Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ευτυχώς δεν υπάρχει μόνο η κορυφή…

www.sport-fm.gr

Έχοντας διανύσει τις δώδεκα από τις τριάντα αγωνιστικές του πρωταθλήματος μπορούμε με ασφάλεια πλέον να προχωρήσουμε σε κάποια συμπεράσματα. Άλλωστε, σε τρεις αγωνιστικές συμπληρώνεται ο πρώτος γύρος. Για την υπόθεση κορυφή και την κατάκτηση του πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός αποτελεί πλέον το ξεκάθαρο φαβορί και πολύ δύσκολα μπορεί να συμβεί κάτι άλλο. Το γεγονός ότι υπάρχουν ακόμη 18 ματς δεν αλλάζει και πολλά, με βάση την εικόνα των συνδιεκδικητών.

Από κει και πέρα, ο ΠΑΟΚ όσο κυλούν οι αγωνιστικές και μένει μέσα στο κόλπο, διεκδικεί τη συμμετοχή στα πλέι οφ με πλεονέκτημα. Δεν νομίζω ότι μπορεί να κυνηγήσει το πρωτάθλημα και αυτό γιατί στο δεύτερο γύρο έχει πολύ δύσκολο πρόγραμμα με όλες σχεδόν τις δυνατές ομάδες μακριά από την Τούμπα. Ωστόσο, στην παρούσα φάση, με την σοβαρότητα που δείχνει και την αντιστρόφως ανάλογη αγωνιστική συμπεριφορά του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ, μοιάζει να έχει τον πρώτο λόγο για την δεύτερη θέση. Σε ότι αφορά την Ξάνθη, όπως όλα δείχνουν θα κυνηγήσει την Ευρώπη και ήδη έχει ένα μικρό προβάδισμα από τους ανταγωνιστές της.

Για τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ άλλη μια χρονιά φαίνεται ότι πάει χαμένη στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν την έδρα τους και η διαφορά από την κορυφή είναι ουσιαστικά οι τρεις γκέλες στο ΟΑΚΑ( σ.σ ισοπαλίες με Ηρακλή, Αστέρα, ήττα από τον Εργοτέλη). Η «Ένωση» πραγματοποιεί αρνητικό ρεκόρ εκτός έδρας και έτσι δεν πάει πουθενά. Άλλωστε, οι αλλαγές σε διοικητικό αλλά και αγωνιστικό επίπεδο, έχουν φέρει την επίτευξη των στόχων σε δεύτερη μοίρα…

Η μεγάλη έκπληξη μέχρι τώρα ακούει στο όνομα Πανθρακικός. Η ομάδα της Κομοτηνής τα καταφέρνει σχετικά καλά εντός έδρας, αλλά κάνει τη διαφορά μακριά από το σπίτι της όπου έχει μαζέψει οκτώ βαθμούς σε έξι παιχνίδια. Καλύτερη συνέχεια περιμένουμε από τον Πανιώνιο και τη Λάρισα, ενώ θεωρείται δεδομένο ότι και ο Αστέρας Τρίπολης θα παρουσιάζεται όλο και καλύτερος και θα ανεβαίνει στον βαθμολογικό πίνακα. Σε ότι αφορά την ουρά αναμένεται «μάχη» για την παραμονή, ο Εργοτέλης προς το παρόν απέχει επτά βαθμούς όμως δεν έχει σωθεί. Ο Λεβαδειακός και ο Ηρακλής είναι λίγο πάνω από τη γραμμή του υποβιβασμού, αλλά η αίσθηση που υπάρχει είναι ότι συμπεριλαμβάνονται στους «ύποπτους». Ο Πανσερραϊκός μπορεί σίγουρα καλύτερα, ο ΟΦΗ έχει το βάρος του ονόματος και έχει ξαναβρεθεί σε ανάλογη κατάσταση, ενώ όπως ήταν αναμενόμενο ο Θρασύβουλος είναι στην δυσκολότερη θέση όλων.

Σε γενικές γραμμές, μπορεί ο τίτλος να «κοκκινίζει» από τις αρχές του Δεκεμβρίου, αλλά η δεύτερη θέση για το Champions League, οι τρεις του UEFA, αλλά και το ποιοι θα παραμείνουν στην κατηγορία, αποτελούν ερωτηματικό και παράλληλα, λόγο για να διατηρηθεί το ενδιαφέρον στη Σούπερ Λίγκα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x