Γιώργος Χελάκης

Πρέπει να διορθωθεί για να μην ταλαιπωρείται

SportDay

Κάπως αλλιώς περίμεναν οι φίλοι του Παναθηναϊκού τη χθεσινή βραδιά. Κύλησε -τελικά- μέσα σε καρδιοχτύπια και αγωνία. Τόσες χιλιάδες κόσμος στο γήπεδο και εκατομμύρια στις οθόνες, είδε τη Σπάρτα να ταλαιπωρεί το «τριφύλλι» και να απειλεί να το ρίξει στο καναβάτσο. Η συνεργασία του Γκάμπριελ με τον Ροντρίγκο Σόουζα έφερε το γκολ και απάλυνε τις εντυπώσεις. Η νίκη φέρνει βαθμούς στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τονώνει κάπως την ψυχολογία, αλλά θα είναι επιζήμιο να σβήσει ανησυχίες και ερωτήματα σχετικά με την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας λίγες μέρες πριν από το ντέρμπι πρωταθλήματος με την ΑΕΚ.
Η βραζιλιάνικη συνεργασία είναι από τα λίγα πράγματα που θα καταχωρισθούν στα «συν» του Παναθηναϊκού. Ο Ροντρίγκο Σόουζα φαίνεται σέντερ φορ με την κλασική έννοια του όρου. Πατάει δυνατά, παίζει με πλάτη, αλλά και κατά μέτωπο, «σπάει» την μπάλα στους συμπαίκτες του και -επιτέλους- σκοράρει. Για τον Καραγκούνη δεν υπάρχει να γραφτεί κάτι για πρώτη φορά. Δύσκολα θα αφήσει περιθώρια να αμφισβητηθεί ο ηγετικός ρόλος του στην ομάδα.

Από κει και πέρα, ο Χενκ Τεν Κάτε έχει να προβληματιστεί για αρκετά πράγματα. Οι δύο αμυντικοί χαφ Σιμάο και Ζιλμπέρτο Σίλβα επέτρεψαν στους Τσέχους να επισκέπτονται κατά κύματα την περιοχή του Γκαλίνοβιτς. Ούτε στο «κατέβασμα» της μπάλας διακρίθηκαν. Ειδικά ο Σιμάο πνιγόταν σε μια κουταλιά νερό. Η αμυντική τετράδα εμφάνισε συμπτώματα κόπωσης και ασυνεννοησίας. Ο Νίλσον παραδόθηκε στις ορέξεις του Κάντλετς για τουλάχιστον ένα ημίχρονο. Σαριέγκι και Βύντρα έχασαν αρκετές φορές τους αντιπάλους τους και δεινοπάθησαν στις προσωπικές μονομαχίες και επιθετικά έχει λόγους να μην αισθάνεται ευτυχής ο κόουτς. Σε κόντρα επιθέσεις, ακόμη και με αριθμητικό πλεονέκτημα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν τα κατάφεραν να βρεθούν φάτσα στον τερματοφύλακα της Σπάρτα. Ο Κλέιτον -ειδικά- είχε αποκλειστικά λαθεμένες επιλογές. Ολα αυτά συνιστούν βαρύ όγκο δουλειάς για τον Τεν Κάτε. Τα μάτριξ του ΟΑΚΑ έγραψαν 1-0, νίκη και πρόκριση. Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο οικείο περιβάλλον του Τσάμπιονς Λιγκ. Η επιστροφή από μόνη της, συνιστά μεγάλη επιτυχία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x