Stoiximan Super League

Πάλι εμπόδια για Βοτανικό!

Σοβαρός κίνδυνος εμπλοκής στην κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, αλλά και τη διπλή ανάπλαση, προέκυψε από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Κολλάει η κατασκευή αν γίνει δεκτή η προσφυγή για τη διακοπή των εργασιών κατασκευής του εμπορικού κέντρου. 1000 εργαζόμενοι στον δρόμο και οι οπαδοί της ομάδας έτοιμοι για κινητοποιήσεις αν αποφασιστεί η οριστική διακοπή των εργασιών. Θετικός να έρθει στον Παναθηναϊκό ο στόπερ της Λοκομοτίβ Μόσχας, Εμίρ Σπάχιτς: «Είναι μία από τις δύο μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά θα ενδιέφερε κάθε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί με τη φανέλα του», δήλωσε στη SportDay. «Ελπίζω να είναι ο πρώτος τίτλος», ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, στο περιθώριο της βράβευσής του ως πολυτιμότερου παίκτη της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Σοβαρός κίνδυνος εμπλοκής στην κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό, αλλά και τη διπλή ανάπλαση, προέκυψε από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Κολλάει η κατασκευή αν γίνει δεκτή η προσφυγή για τη διακοπή των εργασιών κατασκευής του εμπορικού κέντρου. 1000 εργαζόμενοι στον δρόμο και οι οπαδοί της ομάδας έτοιμοι για κινητοποιήσεις αν αποφασιστεί η οριστική διακοπή των εργασιών. Θετικός να έρθει στον Παναθηναϊκό ο στόπερ της Λοκομοτίβ Μόσχας, Εμίρ Σπάχιτς: «Είναι μία από τις δύο μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά θα ενδιέφερε κάθε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί με τη φανέλα του», δήλωσε στη SportDay. «Ελπίζω να είναι ο πρώτος τίτλος», είπε ο Ζιλμπέρτο Σίλβα, στο περιθώριο της βράβευσής του ως πολυτιμότερου παίκτη της 13ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος.

Κίνδυνος για τη διπλή ανάπλαση

Κυριολεκτικά στον αέρα κινδυνεύει να βρεθεί η διπλή ανάπλαση σε Βοτανικό και Αλεξάνδρας στην περίπτωση που το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφασίσει την οριστική διακοπή εργασιών στο εμπορικό κέντρο. Αν γίνει δεκτή από το ΣτΕ η προσφυγή για τη διακοπή των εργασιών κατασκευής του εμπορικού κέντρου του Αρη Βωβού, αυτομάτως μπλοκάρει και η κατασκευή του γηπέδου του Παναθηναϊκού. Προς το παρόν, ισχύει η προσωρινή αναστολή των εργασιών στο εμπορικό κέντρο και μετά τα υπομνήματα που υποβλήθηκαν από όλες τις πλευρές, αναμένεται η οριστική απόφαση τις επόμενες ημέρες. Είναι περιττό να αναφέρουμε ότι αν υπάρξει αρνητική απόφαση η κατασκευή του γηπέδου θα καθυστερήσει δραματικά…

Δεν γίνεται αλλού…

Το επίσημο έγγραφο που έχει στείλει ο οργανισμός ρυθμιστικού σχεδίου της Αθήνας στον υπουργό Γιώργο Σουφλιά αναφέρει ότι όχι μόνο δεν μπορεί να κατασκευαστεί σε άλλη περιοχή της Αθήνας το γήπεδο, αλλά και το ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διπλή ανάπλαση εφόσον σταματήσουν τα έργα για το εμπορικό κέντρο. Μετά την ερώτηση του ΣΥΡΙΖΑ για την κατασκευή του γηπέδου σε άλλη περιοχή, ο υπουργός ζήτησε τη γνωμοδότηση του ΟΡΣΑ. Ο οργανισμός ρυθμιστικού σχεδίου Αθήνας απαντάει ότι το γήπεδο μπορεί να γίνει μόνο στον Βοτανικό και καταλήγει:

«Κατά συνέπεια και σε ό,τι αφορά τον οργανισμό Αθήνας, εκτιμάται ότι η τυχόν διακοπή των εργασιών του κτιριακού προγράμματος στο ΟΤ 45 Α, με βάση τις ρυθμίσεις του Ν. 3481/06, θα έχει ως συνέπεια τη μη αντίστοιχη υλοποίηση των ρυθμίσεων που προβλέπει ο ίδιος Νόμος και στο συνεχόμενο προς αυτό ενοποιημένο ΟΤ 45, 46, 50. Το ενδεχόμενο δε της ακύρωσης όλων των διαδικασιών που προβλέπει ο ανωτέρω Νόμος θα έχει ως συνέπεια τη μη πραγματοποίηση του δημοσίου οφέλους, όπως αυτό αναλυτικά είχε περιγραφεί στα Έγγραφα του Οργανισμού της Αθήνας».

