Γιώργος Χελάκης

Ο Τεν Κάτε τον ξεχαρβάλωσε και ο Σκόκο τον εξέθεσε

SportDay

Oύτε επί Πεσέιρο περνούσε ενενηντάλεπτο χωρίς να κάνει ευκαιρία ο Παναθηναϊκός. Συνέβη χθες και είναι κρίμα για την ΑΕΚ που το ταμπλό έγραψε 2-1 με το φάουλ-γκολ του Καραγκούνη. Το 3-0 θα έδειχνε ανάγλυφα όσα έγιναν χθες στο ΟΑΚΑ.

Το ματς ήταν από τα χειρότερα μεταξύ των δύο ομάδων. Αν η μπάλα μιλούσε, έπρεπε να τους σιχτιρίσει και τους δύο για τη μεταχείριση που της επιφύλαξαν. Ο Τεν Κάτε με τις επιλογές του ξεχαρβάλωσε τους «πράσινους». Και να πεις ότι στα φιλικά ή τα τέσσερα επίσημα είχε χρησιμοποιήσει Μουν, Γκάμπριελ δεξιά και τον Σαλπιγγίδη να παριστάνει το «δεκάρι»... Ποιος ξέρει τι όνειρο είδε ο Ολλανδός και το μετέτρεψε σε εφιάλτη για την ομάδα του.

Η ΑΕΚ έπαιξε έξυπνα τον Παναθηναϊκό. Του έδωσε χώρο ευθύς εξαρχής και προσπάθησε να τον αιφνιδιάσει στις αντεπιθέσεις. Να 'ναι καλά ο Γκαλίνοβιτς που ήταν δύο-τρία μέτρα μπροστά κι ο Εντίνιο που το είδε και έβαλε τη σωστή δόση στα φάλτσα. Η κατοχή της μπάλας ήταν... άσχετη με την εικόνα του παιχνιδιού. Κυργιάκος και Μαϊστόροβιτς πότε άνετα και πότε ηρωικά σταματούσαν τον δυνατό Ρικάρντο Σόουζα. Το παιχνίδι σου βάραινε τα βλέφαρα μέχρι που ο Κύρος έκανε εφεύρεση πέναλτι στο μπουρδούκλωμα του Εντίνιο με τον Σπυρόπουλο.

Ο Τεν Κάτε προσπάθησε να συμμαζέψει κάπως τα ασυμμάζευτα, αλλά ο κόπος αποδείχτηκε μάταιος. Εδώ χρειαζόταν κάποιος... Γκαλέτι να κάνει προσωπική ενέργεια.

Τέτοιος παίκτης δεν υπήρχε χθες. Υπήρχε προχθές, έπαιζε στο Καραϊσκάκη και φορούσε ερυθρόλευκα. Υπήρχε και στο ΟΑΚΑ αλλά φορούσε κιτρινόμαυρα. Σκόκο τον λένε και τα υδραυλικά του είναι υπέροχα. Τα δοκίμασε πάνω στον Σαριέγκι και σταμάτησε στο δοκάρι. Η ΑΕΚ χωρίς να φανεί ότι λύνει κάποια από τα προβλήματά της, έπαιξε έξυπνα με επίγνωση των αδυναμιών της. Φάνηκε αυτό από την επιλογή του Δώνη να αφήσει στον πάγκο τον άχρωμο Καφέ και να ρίξει τον Πλιάτσικα. Ο ξανθός Πλιάτσικας δούλεψε σαν μαύρος σκλάβος σε μεσαιωνική γαλέρα. Οργωσε το γήπεδο και κάλυψε τα λιγοστά τρεξίματα του Μπασινά. Ο Κυργιάκος, παίζοντας παθιασμένα, πέτυχε απευθείας σύνδεση με την «κιτρινόμαυρη» εξέδρα και μετέφερε τον ηλεκτρισμό της στο χορτάρι.

Η ΑΕΚ έκλεισε κάπως τις ανοικτές πληγές της. Τώρα έχει κάθε λόγο να πιστεύει ότι με τον Πελετιέρι και -κυρίως- τον Τζεμπούρ θα νοστιμίσει το... αντιτουριστικό παιχνίδι της.

