Γιώργος Χελάκης

Ο νεαρός Σωκράτης και το κώνειο του πατρός

SportDay

Η πρόσφατη υπερενεργοποίηση του Σωκράτη Κόκκαλη μοιάζει περισσότερο με την εμφάνιση του βουλευτή στο απομακρυσμένο χωριό της προεκλογικής του περιφέρειας παραμονές των εκλογών. Τόσα χρόνια ο πρόεδρος ξέρει καλά ότι η ψυχολογία της ομάδας δεν τονώνεται με τις απανωτές επισκέψεις στο προπονητήριο και στο διοικητήριο της ομάδας. Θα αρκούσε μια επίσκεψη και ένα χαρτάκι στο χέρι του Τζόρτζεβιτς, στο οποίο θα αναγραφόταν το ποσό. Ολα τα άλλα είναι για λαϊκή κατανάλωση και δεν απασχολούν καν όσους μπουν στο γήπεδο την Τετάρτη. Τα ρεπορτάζ επιμένουν ότι η πρόσφατη ενεργοποίηση του μεγάλου Σωκράτη έχει να κάνει με τον «μικρό». Εκεί, δηλαδή, που εγκαταστάθηκε και εκδιώχθηκε ο μεγάλος γιος Πέτρος τώρα προορίζεται για εγκατάσταση ο δευτερότοκος Σωκράτης. Στον Ολυμπιακό, όμως, έχουν μικρή σημασία οι οικογενειακές κατατάξεις, σημασία έχει να εγκατασταθεί στην ΠΑΕ μια νέα νοοτροπία που δεν θα αφορά τα πρόσωπα αλλά τον τρόπο λειτουργίας.

Αν μπουν τα νούμερα κάτω, θα αποδειχθεί ότι και φέτος ο Ολυμπιακός ήταν η ΠΑΕ που ξόδεψε τα περισσότερα για να φέρει παίκτες στου Ρέντη. Ξεκίνησε πρώτος απ' όλους με Γκαλίτσιο και Παπαδόπουλο και ολοκληρώνει τελευταίος με Ντιόγο και πιθανότατα έναν ακόμα επιθετικό. Οτι κινήθηκε «έτσι χωρίς πρόγραμμα» δεν αναιρεί το γεγονός ότι ξοδεύτηκαν λεφτά. Με άλλου τύπου οργάνωση, με... οργάνωση δηλαδή, θα μπορούσαν να έχουν ξοδευτεί λιγότερα χρήματα με περισσότερη απόδοση. Οπως λέει η παροιμία, όποιος δεν έχει μυαλό έχει πόδια. Στην προκειμένη περίπτωση έχει λεφτά. Απέναντι στον πολυμετοχικό Παναθηναϊκό ο Κόκκαλης βρέθηκε χωρίς στελέχη, χωρίς οργάνωση, με προπονητή που περιόρισε τις εισηγήσεις του σε όσα ήξερε στην Ισπανία. Το απρόσμενο 3-0 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» αποκάλυψε δύο πράγματα:

• Στην ομάδα δεν υπάρχει κανείς, μα κανείς για να πει στον Ερνέστο Βαλβέρδε τι ακριβώς συμβαίνει στο ελληνικό πρωτάθλημα, στην Ανόρθωση, ακόμα και στον ίδιο τον Ολυμπιακό. Μιλάμε για τα αγωνιστικά θέματα...

• Οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση ποδοσφαιριστών έγιναν με τρόπο ερασιτεχνικό από έναν άνθρωπο που δεν είχε καμία σχέση με τον χώρο και που δεν φρόντισε κανείς να τον πληροφορήσει σχετικά.

Αυτά τα λάθη πληρώνει ο Ολυμπιακός, αυτά τα λάθη τον οδήγησαν στην τραγωδία του 3-0. Προφανώς ο Κόκκαλης δεν είχε αποφασίσει από την αρχή να ξοδέψει τόσα λεφτά. Τα ξόδεψε υπό το βάρος της πίεσης του χρόνου και ενός αποτελέσματος που μπορεί να αποδειχθεί καταστροφικό. Ωστόσο, για έναν άνθρωπο που ξηλώνει προπονητές, διοικήσεις και τα μέλη της οικογένειάς του όλα αυτά φαίνονται φυσιολογικά. Ο νεαρός Σωκράτης Κόκκαλης που φέρεται υποψήφιος να αναλάβει υψηλό διοικητικό πόστο στην ΠΑΕ προφανώς θα έχει υπ' όψιν του ότι ο πατέρας του συνηθίζει να δίνει το κώνειο ακόμα και στους πιο στενούς συνεργάτες του...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x