Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Κάτι τρέχει με Γιούρκα

Ο επαναπατρισμός του Γιούρκα Σεϊταρίδη και η επιστροφή του στον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε πάλι στο προσκήνιο, μετά τα δημοσιεύματα της Ισπανίας που τον θέλουν να αποχωρεί το καλοκαίρι από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Πλήρης επιβεβαίωση του www.sport-fm.gr, το όποιο έβγαλε πρώτο το θέμα μέσω της στη Φυλή. Στην προπόνηση ο Πατέρας.

Ο επαναπατρισμός του Γιούρκα Σεϊταρίδη και η επιστροφή του στον Παναθηναϊκό εμφανίστηκε πάλι στο προσκήνιο, μετά τα δημοσιεύματα της Ισπανίας που τον θέλουν να αποχωρεί το καλοκαίρι από την Ατλέτικο Μαδρίτης. Πλήρης επιβεβαίωση του www.sport-fm.gr, το όποιο έβγαλε πρώτο το θέμα μέσω της στήλης του Διονύση Δεσύλλα. Οι ιθύνοντες του «τριφυλλιού» ίσως προσπαθήσουν να τον προσεγγίσουν και στην περίπτωση αυτή ο Έλληνας μπακ θα πρέπει να κάνει αρκετές υποχωρήσεις. Διαβάστε όλα όσα αποκαλύπτει για το θέμα η "SportDay". Θέμα Παναθηναϊκού- Κατσουράνη;Με αλλαγές στη Φυλή. Στην προπόνηση ο Πατέρας.

Το θέμα Γιούρκα επανήλθε!

Προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία κίνηση από πλευράς Παναθηναϊκού. Η προοπτική, ωστόσο, της επιστροφής του Γιούρκα Σεϊταρίδη ενδεχομένως να απασχολήσει τους ιθύνοντες αν και εφόσον βέβαια προκύψει κίνηση και ο παίκτης την υποδεχθεί θετικά. Με τα τωρινά δεδομένα ο διεθνής μπακ παραμένει στο δυναμικό της Ατλέτικο Μαδρίτης και απλώς αναπαράγονται φήμες σχετικά με το μέλλον του… Ως εκεί. Όταν οι «πράσινοι» επιχειρήσουν να τον προσεγγίσουν και ο Γιούρκας θελήσει να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τότε «ναι» θα πρέπει να κάνει τις υποχωρήσεις του.

Σύμφωνα με τη "SportDay", σημαντικό στοιχείο που σε αυτή την περίπτωση θα λειτουργήσει υπέρ του «τριφυλλιού», είναι η δυνατότητα του παίκτη να εξαγοράσει το υπολειπόμενο συμβόλαιό του με τους «ροχιμπλάνκος». Βάσει κανονισμού, όταν ο παίκτης φτάσει στα 28 του χρόνια (τα κλείνει το καλοκαίρι) έχει τη δυνατότητα να προσφέρει στην ομάδα του τις ετήσιες απολαβές του (1.5εκατ. ευρώ) και να πάρει άδεια να διαπραγματευτεί με άλλη ομάδα. Αν ο Παναθηναϊκός αποφασίσει να κινηθεί μπορεί να προσφέρει το παραπάνω ποσό, αλλά με τίποτα δεν προτίθεται να του δώσει παραπάνω χρήματα.

Πάντως, αν λάβουμε υπ’ όψη μας την επιθυμία του παίκτη, ο οποίος δεν είχε φανεί τόσο ζεστός όταν πρόσφατα του τέθηκε το ερώτημα επιστροφής, τα πράγματα είναι δύσκολα. Προτιμά να συνεχίσει την καριέρα του σε ομάδα του εξωτερικού, καθώς σίγουρα θα του προκύψουν προτάσεις. Από το περιβάλλον του Σεϊταρίδη προκύπτει ότι μόνο αν το «τριφύλλι» του προσφέρει 3ετές ή 4ετές συμβόλαιο θα μπει στη διαδικασία να το σκεφτεί. Επαναλαμβάνουμε, όμως, ότι τα χρήματα θα είναι το πολύ ίδια με όσα λαμβάνει το χρόνο από τους Μαδριλένους.

