Stoiximan Super League

ΟΣΦΠ: Τι «παίζει» με Λέτο και Μοριέντες;

Αρκετές είναι πλέον οι πιθανότητες ο Σεμπαστιάν Λέτο να παραμείνει στον Ολυμπιακό, μετά τις χθεσινές δηλώσεις των αξιωματούχων της UEFA. Την ώρα που η Λίβερπουλ προσπαθεί να εξασφαλίσει άδεια εργασίας στον Αργεντινό άσο, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, μέσω εκπροσώπων της, ενημέρωνε την αγγλική ομάδα ότι θα πρέπει να παραχωρήσει τους παίκτες της. Τι ρόλο παίζει στην ενδεχόμενη απόκτηση του Φερνάντο Μοριέντες η παραμονή του 23χρονου άσου. Πώς σκέφτονται να κινηθούν οι «ερυθρόλευκοι», μετά το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων για τον Ντουντού. Τον Βασίλη Τοροσίδη είδαν το Σάββατο σκάουτερ γαλλικών συλλόγων, όπως αναφέρει η «SportDay».

Αρκετές είναι πλέον οι πιθανότητες ο Σεμπαστιάν Λέτο να παραμείνει στον Ολυμπιακό, μετά τις χθεσινές δηλώσεις των αξιωματούχων της UEFA. Την ώρα που η Λίβερπουλ προσπαθεί να εξασφαλίσει άδεια εργασίας (ίσως μέσα στην εβδομάδα ξεκαθαρίσει η συγκεκριμένη υπόθεση) στον Αργεντινό άσο, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, μέσω εκπροσώπων της, ενημέρωνε την αγγλική ομάδα ότι θα πρέπει να παραχωρήσει τους παίκτες της, αφού έχει συνολικά 62 ποδοσφαιριστές (43+19 δανεικούς)!

Μάλιστα, ο γενικός γραμματέας της UEFA, Ντέιβιντ Τέιλορ, έκανε απαξιωτικές δηλώσεις για την τακτική των «κόκκινων», ενώ ο σύμβουλος του Μισέλ Πλατινί, Ουίλιαμ Γκαγιάρντ, πρότεινε να υπάρξει στους συλλόγους περιορισμός στα επαγγελματικά συμβόλαια, όπως γίνεται στο Champions League. Ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι δύσκολο να συμβεί, διότι χρειάζεται οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι να απαντήσουν θετικά στην προαναφερθείσα πρόταση. Αν τελικά δεν τα καταφέρει η ομάδα του Άνφιλντ, τότε είναι πιθανό να πουλήσει τον Λέτο.

Σε ό,τι αφορά τον Φερνάντο Μοριέντες, το όνομα του Ισπανού επιθετικού της Βαλένθια επανήλθε στο προσκήνιο, αφού το καλοκαίρι μένει ελεύθερος. Αρνητικό θεωρείται το γεγονός ότι ο παίκτης είναι 33 ετών και στόχος των Πειραιωτών είναι να πέσει ο μέσος όρος ηλικίας της ομάδας.

Όπως είναι γνωστό, στον Ολυμπιακό θα διαθέσουν αρκετά χρήματα για την απόκτηση ενός φορ περιοχής, όχι όπως συνέβη πέρυσι με τον Ντιόγο. Αν τελικά ο Λέτο επιστρέψει στη Λίβερπουλ, τότε οι «ερυθρόλευκοι» θα προσπαθήσουν να καλύψουν πρώτα το συγκεκριμένο κενό και είναι πολύ πιθανό να εξεταστεί η περίπτωση του Μοριέντες (ζητάει ετησίως λιγότερα από 2 εκατ. ευρώ).

«Αγκάθι» η ρήτρα

Το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών ομάδων για την απόκτηση του Ντουντού Σεαρένσε είναι γνωστό. Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα από το εξωτερικό, ο Βραζιλιάνος μέσος του Ολυμπιακού βρίσκεται στο «στόχαστρο» των Μαρσέιγ και Ρόμα, με τον παίκτη να μην επιθυμεί να αγωνιστεί ξανά στο γαλλικό πρωτάθλημα. Ο 26χρονος μέσος φαίνεται πως εξετάζει σοβαρά την προοπτική να συνεχίσει στο ιταλικό πρωτάθλημα την καριέρα του. Η ρήτρα αποδέσμευσης του Ντουντού φτάνει τα 6 εκατ. ευρώ, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» θα επιθυμούσαν να αλλάξουν τη ρήτρα, βάζοντας ένα μεγαλύτερο ποσό. Ωστόσο, θα πρέπει να διαμορφωθεί ανάλογα και το συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή, αυξάνοντας δηλαδή τις ετήσιες απολαβές του.

Είδαν τον «Τόρο»

Στις εξέδρες του «Ραμάτ Γκαν» βρέθηκαν το Σάββατο το βράδυ σκάουτερ ευρωπαϊκών συλλόγων, προκειμένου να παρακολουθήσουν από κοντά παίκτες της Εθνικής μας ομάδας και της αντίστοιχης του Ισραήλ. Όπως αναφέρει η «SportDay», «κατάσκοποι» γαλλικών ομάδων είχαν στον Βασίλη Τοροσίδη στραμμένη την προσοχή τους. Η Μαρσέιγ έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για τον διεθνή μπακ, ο οποίος βρίσκεται στη μεταγραφική λίστα της Μπάγερν Μονάχου. Είναι αρκετά πιθανό άνθρωποι ευρωπαϊκών συλλόγων να παρακολουθήσουν εκ νέου τον παίκτη του Ολυμπιακού στο ματς της Τετάρτης στο Παγκρήτιο Στάδιο (πάλι με τους Ισραηλινούς).

Επιστροφή με… απουσίες

Στις προπονήσεις επιστρέφουν σήμερα το απόγευμα (στις 19:00) οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού, μετά το τετραήμερο ρεπό που τους έδωσε ο Ερνέστο Βαλβέρδε. Η προετοιμασία για τον κυριακάτικο αγώνα στην έδρα του Λεβαδειακού θα ξεκινήσει χωρίς τους τραυματίες Ιεροκλή Στολτίδη και Κώστα Μήτρογλου. Μέσα στην εβδομάδα θα ξεκαθαρίσει αν οι Αντώνης Νικοπολίδης και Παρασκευάς Άντζας θα μπορέσουν να προσφέρουν στον Ισπανό τεχνικός τις υπηρεσίες τους.

Από τον αγώνα με τους Βοιωτούς θα απουσιάσει ο Ντουντού Σεαρένσε, ο οποίος στη συγκεκριμένη αναμέτρηση θα εκτίσει την ποινή του. Την Πέμπτη θα επιστρέψουν στου Ρέντη οι διεθνείς Βασίλης Τοροσίδης, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Χρήστος Πατσατζόγλου, Ματ Ντάρμπισαϊρ και Μίχαλ Ζεβλάκοφ.

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x