Λάμπρος Γκαραγκάνης

Ντιόγκο: «Είμαι γαύρος»!... Κι εγώ αστροναύτης…

www.sport-fm.gr

Στην ιστορία έχει μείνει η τοποθέτηση του τότε προέδρου του Παναθηναϊκού, κ. Αργύρη Μήτσου, πως ο «Έκι Γκονζάλες είναι δύο Ριβάλντο». Θα τη θυμόμαστε και θα τη συζητάμε μετά από χρόνια, κυρίως για την αστοχία της, χρονικά και σαν έννοια, αλλά κι επειδή αποτέλεσε την αρχή του τέλους του Αργεντινού στο «τριφύλλι». Μετά από αυτή, κατά σύμπτωση, ο πρώην, πλέον, παίκτης των «πρασίνων» και νυν της Ροζάριο Σεντράλ δεν κατάφερε να δικαιολογήσει με την παρουσία του και την απόδοσή του την απερίσκεπτη δημόσια τοποθέτηση του διοικητικού παράγοντα της ομάδας του.

Τέτοιες βαριές κουβέντες, που λέγονται απροκάλυπτα, έχουν και κόστος στη συνείδηση του κόσμου. Διαμορφώνουν, αν και δεν θα έπρεπε, συνειδήσεις οπαδών, που δεν έχουν και το καθαρό μυαλό να αξιολογήσουν το τι λέγεται και να το συγκρίνουν με το τι ισχύει. Η εν λόγω ατυχής ατάκα, στην προκειμένη περίπτωση, «έφτιαξε» αρκετό κόσμο, αποδείχθηκε, όμως, αυτό που ισχυρίζονταν οι ψυχραιμότεροι εξ αρχής πως η σύγκριση του κ. Μήτσου υπήρξε τουλάχιστον ουτοπική, άστοχη και για τα μάτια του κόσμου. Κάθε καλοκαίρι σε κάθε ομάδα υπάρχει μία μεταγραφική περίπτωση που διαφέρει σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Ένα σίριαλ ή απόκτηση ενός μεγαλύτερου ονόματος κάνουν την όποια διαφορά και στη συνείδηση του κόσμου και πλασάρονται από τις διοικήσεις των ομάδων αλλιώς. Το καλοκαίρι αυτό το σίριαλ είχε τον τίτλο «Ντιόγκο»! Πριν το άκουσμα του ονόματός του, το άγχος που δημιουργήθηκε για την απόκτησή του στον κόσμο του Ολυμπιακού και το «πιπίλισμα» για την εξέλιξη του στόρι από τα Μέσα, εάν ρωτούσαμε δέκα φίλους των «ερυθρολεύκων» για τον, πρώην πλέον, επιθετικό της Πορτουγκέζα, οι δύο θα τον γνώριζαν στην πιο φιλόδοξη εκτίμηση και οι υπόλοιποι οκτώ θα αγνοούσαν την ύπαρξή του.

Η φασαρία που δημιουργήθηκε, οι αλυσιδωτές εξελίξεις στην πορεία της μετακίνησής του από τον βραζιλιάνικο σύλλογο στον Πειραιά και η αγωνία για το τι θα γίνει (ελλείψει και άλλων μεταγραφών στους «ερυθρόλευκους») γιγάντωσαν την έννοια «Ντιόγκο» στα μάτια των οπαδών των πρωταθλητών Ελλάδας. Νομίζω πως και ο Κρέσπο να έρθει τελικά, το χαμό με τον Ντιόγκο δεν πρόκειται να ξανασυμβεί. Δεν μου πέφτει λόγος να κρίνω το ποσό που δαπανήθηκε, αφού πρόκειται για χρήματα που δεν βγήκαν από την τσέπη μου και τον παίκτη δεν τον γνωρίζω και τόσο καλά, για να πω ότι τα αξίζει ή το αντίθετο.

Η όλη κατάσταση αυτή έχει δημιουργήσει μία συμπεριφορά άβουλων υπάρξεων στις τάξεις των υποστηρικτών του Ολυμπιακού, οι οποίοι ρωτούν στα ραδιόφωνα αν έχει δικαίωμα συμμετοχής στη ρεβάνς με την Ανόρθωση, αγνοώντας τις βασικές αρχές της διοργάνωσης, στην οποία η ομάδα τους παίζει την τελευταία (και πλέον) δεκαετία. Μικραίνει την ομάδα τους και δεν το καταλαβαίνουν η πίστη πως ένας πιτσιρικάς από μία κακή ομάδα του Μπραζιλεράο (όσο ελπιδοφόρος και ποιοτικός να είναι) μπορεί να γυρίσει μονάχος του το 3-0 του «Αντώνης Παπαδόπουλος» από την Ανόρθωση.

Η δήλωση του Ντιόγκο στο αεροδρόμιο πως «είναι γαύρος» και πως «θα σκοράρει εναντίον του Παναθηναϊκού» ηχεί μελωδικά στα αυτιά των οπαδών της νέας του ομάδας. Επειδή το ενδεχόμενο να είναι γραμμένος ο 21χρονος επιθετικός στην τοπική ΠΕΦΟ του χωριού του στη Βραζιλία, για εμένα, δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες καλό θα ήταν ο κ. Σωκράτης Κόκκαλης να υπερασπιστεί αυτήν του την επένδυση. Να απομακρύνει αύριο το πρωί αυτόν που δασκάλεψε τον Ντιόγκο ν΄ αρχίσει τις γραφικότητες (αυτά ισχύουν για όλους τους προέδρους των ομάδων ανά τον κόσμο!) από το αεροδρόμιο, βλέποντας πως μαζεύτηκαν πολλά που πρέπει να καλύψει ο Βραζιλιάνος με την απόδοσή του.

Το σίριαλ και τη χρονοβόρο διαδικασία που ακολουθήθηκε, το υπέρογκο κόστος της μεταγραφής του που πρέπει να αποσβέσει στο γήπεδο με πολύ κόπο, ιδρώτα και καμιά 20αριά γκολ και τις μεγάλες δηλώσεις περί γαυροσύνης και «τιμωρίας» του Παναθηναϊκού στο γήπεδο. Πόσο καλό θα ήταν ν΄ αφήνουμε τις μεγάλες κινήσεις να «μιλούν» από μόνες τους, χωρίς να τις κάνουμε βαριές για τα στομάχια μας με τις μπόλικες σάλτσες. Το δασκάλεμα του Ντιόγκο για να πει αυτά που είπε θα βγάλει τουλάχιστον δύο πρωτοσέλιδα, αλλά εμένα προσωπικά δεν με πείθει. Γιατί αν ο Ντιόγκο είναι από μικρός Ολυμπιακός, εγώ είμαι αστροναύτης στη ΝΑSA…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x