Στη σούμα τώρα: έχουμε πέντε επίσημα παιχνίδια του Παναθηναϊκού, τρία του Ολυμπιακού και άλλα τόσα της ΑΕΚ. Οσα είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο προχθές από τον Ολυμπιακό δεν τα είδαμε από κανέναν άλλον. Χωρίς να σημαίνει ότι όποιος παίζει ωραία μπάλα παίρνει τις νίκες και το πρωτάθλημα. Είναι τόσο νωρίς ακόμα. Αργά θα ήταν μόνο για την ΑΕΚ αν έχανε χθες. Νίκησε και το πρωτάθλημα δεν χάνει κάποιον από τους πρωταγωνιστές του.

Από την πλατεία στο Λουξεμβούργο

Ο Χούτος δεν σκόραρε χθες. Τουναντίον έχασε μία-δύο καλές ευκαιρίες. Ομως, μετά τον τραυματισμό του Γιάννη Αμανατίδη η παρουσία του Λάμπρου στην αποστολή της Εθνικής για τα επόμενα παιχνίδια έχει νόημα. Ο αρχηγός του Πανιωνίου παραμένει ο κορυφαίος σέντερ φορ με την μπάλα στα πόδια. Ντρίμπλα και προσποίηση διαθέτει τις καλύτερες. Η ταχύτητά του συγκρίνεται με αυτή του Γκέκα. Είναι φορ που μπορεί να δημιουργήσει φάση μόνος του. Τα χρόνια τού αφαίρεσαν επιπολαιότητες και του πρόσθεσαν καλές τοποθετήσεις στην περιοχή. Κι επειδή ο Ρεχάγκελ ενδιαφέρεται -δικαιολογημένα- για διεθνείς εμπειρίες, ο Χούτος έχει τις περισσότερες...

Βρήκα κάποιον που σου μοιάζει

Ακόμα κι ο Βαλβέρδε, που δοκίμαζε τον Μίκελ Αλόνσο ένα μήνα για να καταλάβει ότι δεν τη βρίσκει, το είπε. Ο Ντιόγο μπορεί να συγκριθεί με τον Ζιοβάνι. Εντάξει, θα είναι λιγότερο θεαματικός, αλλά πολύ γρήγορος και πιο κοντά (και πιο μέσα) στη μεγάλη περιοχή. Το γκολ τον ενδιαφέρει όσο και μια τελική πάσα, μπορεί και λιγότερο. Οτι βρέθηκε σε λατινοαμερικανικό περιβάλλον τον βοηθάει να προσαρμοστεί γρήγορα. Αν υπάρχει κίνδυνος θα προέλθει από τη δική μας ανάγκη (του Τύπου) να κατασκευάσουμε star και να τους προσφέρουμε στους αναγνώστες για κατανάλωση.

Καλώς τον κι ας άργησε

Με τον ΠΑΟΚ δεν είναι να στοιχηματίζεις. Ανετα χάνεις τα λεφτά σου. Την επόμενη αγωνιστική... τρακάρει στην Τούμπα και φτου κι απ' την αρχή. Οταν όμως παίρνεις «διπλό» έπειτα από κοντά 25 χρόνια στην πρεμιέρα, δικαιούσαι να σκεφτείς μήπως κάτι αλλάζει. Το φετινό ρόστερ του ΠΑΟΚ είναι σε αξία ισοδύναμο, ίσως και καλύτερο από αυτό που είχε στη διάθεσή του ο Μπάγεβιτς επί Μπατατούδη. Κοντρέρας, Γκαρσία, Κονσεϊσάο, Μουσλίμοβιτς είναι παίκτες πρώτης γραμμής και σπουδαίας εμπειρίας. Ο Σάντος έχει στη διάθεσή του παίκτες που δεν είναι σαρδέλες και ο Ζαγοράκης έχει τον κόσμο που πίνει νερό στο όνομά του. Χρειάζεται και λίγη τύχη. Γιατί όχι;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x