Από πλευράς Παναθηναϊκού δεν έχει γίνει κάποια κίνηση. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ξεγράφουν τον παίκτη. Για να γίνει κάτι ουσιαστικό, θα πρέπει ο ποδοσφαιριστής να φανερώσει ότι θέλει να γυρίσει στην ομάδα. Κάτι σαν την περίπτωση του Γιώργου Καραγκούνη, ο οποίος δέχτηκε να επιστρέψει με λιγότερα χρήματα από όσα έπαιρνε στην Μπενφίκα.

Την περασμένη χρονιά, το όνομα του Γιούρκα συζητείτο. Το θέμα, όμως, δεν είχε προχωρήσει καθώς ο Γιάννης Βαρδινογιάννης είχε αμφιβολίες το κατά πόσο θα ήταν καλά στην υγεία του. Ο 28χρονος μπακ είχε χειρουργηθεί και ο Παναθηναϊκός δεν ήθελε να ρισκάρει στο ενδεχόμενο να παραταθεί το πρόβλημά του. Πλέον, είναι απόλυτα υγιείς και μάλιστα έχει αγωνιστεί στα μισά παιχνίδια της φετινής σεζόν.

Άρχισε η αναζήτηση…

Πέραν των αγορών της Τσεχίας και της Σλοβακίας, ο Κριστόφ Βαζέχα θα μεταβεί και στη Ρουμανία! Ο νέος σκάουτερ του Παναθηναϊκού πιθανότατα θα παρακολουθήσει το παιχνίδι της Στεάουα Βουκουρεστίου, με τα μάτια του να είναι στραμμένα στον αμυντικό Γκόιαν.

Παράλληλα, όπως επιβεβαίωσε η ΠΑΕ, ο Κώστας Αντωνίου ετοιμάζει ταξίδι για τη Βόρεια Ευρώπη και εντός του Σαββατοκύριακου θα αναχωρήσει από τη χώρα μας. Σκοπός του είναι να παρακολουθήσει ορισμένα «κανονισμένα» παιχνίδια και να μιλήσει με μάνατζερ παικτών. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως θα βρεθεί στη Γαλλία, ενώ λέγεται ότι θα πάει στη Δανία για να δει κάποιον παίκτη μαζί με τον Χένρικσεν.

Σκοπός των ανθρώπων του «τριφυλλιού» είναι να γεμίσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τη μεταγραφική τους λίστα. Η ενίσχυση σε θέσεις που παρουσιάστηκαν αδυναμίες φέτος είναι σε πρώτο πλάνο και για το λόγο αυτό οι κινήσεις είναι άμεσες. Είναι εμφανής λοιπόν η διάθεση των διοικούντων να έχουν ήδη κατασταλαγμένες απόψεις για τους ποδοσφαιριστές που ενδιαφέρουν, ούτως ώστε την κατάλληλη στιγμή να εντατικοποιηθούν οι διαδικασίες απόκτησής τους. Όσο νωρίτερα τόσο το καλύτερο, μια και έτσι περιορίζεται ο κίνδυνος να αποδειχθούν λάθος οι επιλογές.

Όπως αναφέραμε και τις προηγούμενες μέρες, δεν θα συνεχιστεί η πάγια τακτική του «τριφυλλιού» να ενσωματώνει στο ρόστερ του δέκα ή έντεκα ποδοσφαιριστές. Θα γίνουν τέσσερις με πέντε ουσιαστικές κινήσεις, που θα προορίζονται για την αρχική ενδεκάδα. Το ποσό που αναμένεται να δαπανηθεί δεν θα ξεπερνά τα δεδομένα του καλοκαιριού (δηλαδή 20 με 25εκατ. ευρώ).

* Σύσκεψη είχαν χθες παράγοντες του ΥΠΕΧΩΔΕ και του Δήμου Αθηναίων για τις εκρεμμότητες και την καθυστερημένη έκδοση της άδειας εκσκαφών. Αισιόδοξοι στον Παναθηναϊκό ότι θα εκδοθεί σύντομα και θα αρχίσουν τα έργα για το γήπεδο του Παναθηναϊκού.

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x