Παλαιότερες

Tο στοίχημα του Βενγκέρ και ο... Ολυμπιακός

sport-fm.gr

Μπορεί ο αγώνας της χρονιάς – και όχι μόνο –στο Τσάμπιονς Λιγκ ανάμεσα στην Τσέλσι και τη Λίβερπουλ στο Στάμφορντ Μπριτζ να έκλεψε την παράσταση το τριήμερο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, δεν θα μπορούσε όμως κανείς να μην μνημονεύσει την εκπληκτική φετινή Αρσεναλ. Ο Αρσέν Βενγκέρ φαίνεται πως έκανε για ακόμα μία φορά το θαύμα του χτίζοντας για πολλοστή φορά μια ομάδα από την αρχή. Ο πλέον πετυχημένος προπονητής που πέρασε από τον πάγκο του αγγλικού συλλόγου δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει. Μοιάζει να του έχει γίνει συνήθεια τα τελευταία χρόνια…

Ξεπερνώντας την πολιτική των ακριβών μετεγγραφών κατά την θητεία του στη Μονακό στο τέλος της δεκαετίας του ’80 και στις αρχές της δεκαετίας του ’90, όταν αγόραζε ποδοσφαιριστές όπως ο Γκλεν Χοντλ και ο Γιούργκεν Κλίνσμαν ο Γάλλος βρήκε στην Αρσεναλ έδαφος για να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα. Να δουλεύει με πιτσιρικάδες και να παρουσιάζει ολοκληρωμένους ποδοσφαιριστές υψηλού επιπέδου. Ακόμα και στο Πριγκιπάτο πάντως είχε «βγάλει» παίκτες όπως ο Ζορζ Γουεά (σ.σ. ελάχιστοι τον ήξεραν τότε)και ο Γιούρι Τζορκαέφ.

Όταν λίγο αργότερα αποσπούσε τις υπογραφές των σχετικά άγνωστων τότε Πατρίκ Βιεϊρά, Σεσκ Φάμπρεγας, Κόλο Τουρέ και αρκετών ακόμα για λογαριασμό της Αρσεναλ, λίγοι ήταν αυτοί που γνώριζαν την πραγματική αγωνιστική τους αξία. Τότε ήταν αυτοί…Σήμερα, 13 χρόνια αργότερα, είναι ο Ντιαμπί, ο Ντενίλσον ο Γουόλκοτ, ο Νασρί…Κι όλοι αυτοί σε ηλικία των 21 ετών και κάτω!!

Η Αρσεναλ φαίνεται να έχει μπροστά στα πόδια της μια ακόμα χρυσή γενιά νεαρών ποδοσφαιριστών που μοιάζουν ικανοί να κατακτήσουν τα πάντα. Θέλουν όμως χρόνο. Ήδη βρίσκονται στα ημιτελικά του Κυπέλλου Αγγλίας και του Τσάμπιονς Λιγκ. Ηδη μιλάει γι’ αυτούς ολόκληρη η Ευρώπη. Κι εδώ ο Βενγκέρ βάζει το μεγάλο στοίχημα. Θα μπορέσει να τους κρατήσει όλους μαζί για τα επόμενα χρόνια;

Αυτή η φουρνιά των ποδοσφαιριστών της Αρσεναλ δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από εκείνη τη χρυσή γενιά της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στις αρχές της δεκαετίας του ’90 η οποία ακόμα παίζει σημαντικό ρόλο στην ομάδα του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον,. Θυμηθείτε απλώς τον Ραϊαν Γκιγκς και τον Πολ Σκόουλς. Μαζί με τους αδελφούς Νέβιλ, τον Μπατ, τον Μπέκαμ συγκρότησαν ένα σύνολο που κυριάρχησε στην Αγγλία και ανέβηκαν ψηλά εκτός νησιού. Κέρδισαν γιατί έμειναν για χρόνια μαζί. Ο Βενγκέρ, που πριν από χρόνια έφτασε μια ανάσα πριν την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού, το γνωρίζει πολύ καλά και θα δώσει μάχη για να το πετύχει με τα δικά του «παιδιά». Αν το καταφέρει θα μιλάμε σε λίγο καιρό για τη νέα «δύναμη» του αγγλικού και του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου….

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x