Γιώργος Χελάκης

Η μισή μικτή κόσμου μεταγράφεται στην Ελλάδα

Την αρχή κάνουν οι μάνατζερ. Πρώτοι αυτοί «ενημερώνουν» τους δημοσιογράφους για τα κελεπούρια που προτείνουν στις ομάδες. Μετά είναι τα site της αλλοδαπής που μεταγράφουν παίκτες παντού και με το τσουβάλι. Έτσι κάποιες ηχηρές μεταγραφές ξεπέφτουν και τα προς τα μέρη μας. Στη συνέχεια είναι οι διαρροές από τις διοικήσεις των ΠΑΕ. Τέλος, η οργιώδης φαντασία των ρεπόρτερ που κάνουν την τρίχα τριχιά προκειμένου να μπουν με το κεφάλι ψηλά, στο γραφείο του αρχισυντάκτη τους.

Την αρχή κάνουν οι μάνατζερ. Πρώτοι αυτοί «ενημερώνουν» τους δημοσιογράφους για τα κελεπούρια που προτείνουν στις ομάδες. Μετά είναι τα site της αλλοδαπής που μεταγράφουν παίκτες παντού και με το τσουβάλι. Έτσι κάποιες ηχηρές μεταγραφές ξεπέφτουν και προς τα μέρη μας. Στη συνέχεια είναι οι διαρροές από τις διοικήσεις των ΠΑΕ. Τέλος, η οργιώδης φαντασία των ρεπόρτερ που κάνουν την τρίχα τριχιά προκειμένου να μπουν με το κεφάλι ψηλά, στο γραφείο του αρχισυντάκτη τους.

Οι παραπάνω λόγοι συντελούν ώστε να γεμίζει το κεφάλι του οπαδού με λογής φαντασιώσεις κοινή κατάληξη των οποίων είναι ότι του χρόνου οι μισοί αστέρες του παγκοσμίου ποδοσφαίρου θα παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα και την ομάδα που υποστηρίζουν.

Για να έρθει ο μαύρος Σεπτέμβρης κι να αποδεχτεί πώς ο θησαυρός είναι άνθρακες… Πριν καν λήξει το πρωτάθλημα τα πρωτοσέλιδα γεμίζουν από ονόματα παικτών και παιχταράδων που ετοιμάζονται να μεταναστεύσουν στην ποδοσφαιρική Ελλάδα. Παρά την ομολογημένη από όλους κρίσης τα εκατομμύρια κάνουν την πρωτοσέλιδη παρέλαση.

Πίσω από τα οκτάστηλα όμως, τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά και εξαιρετικά πιο οικονομικά. Ο Παναθηναϊκός είναι η μόνη ομάδα που σκέφτεται να ξοδέψει λεφτά για μεταγραφές. Ο λόγος γίνεται για 25-30 εκατ. €. Κι εδώ όμως υπάρχει πρόβλημα. Οι μέτοχοι δεν ομονοούν γύρω από το ποσό γιατί αδυνατούν όλοι να ξοδέψουν κατά την αναλογία της συμμετοχής τους στο μετοχικό κεφάλαιο.

Παραδοσιακά πλέον, πιο κουβαρντάς εμφανίζεται ο Ανδρέας Βγενόπουλος. Όταν όμως μιλάμε για 30 εκατ. € αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο Γιάννης Βαρδινογιάννης πρέπει να βάλει τα 15 από αυτά γιατί κατέχει το 50% των μετοχών. Σχετικά εύκολα λες ότι θα ρίξουμε 30 εκατ.€ για μεταγραφές πώς πείθει τον Τζίγκερ να βάλει τα μισά είναι το θέμα. Γι΄αυτό είναι πιθανό να μεταβληθεί εκ νέου η μετοχική σύνθεση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός …

Στον Ολυμπιακό, ο Κόκκαλης έχει από καιρό τραβήξει το χαλινάρι. Τα περσινά «ξεχάστε τα», διαμήνυσε σε προπονητή και οπαδούς. Ο θρύλος θα τη βγάλει φτωχικά, με δανεικούς, επιστροφές δανεικών και κάτι ολίγα για ένα δύο παίκτες. Το ξέρει καλά ο Βαλβέρδε γι΄αυτό διστάζει να δώσει τα χέρια…

Στην ΑΕΚ κάθε συζήτηση για οικονομικά ανοίγματα το καλοκαίρι μοιάζει άνευ αντικειμένου. Η μάχη θα δοθεί πρώτα για ψαλίδισμα κάποιων υψηλών συμβολαίων, στη συνέχεια για πώληση παικτών ώστε να μην χορταριάσει το ταμείο και στη συνέχεια για την εξασφάλιση παικτών που έχουν μείνει ελεύθεροι.

Όλα τα άλλα είναι για τη λαϊκή κατανάλωση. Τα fax των ΠΑΕ θα λειτουργούν πυρετωδώς. Ονόματα παικτών και πλούσια βιογραφικά θα καταφτάνουν συνεχώς. Η προσφορά μεγάλη, η συζήτηση περιορισμένη. Κι όπως πάντα οι περισσότερες αγορές θα αφορούν εμπόρευμα του κιλού…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x