Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Προκρίθηκε και «βλέπει» Ντάβιντ

Με επιτυχία στέφθηκε η δεύτερη επίσκεψη του Παναθηναϊκού στην Κομοτηνή μέσα σε τρεις μέρες, αφού », δήλωσε ο Βαγγέλης Σαμαράς στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Με επιτυχία στέφθηκε η δεύτερη επίσκεψη του Παναθηναϊκού στην Κομοτηνή μέσα σε τρεις μέρες, αφού επικράτησε με 4-0 του Πανθρακικού και πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Θετικό πρόσημο για τους παίκτες που δεν αγωνίζονται συχνά και πήραν την ευκαιρία από τον Τεν Κάτε. Δοκιμάζεται από σήμερα ο Ντάβιντ στην Παιανία και αν πείσει θα αποκτηθεί. Συνεχίζεται η αναζήτηση του επιθετικού, στο επίκεντρο ο Κρέσπο. «Ο πρόεδρος της Ατλέτικο μού είπε ότι δέχτηκε μια προσφορά από τον Παναθηναϊκό!», δήλωσε στη «Sportday» ο Νετίνιο, ο οποίος αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής. «Όσο έχει ισχύ ο νόμος, προχωράμε», δήλωσε ο Βαγγέλης Σαμαράς στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6.

Πέρασε και άφησε υποσχέσεις…

Πιο εύκολα από ό,τι θα περίμεναν και οι ίδιοι οι παίκτες του Παναθηναϊκού επιτεύχθηκε ο στόχος της πρόκρισης στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, με το εμφατικό 4-0 επί του Πανθρακικού στην Κομοτηνή. Τηρουμένων των αναλογιών και του κακού -λόγω της βροχής- αγωνιστικού χώρου, η εμφάνιση της ομάδας ήταν πειστική και οι παίκτες που ζητούσαν μια ευκαιρία να αγωνιστούν τα πήγαν μια χαρά. Ο Κλέιτον έφτιαξε το πρώτο γκολ με την κάθετη πάσα στον Ρουκάβινα και πέτυχε το τρίτο, ο Κροάτης άνοιξε το σκορ και ήταν γενικά καλός, ο Μελίσσης ήταν ουσιαστικός και ο Τζόρβας όταν χρειάστηκε ήταν εκεί. Βέβαια, ο Τεν Κάτε θα μπορούσε να δώσει λίγο παραπάνω χρόνο στον Ίβανσιτς, ενώ από τους υπόλοιπους ξεχώρισε και πάλι ο Γκάμπριελ, που σκόραρε και έδειξε ότι ξεπέρασε εντελώς τον τραυματισμό του. Πλέον, το «τριφύλλι» έβγαλε την υποχρέωση του Κυπέλλου με επιτυχία και από σήμερα στρέφει το βλέμμα του στην δύσκολη αναμέτρηση που ακολουθεί με τον Άρη στο ΟΑΚΑ.

Κοντά με Ντάβιντ

Η επίσημη απάντηση από την ομοσπονδία της Βραζιλίας που δικαίωσε τον Ντάβιντ (σ.σ. αποφάνθηκε ότι είναι ελεύθερος) στη διαμάχη με την Παλμέιρας έφτασε και πλέον ο 21 ετών κεντρικός αμυντικός είναι στη διάθεση του Παναθηναϊκού. Έτσι, από σήμερα ο αριστεροπόδαρος στόπερ θα μπει στη διαδικασία δοκιμής από τον Τεν Κάτε και αν τον πείσει θα αποκτηθεί και υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να πιάσει τη μία θέση ξένου που υπάρχει και να μην αποκτηθεί άλλο στόπερ. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Ολλανδός τεχνικός έχει δει τον μπαίκτη σε DVD και ενθουσιάστηκε, αλλά προτιμά να τον τσεκάρει και ο ίδιος βλέποντάς τον να αγωνίζεται. Οι "πράσινοι" έχουν σταντ μπάι τον Σπάχιτς, αλλά ο Βόσνιος δεν θα περιμένει και πολύ, αφού σήμερα θα μιλήσει με τη Βόλφσμπουργκ που τον θέλει.

Ο Κρέσπο και οι άλλοι

Όπως έγινε γνωστό από την τελευταία μεταγραφική σύσκεψη των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, το βάρος όσον αφορά το οικονομικό σκέλος, θα πέσει στην απόκτηση του επιθετικού. Στην παρούσα φάση το «μεγάλο» όνομα στην πράσινη λίστα είναι αυτό του Ερνάν Κρέσπο. Ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι άνθρωπος του «τριφυλλιού» βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την πλευρά του παίκτη και την Ίντερ, ενώ η αρχική διστακτικότητα του παίκτη θα καμφθεί αν ικανοποιηθεί οικονομικά. Ο Τεν Κάτε ξέρει τον 33χρονο φορ και τον θέλει, κι έτσι αναμένονται εξελίξεις. Την ίδια ώρα, οι Νιλμάρ, Παλάσιο και Φαλκάο βρίσκονται στα υπόψη, άλλος με περισσότερες και άλλος με λιγότερες πιθανότητες απόκτησης.

