Βαγγέλης Νεραντζιάς

Να πείσει με την παρουσία του

www.sport-fm.gr

Δίχως καμία αμφιβολία ο Παναθηναϊκός παίζει απόψε το «ευρωπαϊκό» του μέλλον για τη φετινή σεζόν. Σε περίπτωση που οι «πράσινοι» ηττηθούν από την Βέρντερ Βρέμης η συνέχεια στο Champions League θα αποτελέσει όνειρο, αφού θα μείνουν στον ένα βαθμό. Παράλληλα, θα δυσκολέψει ακόμη και η τρίτη θέση που οδηγεί στο UEFA, μια και η Ανόρθωση έχει ήδη τέσσερις βαθμούς, και ίσως η νίκη επί των Κυπρίων στο Ολυμπιακό στάδιο να μην αρκεί.

Σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της βραδιάς θα παίξει ο βαθμός προσήλωσης των πράσινων στον αγωνιστικό χώρο του «Βέζερστάντιον». Στο παιχνίδι με τους Γερμανούς στην Αθήνα ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε σωστά τον αγώνα και δεν πήρε τη νίκη λόγω ατυχίας αλλά και αμυντικής αδράνειας σε κάποια σημεία του ματς. Η Βέρντερ αποτελεί τον ορισμό της αψυχολόγητης ομάδας, αφού αν της επιτρέψεις να κάνει το παιχνίδι της, το γήπεδο κατηφορίζει, ενώ σε διαφορετική περίπτωση κυμαίνεται στην μετριότητα. Ωστόσο, όπως έχει αποδειχθεί στο πρόσφατο παρελθόν έχει τρωτά σημεία και δεν αποτελεί φόβητρο. Ο Τεν Κάτε έδειξε στον πρώτο αγώνα ότι ξέρει τον τρόπο να βγάλει εκτός ρυθμού τους Γερμανούς, και κατά κύριο λόγο τον Ντιέγκο που είναι ο βασικός άξονας στην «μηχανή» του Τόμας Σάαφ.

Οι «πράσινοι» πρέπει να πάρουν από την αρχή τη μάχη του κέντρου και να επιδιώξουν να κυκλοφορήσουν όσο περισσότερο την μπάλα. Μόνο με καλή κυκλοφορία και κατοχή θα μπορέσουν να διεκδικήσουν κάτι. Το σενάριο που θα φέρει τους Γερμανούς να φτάνουν εύκολα μέχρι την περιοχή του Παναθηναϊκού και εκεί να «σφυροκοπούν», θα είναι εφιαλτικό και πρέπει να αποφευχθεί. Την ίδια ώρα, η αμυντική λειτουργία της Βέρντερ δεν είναι και η καλύτερη του κόσμου και το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας είναι αργό. Αν ο το «τριφύλλι» δημιουργήσει έναν ικανοποιητικό αριθμό φάσεων, τότε πιθανότατα θα βρει και τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Στη συγκεκριμένη φάση και ενόψει αυτού του κρίσιμου παιχνιδιού υπάρχει ένα θετικό και ένα αρνητικό στοιχείο, τουλάχιστον σε φιλολογικό επίπεδο. Η νίκη στη Νέα Σμύρνη και ειδικά ο τρόπος που ήρθε, ήταν τονωτική ένεση για την ομάδα. Την στιγμή που οι πάντες την αμφισβητούσαν βρήκε το σθένος και κόντρα στην κατάσταση που είχε διαμορφωθεί πήρε τη νίκη και έμεινε κοντά στην κορυφή. Αντίθετα, το επερχόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό αποτελεί «αγκάθι». Από την αρχή της χρονιάς διοίκηση, προπονητής και παίκτες διατυμπανίζουν ότι πρώτος στόχος είναι το πρωτάθλημα. Παράλληλα, είναι γνωστό ότι κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο δεν παίζονται απλά οι τρεις βαθμοί αλλά πολλά περισσότερα. Κανείς δεν λέει ότι ο Παναθηναϊκός θα αδιαφορήσει λόγω του επόμενου αγώνα, αλλά όπως και να το κάνουμε θα ήταν διαφορετικό να ακολουθούσε ένας άλλος αντίπαλος στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Όπως και να έχει, οι «πράσινοι» καλούνται απόψε να δείξουν το καλό τους πρόσωπο και να διεκδικήσουν ότι τους αναλογεί. Το ζητούμενο για την ομάδα είναι η καλή εμφάνιση, η οποία θα δώσει πόντους στην εκτίμηση των πικραμένων οπαδών, μετά τις «γκέλες» στο ΟΑΚΑ. Έστω, κι αν δεν συνοδευτεί από το επιθυμητό αποτέλεσμα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x