει μια μεταγραφή του Ολυμπιακού. Σχόλιο καθόλου κολακευτικό για τον πρόεδρο και τον γενικό διευθυντή κ. Χρυσικόπουλο.

Τώρα ο δρόμος φαντάζει χωρίς γυρισμό. Στον Πειραιά πρέπει να έρθει αμυντικός χαφ μεγαλύτερης ονομαστικής αξίας, λογικά μικρότερης ηλικίας και οπωσδήποτε μεγαλύτερου κόστους. Οι επιπόλαιες κινήσεις έχουν κόστος. Το πληγωμένο θηρίο που λέγεται Κόκκαλης υποχρεώνεται από τα πράγματα να ξοδευτεί περισσότερο από όσο στις αρχές του καλοκαιριού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πάρει κατ' ανάγκην καλύτερους παίκτες. Αφού κάηκε στο χυλό, θα φυσήξει και το γιαούρτι.
Ο Νικολαΐδης κατάφερε μια γερή κατραπακιά στον Κόκκαλη και αναστήλωσε κάπως τη δική του θολωμένη εικόνα.
Οι δυο τους θεωρούνται οι χαμένοι του μεταγραφικού παζαριού. Ο Σωκράτης διότι δεν μπορεί να αγοράσει κι ο Ντέμης επειδή είτε αφήνει να φύγουν είτε πουλάει... Ακόμα και στην περίπτωση που ο Μπασινάς βρει κάτι της προκοπής στο εξωτερικό, ο Ντέμης έχει χαλάσει μια μεταγραφή που όλοι -πλην «SportDay»- την είχαν περίπου σίγουρη. Αυτό δεν αλλάζει.

Οσοι εκτιμούν ότι ο πρόεδρος του Ολυμπιακού θα κάνει τη «μεγάλη κίνηση» τελευταίος, μάλλον έχουν δίκιο. Είναι άλλωστε μια παράδοση που συνηθίζει να τιμά ο Κόκκαλης. Υπάρχει όμως μια ουσιαστική διαφορά. Ετσι όπως είναι ο Ολυμπιακός μια «μεγάλη κίνηση» δεν αρκεί. Χρειάζονται δυο - τρεις. Τα χρονικά περιθώρια είναι πια τόσο στενά που ένα μοιάζει σίγουρο. Οι εισηγήσεις του Βαλβέρδε έχουν τυπικό χαρακτήρα. Ο πρόεδρος θα πάρει ό,τι βρει και θα το πληρώσει όσο όσο. Μέσα στη ζάλη του θα έχει να θυμάται -και να εκνευρίζεται- ότι το «νέο διοικητικό μοντέλο» που διαδέχτηκε τους Πέτρο - Ιβιτς τον άφησε εκτεθειμένο απέναντι σε ένα απλό τηλεφώνημα του Ντέμη Νικολαΐδη...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x