Ελλάδα

Η ώρα του Τσίλντρες

Πανέτοιμος από ιατρικής πλευράς να προσφέρει και πάλι τις υπηρεσίες του στον Ολυμπιακό είναι ο Τζος Τσίλντρες. Ο Αμερικανός φόργουορντ έχει αφήσει πλέον πίσω του τον τραυματισμό στη βουβωνική χώρα και πιθανότατα θα είναι στη δωδεκάδα του Ολυμπιακού για την αναμέτρηση με την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο την Πέμπτη στο ΣΕΦ για την Ευρωλίγκα. Εκτός μάχης παραμένει ο Πρίντεζης. «Αν δεν νικούσαμε, θα θέλαμε το… ελικόπτερο του Παλαιοκώστα για να φύγουμε», δήλωσε στη «SportDay» ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος.

Πανέτοιμος από ιατρικής πλευράς να προσφέρει και πάλι τις υπηρεσίες του στον Ολυμπιακό είναι ο Τζος Τσίλντρες. Ο Αμερικανός φόργουορντ έχει αφήσει πλέον πίσω του τον τραυματισμό στη βουβωνική χώρα και διαψεύδει τους γιατρούς που εκτιμούσαν πως θα ήταν ετοιμοπόλεμος στα τέλη Μαρτίου. Ο «Τσίλι» πιθανότατα θα είναι στη δωδεκάδα του Ολυμπιακού για την αναμέτρηση με την Αρμάνι Τζινς Μιλάνο την Πέμπτη στο ΣΕΦ για την Ευρωλίγκα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο ίδιος ήθελε να αγωνιστεί και στο ντέρμπι κόντρα στον Παναθηναϊκό. Υπενθυμίζεται πως ο 26χρονος άσος θα μπορεί να αγωνίζεται μαζί με τους Γκριρ και Πάργκο στην Ευρώπη, ωστόσο στην Α1 έχουν δικαίωμα συμμετοχής μόνο δύο εκ των τριών Αμερικανών.

Σε αντίθεση με τον Τζος Τσίλντρες, εκτός μάχης είναι ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο διεθνής φόργουορντ έχει θλάση στα πλευρά, έχασε το ντέρμπι και θα λείψει από τα ματς με Αρμάνι Τζινς Μιλάνο για την Ευρωλίγκα και τον Κολοσσό Ρόδου για την Α1.

Βασιλόπουλος: «Αν δεν νικούσαμε, θα θέλαμε… ελικόπτερο»

Ήταν ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής και δεν αποκλείεται το νικητήριο καλάθι που πέτυχε απέναντι στον Παναθηναϊκό να αποδειχθεί «χρυσό». Ο λόγος για τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο. «Ήταν απαραίτητη η νίκη. Δεν θέλω να σκέφτομαι τι θα γινόταν αν δεν είχαμε κερδίσει. Ίσως χρειαζόταν να ζητήσουμε τη βοήθεια του Παλαιοκώστα για να βγούμε από το γήπεδο. Με ελικόπτερο», δήλωσε ο 25χρονος φόργουορντ. «Τη στιγμή που πήρα την μπάλα δεν πρόλαβα να σκεφτώ τίποτε άλλο, πέρα από το ότι πρέπει να βάλω το καλάθι. Βρήκα χώρο, με βοήθησε και ο Μπουρούσης με το σκριν και τα κατάφερα. Έπρεπε να το βάλω και το έκανα».

Όλα αυτά κι ενώ λίγο νωρίτερα ο ίδιος είχε ζητήσει αλλαγή. «Αισθανόμουν πως δεν μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα. Θεωρούσα ότι έκανα κακό και έπρεπε να βγω από το παιχνίδι. Όμως είδα ότι με εμπιστεύονται και ας κάνω λάθη. Οι προπονητές έδειξαν πως με πιστεύουν, οι συμπαίκτες μου με στήριξαν. Ο Βούιτσιτς, ο Παπαλουκάς, ο Σχορτσανίτης, ο Τσίλντρες, όλοι ήρθαν και με εμψύχωσαν. Τους ευχαριστώ, διότι το χρειαζόμουν. Δείξαμε και στον εαυτό μας και στον κόσμο ότι μπορούμε να πετύχουμε πολλά».

Πάντως ο διεθνής άσος από τον Πύργο δεν βιάζεται να πανηγυρίσει. «Πετύχαμε μία νίκη που μας κρατάει στην πρώτη θέση, αλλά ακόμα δεν έχει τελειώσει η κανονική περίοδος. Πρέπει να προσέξουμε διότι υπάρχουν δύσκολα παιχνίδια μπροστά μας. Αν βγούμε πρώτοι, θα έχουμε το πλεονέκτημα, αλλά και πάλι δεν έχει τελειώσει τίποτα. Το πιο σημαντικό συμπέρασμα που προκύπτει από το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό είναι ότι έχουμε τον τρόπο και μπορούμε να κερδίσουμε».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x