1000 εργαζόμενοι στον δρόμο!

Όπως ήταν φυσικό αυτή η εξέλιξη δημιουργεί πρόβλημα και στους 1000 εργαζόμενους στα έργα του εμπορικού κέντρου. Οι εργαζόμενοι που είναι στον δρόμο μετά την απόφαση αναστολής των έργων του εμπορικού κέντρου στον Βοτανικό έχουν προχωρήσει σε συνεχείς κινητοποιήσεις τις τελευταίες ημέρες. Χθες αντιπροσωπεία των εργαζομένων συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Γιώργο Παναγιωτόπουλο, και τον ενημέρωσε για το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκύψει.

Στα όριά τους οι οπαδοί

Μετά από τόσα χρόνια αναμονής για την κατασκευή ενός γηπέδου που αρμόζει στην ιστορία του Παναθηναϊκού, για μια ακόμη φορά το θέμα πάει να στραβώσει. Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν εξοργίσει τον κόσμο της ομάδας και σε περίπτωση που το ΣτΕ αποφασίσει την αναστολή των εργασιών, αναμένεται σειρά αντιδράσεων και πορεία διαμαρτυρίας χιλιάδων οπαδών του «τριφυλλιού» που θα θυμίσει τα όσα έγιναν την άνοιξη στο Πεδίον του Άρεως.

Σπάχιτς: «Με ενδιαφέρει ο Παναθηναϊκός»

Την περίπτωση του Εμίρ Σπάχιτς εξετάζει σοβαρά ο Παναθηναϊκός και χθες ο παίκτης δήλωσε στη «SportDay» ότι είναι θετικός να ντυθεί στα πράσινα. Παράλληλα, ο 28χρονος αριστεροπόδαρος κεντρικός αμυντικός της Λοκομοτίβ Μόσχας τόνισε ότι είναι ειλημμένη η απόφασή του να αποχωρήσει από τη Ρωσία

«Γνωρίζω το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού εδώ και κάποιες ημέρες. Είναι ειλημμένη η απόφασή μου να φύγω από τη Μόσχα. Έχω περάσει αρκετά χρόνια εδώ. Όμως, θέλω να φύγω, αφού δεν φαίνεται πουθενά προοπτική στον σύλλογο. Έχω ήδη μιλήσει με τον πρόεδρο, ενημερώνοντάς τον για την απόφασή μου».

• Για τις προτάσεις που εξετάζει (Γουίγκαν, Βόλφσμπουργκ, Άντερλεχτ):

«Το ευτύχημα είναι ότι υπάρχουν! Δεν ξέρω τι θα κάνω. Αυτό που ξέρω είναι ότι οι προϋποθέσεις που έχω είναι δεδομένες. Να αγωνιστώ σε μια ομάδα που θα πρωταγωνιστεί, τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη. Αν μάλιστα γίνεται να αγωνίζεται στο Τσάμπιονς Λιγκ, ακόμα καλύτερα για εμένα».

• Άρα ο Παναθηναϊκός τις πληροί;

«Φυσικά! Είναι μία από τις δύο μεγαλύτερες ομάδες στην Ελλάδα, πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ και φυσικά θα ενδιέφερε κάθε ποδοσφαιριστή να αγωνιστεί με τη φανέλα του».

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό που θα χρειαστεί να δαπανήσει το «τριφύλλι» θα αγγίζει τα δύο εκατ. ευρώ.

*Οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού στην προπόνηση ξεκίνησαν το πρόγραμμα με ζέσταμα, σπριντ και ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ενώ ολοκλήρωσαν με ασκήσεις στην κυκλοφορία της μπάλας. Ατομικά προπονήθηκαν οι Γκάμπριελ, Νίλσον και Λεοντίου. Θεραπεία ακολούθησε ο Μάντζιος.


Βαγγέλης Νερατζιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x