Ελλάδα

Καζλάουσκας κι επίσημα

Ο Γιόνας Καζλάουσκας είναι και επισήμως από το απόγευμα της Πέμπτης ο νέος προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ των Ανδρών. Η συμφωνία ολοκληρώθηκε σε συνάντηση που έγινε το μεσημέρι με τον ισχυρό άνδρα του ελληνικού μπάσκετ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, και τον γενικό γραμματέα της ΕΟΚ, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, ενώ η παρουσίαση του Λιθουανού τεχνικού θα γίνει τη Δευτέρα στο “Divani Caravel”. «Τιμή και πρόκληση», χαρακτήρισε την αποστολή που ανέλαβε ο διάοδχος του Παναγιώτη Γιαννάκη. «Το καλοκαίρι θα είμαστε έτοιμοι για νέες επιτυχίες», τόνισε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος.

Ο Γιόνας Καζλάουσκας είναι και επισήμως από το απόγευμα της Πέμπτης ο νέος προπονητής της εθνικής ομάδας μπάσκετ των Ανδρών. Η συμφωνία ολοκληρώθηκε σε συνάντηση που έγινε το μεσημέρι με τον ισχυρό άνδρα του ελληνικού μπάσκετ, Γιώργο Βασιλακόπουλο, και τον γενικό γραμματέα της ΕΟΚ, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, ενώ η παρουσίαση του Λιθουανού τεχνικού θα γίνει τη Δευτέρα στο “Divani Caravel” (13:30).

«Μιλήσαμε με τον κύριο Βασιλακόπουλο και τον κύριο Τσαγκρώνη και συμφωνήσαμε. Είναι τιμή για μένα και μεγάλη πρόκληση η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής Ελλάδας. Μια μεγάλη ομάδα που κοιτά ψηλά σε όλες τις διοργανώσεις. Η Εθνική Ελλάδας έχει εξαιρετικούς παίκτες. Αυτό που θα ήθελα τώρα να κάνω είναι να αρχίσω να βλέπω όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια. Τους ξέρω τους παίκτες, αλλά θέλω να τους ξαναδώ και να αρχίσει η δουλειά», δήλωσε ο Γιόνας Καζλάουσκας.

Ο πρόεδρος της FIBA Europe, Γιώργος Βασιλακόπουλος, τόνισε: «Μια εκκρεμότητα που υπήρχε, έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Προχωράμε όπως πάντα και πιστεύουμε πως το καλοκαίρι θα είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε καινούριες επιτυχίες με την Εθνική Ανδρών», ενώ ο Παναγιώτης Τσαγκρώνης είπε: «Πιστεύουμε ότι ένα θέμα που παρέμενε ανοιχτό, έκλεισε με πολύ θετικό τρόπο για την Εθνική Ομάδα και από σήμερα αρχίζει η συνεργασία μας με τον κ. Καζλάουσκας, περιμένοντας νέες επιτυχίες για την Εθνική Ανδρών».

Το συμβόλαιο του Γιόνας Καζλάουσκας είναι σύμφωνα με πληροφορίες διετούς διάρκειας με προοπτική επέκτασης μετά το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας το 2010. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει γνωστό και το τιμ που θα πλαισιώσει τον νέο τεχνικό. Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος, βοηθός του την εποχή που εργαζόταν στον Ολυμπιακό, αναμένεται να είναι συνεργάτης του Λιθουανού κόουτς, ενώ στην ομάδα θα προστεθούν ένας ή δύο ακόμη Έλληνες προπονητές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x