Γιώργος Χελάκης

Κι όμως, μπορεί να παίξει όμορφα!

SportDay

Kι όμως μπορεί! Η Εθνική ομάδα βρήκε τρόπους χθες το βράδυ να αποκαταστήσει τις διαταραγμένες σχέσεις της με όσους ζητούσαν επιτακτικά λίγη μπάλα της προκοπής. «Λίγη» ζητούσαν, με τα καντάρια την πρόσφεραν οι διεθνείς. Πρέπει να γυρίσουμε χρόνια πριν για να βρούμε νίκη που να συνδυάστηκε με ποδόσφαιρο ποιότητας.

Ο Ρεχάγκελ πήρε ένα ένα τα επιχειρήματα των επικριτών του και τα έστειλε στο καλάθι των αχρήστων.

• Πρώτο επιχείρημα, ότι ακόμα κι όταν καλούνται νέοι παίκτες, διακοσμούν τον πάγκο και την εξέδρα. Ο κόουτς πήρε τον Αβραάμ και τον έβαλε βασικό, με μία μόλις συμμετοχή, στο φιλικό του Φλεβάρη. Το έβλεπε ο Σπυρόπουλος και θα τράβαγε τα μαλλιά του!

• Παίζουν μόνιμα οι ίδιοι κι έχουν τη φανέλα σπίτι τους. Ο αρχηγός κι αναντικατάστατος Μπασινάς έγινε αλλαγή νωρίς στο ματς με το Λουξεμβούργο και είδε χθες το πρώτο ημίχρονο από τον πάγκο.

• Ο κόουτς δεν έχει ιδέες, παίζει μόνιμα με το ίδιο σύστημα. Εβαλε τρία σέντερ μπακ στην ευθεία, ανέβασε τους ακραίους Τοροσίδη - Γιούρκα πάνω από το κέντρο και έδωσε εντολή για πίεση ψηλά. Ο,τι σκαρφίστηκε ο Ρεχάγκελ τού έπιασε και με το παραπάνω. Το αποτέλεσμα ήταν νίκη με όμορφο ποδόσφαιρο. Ο Γιούρκας από δεξιά θύμισε γιατί μέχρι πρόσφατα ήταν ανάμεσα στους κορυφαίους δεξιούς μπακ στην Ευρώπη.

Ο Σαμαράς, γιατί πέρυσι η Μάντσεστερ Σίτι ξόδεψε δέκα εκατομμύρια για να τον πάρει.

Ολοι μαζί απέδειξαν ότι θέλουν και μπορούν να παίξουν θεαματικό ποδόσφαιρο.

Οσα είδαμε στη Ρίγα πείθουν ότι η Εθνική ομάδα ξέρει περισσότερους από έναν δρόμους για να φτάσει στη Νότιο Αφρική. Ο Ρεχάγκελ τόλμησε, όπως τότε στη Μάλτα, και κέρδισε ουσία και εντυπώσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x