Stoiximan Super League

ΟΣΦΠ: «Άλλαξαν οι εποχές»

Ανένδοτοι ως προς το ποσό που επιθυμούν να δώσουν (περί τις 800.000 ευρώ) για την απόκτηση του Βασίλη Κουτσιανικούλη εμφανίζονται οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Οι υψηλές απαιτήσεις του Εργοτέλη και η τοποθέτηση του Νίκου Τζώρτζογλου, ότι με 1εκατ. ευρώ μπορεί κανείς να αγοράσει μόνο την αφίσα του νεαρού μεσοεπιθετικού, ηχούν αδιάφορα στα αφτιά των Πειραιωτών, οι οποίοι με τη σειρά τους περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να καταθέσουν την πρότασή.

Ανένδοτοι ως προς το ποσό που επιθυμούν να δώσουν (περί τις 800.000 ευρώ) για την απόκτηση του Βασίλη Κουτσιανικούλη εμφανίζονται οι άνθρωποι του Ολυμπιακού. Οι υψηλές απαιτήσεις του Εργοτέλη και η τοποθέτηση του Νίκου Τζώρτζογλου, ότι με 1εκατ. ευρώ μπορεί κανείς να αγοράσει μόνο την αφίσα του νεαρού μεσοεπιθετικού, ηχούν αδιάφορα στα αφτιά των Πειραιωτών, οι οποίοι με τη σειρά τους περιμένουν την κατάλληλη στιγμή για να καταθέσουν την πρότασή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Κρητικοί αξιώνουν περίπου με 2.2- 2.5εκατ. ευρώ! Με τέτοια ποσά είναι αδύνατο να γίνει η παραμικρή κίνηση… «Πρέπει να καταλάβουμε ότι οι εποχές έχουν αλλάξει», έλεγαν χθες στην «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ επικαλούμενοι την οικονομική κρίση που «μαστίζει» όλον τον πλανήτη… Όταν αποφασίσουν να κινηθούν ενεργά για την απόκτησή του, το σίγουρο είναι πως δεν θα αυξήσουν πολύ το προσφορά.

Οι 800.000 ευρώ θεωρούνται ικανοποιητικό ποσό και υπάρχει σκέψη για ποσοστό μεταπώλησης του παίκτη, που θα φτάνει το 25 με 30% με τη λογική ότι: «αφού θεωρείται ότι η τιμή του είναι τόσο μεγάλη, θα πουληθεί και πάρετε ανάλογα μεγάλο ποσό». Ουσιαστικές εξελίξεις θα προκύψουν ενδεχομένως και μετά το τέλος της περιόδου. Οι πρωταθλητές ποντάρουν στις καλές τους σχέσεις με το σύλλογο της Κρήτης, αλλά και στο γεγονός ότι δύσκολα θα βρεθεί ενδιαφερόμενος από το εξωτερικό που θα δώσει τόσα χρήματα για τον 21χρονο άσο.

Περιμένουν από Μπλάκμπερν και Λίβερπουλ

Οι διαθέσεις των Μπλάκμπερν και Λίβερπουλ θα κρίνουν εν πολλοίς το μεταγραφικό σχεδιασμό στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» περιμένουν την απόφαση των «ρόδων», σχετικά με το μέλλον του Ματ Ντάρμπισαϊρ για να κινηθούν αναλόγως. Αν επιθυμούν να γυρίσει στην ομάδα, τότε δύσκολα οι Πειραιώτες θα προσπαθήσουν να τους μεταπείσουν. Ο Άγγλος επιθετικός έχει αφήσει καλές εντυπώσεις στους ανθρώπους της ΠΑΕ, σε τέτοιο βαθμό που θα τους ενδιέφερε να παρατείνουν το δανεισμό του και να μπουν στη διαδικασία οψιόν αγοράς αν και εφόσον συναινέσουν σε αυτό και οι Άγγλοι.

Όσον αφορά τον Λέτο, μέχρι τα μέσα της εβδομάδες θα προκύψουν ουσιαστικές εξελίξεις στο θέμα της άδειας εργασίας που επιχειρεί να του βγάλει η Λίβερπουλ. Ο ατζέντης του Αργεντινού μεσοεπιθετικού θα συναντηθεί με τους ιθύνοντες των «κόκκινων», για να γνωρίζει ποιο θα είναι το μέλλον του πελάτη του σε περίπτωση τελικά που δεν επιστρέψει στους «κόκκινους». Πάντως ο παίκτης δεν έχει πρόβλημα να συνεχίσει στους Πειραιώτες…

Σκόραρε δύο φορές ο Ντάρμπισαϊρ

Σε εξαιρετική κατάσταση φαίνεται να βρίσκεται ο Ματ Ντάρμπισαϊρ. Ο Άγγλος επιθετικός του Ολυμπιακού σκόραρε τρεις φορές (το ένα ακυρώθηκε) με την εθνική του ομάδα U21, στο φιλικό παιχνίδι με την αντίστοιχη της Νορβηγίας. Για την ιστορία, το παιχνίδι τελείωσε 5-0 υπέρ των «λιονταριών», με τον άσο των «ερυθρόλευκων» να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα σε διάστημα τριών λεπτών (78’ και 81’). Τα υπόλοιπα τέρματα σημείωσαν οι Κάμπελ (17’), Α. Τζόνσον (29’) και Χαντλστόουν (73’).

