Γενικά

Άλωσε το «Μπερναμπέου» η Λίβερπουλ

Σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League πήρε η Λίβερπουλ νικώντας με 1-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Μετά από ένα ισορροπημένο ματς με λιγοστές φάσεις, οι «κόκκινοι» έφτασαν στο γκολ στο 82ο λεπτό με κεφαλιά του Γιόσι Μπεναγιούν και πλέον έχουν τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς που θα γίνει στο «Άνφιλντ»

Σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League πήρε η Λίβερπουλ νικώντας με 1-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Μετά από ένα ισορροπημένο ματς με λιγοστές φάσεις, οι «κόκκινοι» έφτασαν στο γκολ στο 82ο λεπτό με κεφαλιά του Γιόσι Μπεναγιούν και πλέον έχουν τον πρώτο λόγο στη ρεβάνς που θα γίνει στο «Άνφιλντ».

Ο αγώνας…

Η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε με το «καλημέρα» πολύ κοντά στο γκολ, όταν στο 5’ μετά από κάθετη πάσα του Ρόμπεν στην πλάτη της άμυνας ο Ραούλ βρέθηκε απέναντι από τον Ρέινα, αλλά πλάσαρε πάνω του. Η «βασίλισσα» συνέχισε να έχει την υπεροχή μέχρι το 20ο λεπτό, αλλά χωρίς να φτάσει με αξιώσεις κοντά στο 1-0. Η Λίβερπουλ, που είχε τον ανέτοιμο Στίβεν Τζέραρντ στον πάγκο, άρχισε σταδιακά να ισορροπεί και στο 20ο λεπτό ο Τόρες έφυγε στην πλάτη της άμυνας των γηπεδούχων, αλλά το πλασέ που έκανε από διαγώνια θέση αποκρούστηκε εντυπωσιακά από τον Κασίγιας. Οι δύο ομάδες δίσταζαν να ανοιχτούν για να σκοράρουν και οι παίκτες των πρωταθλητών Ισπανίας προσπαθούσαν κυρίως με μακρινά σουτ να προβληματίσουν τον Ρέινα. Όμως ένα σουτ του Μαρσέλο και δύο του Ρόμπεν λίγο έξω από την περιοχή δεν βρήκαν στόχο. Η τελευταία φάση του πρώτου μέρους λίγο έλειψε να μας χαρίσει το highlight της χρονιάς. Ο Τσάμπι Αλόνσο είδε τον Κασίγιας αρκετά έξω από την εστία του και επιχείρησε να τον κρεμάσει με σουτ λίγο πίσω από τη σέντρα. Ο τελευταίος όμως απέκρουσε δύσκολα με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Στο δεύτερο ημίχρονο και με την πάροδο του χρόνου οι δύο ομάδες γίνονταν όλο και περισσότερο επιφυλακτικές έχοντας ως πρώτο μέλημα να διατηρήσουν το μηδέν στην άμυνα. Η είσοδος του Γκούτι αντί του Μαρσέλο δεν έδωσε επιθετική πνοή στην ομάδα του Χουάντε Ράμος, ενώ η Λίβερπουλ αποδυναμώθηκε επιθετικά, όταν ο Τόρες, που χώλαινε έπειτα από ένα μαρκάρισμα στο πρώτο μέρος, έδωσε τη θέση του στον Μπάμπελ. Οι βαθιές μπαλιές και τα μακρινά σουτ δεν ήταν αρκετά για να δώσουν προβάδισμα σε μία από τις δύο ομάδες, αν και ο Ρόμπεν είχε μία πολύ καλή προσπάθεια στο 70’ με τον Ρέινα να αποκρούει σε κόρνερ. Όλα έδειχναν πως το 0-0 ήταν αναπόφευκτο, αλλά στο 82’ ήρθε το γκολ για τη Λίβερπουλ. Ο Φάμπιο Αουρέλιο εκτέλεσε ένα φάουλ από δεξιά και ο ξεχασμένος Μπεναγιούν με κεφαλιά μέσα από την καρδιά της άμυνας της Ρεάλ σκόραρε. Στα εναπομείναντα λεπτά με όπλο την εξαιρετική αμυντική λειτουργία η Λίβερπουλ κράτησε τη νίκη και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στο «Άνφιλντ» σε δύο εβδομάδες.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ρεάλ Μαδρίτης (Χουάντε Ράμος): Kασίγιας, Πέπε, Σέρχιο Ράμος, Καναβάρο, Ραούλ, Γκάγκο, Ρόμπεν, Μαρσέλο (46’ Γκούτι), Χάιντσε, Ιγκουαΐν, Ντιαρά

Λίβερπουλ (Ράφα Μπενίτεθ): Ρέινα, Τόρες (60’ Μπάμπελ), Ριέρα (86’ Τζέραρντ), Αουρέλιο, Αλόνσο, Μπεναγιούν, Αρμπελόα, Κάουτ (91’ Λούκας), Μασεράνο, Κάραγκερ, Σκρτελ.

Γήπεδο: «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»
Διαιτητής: Ρομπέρτο Ροζέτι

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x