Νετίνιο: «Με θέλει ο Παναθηναϊκός»

Στην αποκάλυψη ότι η ομάδα του, Ατλέτικο Παραναένσε, έχει δεχτεί πρόταση από τον Παναθηναϊκό προχώρησε χθες ο Νετίνιο. Ο παίκτης που καλύπτει το αριστερό άκρο της μεσαίας γραμμής μίλησε στη «Sportday» και δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για αυτή την εξέλιξη.

Στον Τύπο γράφεται ότι έχεις προσφορά από την Ελλάδα. Ισχύει αυτό;

«Ναι, είναι αλήθεια. Ο πρόεδρος της Ατλέτικο μου είπε ότι δέχτηκε μια προσφορά από τον Παναθηναϊκό! Περιμένω και εγώ με αγωνία για να δω τι θα γίνει. Απ' ό,τι γνωρίζω μέχρι στιγμής, η ελληνική ομάδα έστειλε την πρόταση, αλλά η Ατλέτικο ζήτησε περισσότερα χρήματα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στη λίστα μιας μεγάλης ευρωπαϊκής ομάδας».

Τι ξέρεις για τις διαπραγματεύσεις;

«Δεν γνωρίζω ακριβώς πόσα χρήματα ζήτησε η Ατλέτικο. Αυτό που ξέρω είναι ότι ο Παναθηναϊκός θέλει να αγοράσει το 100% των δικαιωμάτων μου, αλλά η Ατλέτικο διαπραγματεύεται για το 50%. Απ' ό,τι ξέρω, θα αποφασίσουν την Παρασκευή, επειδή και οι δύο ομάδες βιάζονται. Την Τρίτη το βράδυ η Ατλέτικο έστειλε στην Ελλάδα το φαξ με την αντιπρότασή της και τώρα περιμένουμε την απάντηση του Παναθηναϊκού. Δεν νομίζω ότι θα αργήσει».

Έχεις προλάβει να μιλήσεις με κάποιον Βραζιλιάνο που έχει περάσει από την Ελλάδα και να πάρεις πληροφορίες για τον Παναθηναϊκό;

«Όχι, δεν πρόλαβα. Ο ατζέντης μου είναι αυτός που πήγε τους Ντιόγο και Λεονάρντο στην Ελλάδα. Μου είπε ότι η Ελλάδα είναι ένα σπουδαίο μέρος για να ζήσεις και μοιάζει πολύ με τη Βραζιλία. Επίσης, ο εκπρόσωπός μου με ενημέρωσε ότι ο Παναθηναϊκός διαθέτει σύγχρονες προπονητικές εγκαταστάσεις και είναι μια από τις καλύτερες ομάδες της χώρας. Επίσης μου εξήγησε ότι είναι οικονομικά εύρωστη και συμμετέχει στο Τσάμπιονς Λιγκ».

Θέλει να παίξεις στο Τσάμπιονς Λιγκ;

«Είναι ένα από τα όνειρά μου. Κάθε ποδοσφαιριστής ονειρεύεται να πάρει μέρος σε αυτή και εγώ δεν αποτελώ εξαίρεση. Και η πρόταση του Παναθηναϊκού μπορεί να αποτελεί την ευκαιρία μου για να πραγματοποιήσω το όνειρό μου».

*Νέα σενάρια από την Αργεντινή αναφέρουν πως ο Παναθηναϊκός έκανε πρόταση 3,5 εκατ. ευρώ στην Μπόκα Τζούνιορς για τον Χεσούς Ντάτολο, αλλά το ποσό αυτό κρίθηκε μικρό από τους ανθρώπους της ομάδας για τον 24χρονο αριστερό χαφ.

Η προπόνηση του «τριφυλλιού»

Χαλάρωμα ακολούθησαν όσοι παίκτες του Παναθηναϊκού αγωνίστηκαν στο χθεσινό νικηφόρο παιχνίδι με τον Πανθρακικό, στο πλαίσιο της φάσης των «16» του Κυπέλλου Hellas On Line. Οι υπόλοιποι επιδόθηκαν σε ασκήσεις στα σουτ και στη συνέχεια έπαιξαν διπλό. Ο αμυντικός των «πρασίνων», Γιάννης Γκούμας, ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα, ενώ ο Σωτήρης Λεοντίου πήρε μέρος στο πρώτο σκέλος της προπόνησης (ζέσταμα και σουτ) και στη συνέχεια προπονήθηκε μόνος του.

Βαγγέλης Νερατζιάς

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x