«Φανταστική εμπειρία να είσαι πρωταθλητής»

Ιδιαίτερα χαρούμενος για την κατάκτηση της Σούπερ Λίγκας με τον Ολυμπιακό εμφανίστηκε ο Ματ Ντάρμπισαϊρ. Ο Άγγλος επιθετικός σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, αναφέρθηκε επίσης με κολακευτικά λόγια για τον τρόπο ζωής στην Ελλάδα, ενώ μίλησε και για την προσπάθεια της εθνικής Ελπίδων της Αγγλίας για πρόκριση στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U-21, της οποίας αποτελεί μέλος.

«Είναι φανταστική εμπειρία να κατακτάς το πρωτάθλημα. Μπορεί να βρίσκομαι στην ομάδα για μικρό χρονικό διάστημα αλλά παρ' όλα αυτά νιώθω ότι έχω κι εγώ μερίδιο στην επιτυχία. Τα πράγματα κυλάνε καλά για εμένα. Πρόκειται για ένα ωραία μέρος με καλό καιρό και πραγματικά καλό τρόπο ζωής. Παίζω ποδόσφαιρο, έχω πετύχει κάποια τέρματα και αυτό ακριβώς θέλω να κάνω».

Τέλος ο 23χρονος άσος εξέφρασε την αισιοδοξία του για πρόκριση στην τελική φάση: «Φυσικά και θέλουμε να προκριθούμε στα τελικά. Ήταν μία πολύ καλή εμπειρία η συμμετοχή μας στα τελικά της Ολλανδίας πριν δύο χρόνια και ελπίζω να δώσω πάλι το παρών. Πιστεύω πως με αυτή την ομάδα που έχουμε, μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Τα εύσημα από Γκαλέτι σε Βαλβέρδε

Ακόμη ένας παίκτης του Ολυμπιακού τάχθηκε υπέρ της παραμονής του Ερνέστο Βαλβέρδε. Ο Λουτσιάνο Γκαλέτι μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι, λίγο πριν αναχωρήσει με την οικογένειά του (μαζί με το ζεύγος Λέτο) για τη Ρώμη, και αναφέρθηκε στο έργο του Ισπανού τεχνικού: «Έκανε σπουδαία δουλειά στον Ολυμπιακό. Είναι μεγάλος προπονητής και έχει προσφέρει πολλά στην ομάδα», τόνισε ο Αργεντινός επιθετικός, ο οποίος ωστόσο ξεκαθάρισε πως δεν γνωρίζει τίποτα περισσότερο στο θέμα προπονητή.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να αφήσει ασχολίαστη την κατάκτηση του τίτλου: «Είμαι πολύ χαρούμενος που πήραμε ξανά τον τίτλο. Τώρα είμαστε κοντά στον τελικού του Κυπέλλου», που είναι ο άλλος στόχος μας», για να κλείσει αναφερόμενος στον Ντάρκο Κοβάσεβιτς και την επιθυμία του να παίξει στη φιέστα: «Καταλαβαίνω το αίτημα του Ντάρκο. Είναι δίκαιο να παίξει σε έναν αγώνα για να τον χειροκροτήσει ο κόσμος».

* Με ανοιχτές αγκάλες υποδέχτηκαν χθες τους Κοβάσεβιτς και Πάντο οι 400 φιλαθλοι του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στην εκδήλωση της ΠΕΦΟ Λάρνακας στην Κύπρο. Τους παίκτες συνόδευαν επίσης οι Μώραλης, Δουρέκας που αμφότεροι βραβεύτηκαν. Την παράσταση έκλεψε ο Σέρβος και όχι άδικα, μια και στην ερώτηση τι είναι ο Ολυμπιακός για εκείνον απάντησε: «Η ζωή μου»! Την αποθέωση γνώρισε και ο Έλληνας αμυντικός, ο οποίος αποκάλυψε την αίσθηση που του δημιουργεί να ακούει ρυθμικά το όνομά του στο «Καραϊσκάκη»: «Με κάνουν υπερήφανο και θέλω πάντα να τα δίνω όλα για να κερδίζει η ομάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x