Stoiximan Super League

Μέχρι τα αστέρια…

Το ήθελε, το πίστεψε και τελικά το κέρδισε με το σπαθί του. Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, μετά την ολοκλήρωση των πλέϊ οφ της Σούπερ Λιγκ που τον βρήκαν στην πρώτη θέση με 6β. διαφορά. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «πράσινους» ο Καραγκούνης που κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε εύστοχα (30’) και έδωσε στο …πιάτο το δεύτερο γκολ στον Ρουκάβινα (36’). Στο δοκάρι του Μπλάνκο στο 10’ σε κενή εστία, σταμάτησαν οι ελπίδες της «ένωσης».

Το ήθελε, το πίστεψε και τελικά το κέρδισε με το σπαθί του. Ο Παναθηναϊκός νίκησε 2-0 την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και πήρε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, μετά την ολοκλήρωση των πλέϊ οφ της Σούπερ Λιγκ που τον βρήκαν στην πρώτη θέση με 6β. διαφορά. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους «πράσινους» ο Καραγκούνης που κέρδισε πέναλτι, το εκτέλεσε εύστοχα (30’) και έδωσε στο …πιάτο το δεύτερο γκολ στον Ρουκάβινα (36’). Στο δοκάρι του Μπλάνκο στο 10’ σε κενή εστία, σταμάτησαν οι ελπίδες της «ένωσης».

Το ματς:

Τελικά αυτό που υπόσχονταν τις τελευταίες ημέρες ΑΕΚ και Παναθηναϊκός έγινε πράξη. Οι δύο ομάδες κυνήγησαν τη νίκη και παρουσίασαν όμορφο θέαμα. Και αν για την «Ένωση» ούτως ή άλλως οι τρεις βαθμοί ήταν ο μοναδικός στόχος, οι «πράσινοι» παρόλο που βολεύονταν ακόμη και με την ισοπαλία έδειξαν διάθεση να επιτεθούν και να «καθαρίσουν» την υπόθεση συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

«Εκρηκτικό» ξεκίνημα…

Από τα πρώτα κιόλας λεπτά του ημιχρόνου ήταν εμφανής ο επιθετικός προσανατολισμός της ΑΕΚ. Μέχρι το 10’ οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο της αναμέτρησης και δημιούργησαν εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις στην εστία του Γκαλίνοβιτς. Στο 9’ ο Σκόκο έκρουσε το καμπανάκι του κινδύνου στους παίκτες του Τεν Κάτε, χάνοντας καλή ευκαιρία μέσα από την περιοχή. Η μεγαλύτερη και ουσιαστικά τελευταία καλή στιγμή της ΑΕΚ ήρθε ένα λεπτό αργότερα, όταν ο Τζεμπούρ αρχικά νικήθηκε από τον τερματοφύλακα του αντιπάλου και στη συνέχεια το γύρισμα του «χτυπήθηκε» με τη μία από τον Μπλάνκο και κατέληξε αστραπιαία στο δοκάρι.

Κατρακύλα και «πράσινη» υπεροχή!

Αν και οι περισσότεροι θα περίμεναν επόμενο ξέσπασμα της «Ένωσης», ο Παναθηναϊκός κατέβασε τη μπάλα και έκανε το παιχνίδι. Εκμεταλλευόμενοι τα πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή της ΑΕΚ και τα κενά στην άμυνά της, οι «πράσινοι» ανέβασαν τις γραμμές τους και έγιναν απειλητικοί. Αρκετές φορές οι κάθετες πάσες που επιχειρήθηκαν έβγαλαν τον Σαλπιγγίδη στην πλάτη των σέντερ μπακ, αλλά οι όποιες προσπάθειές του δεν απέφεραν κάτι καλό.

Ρεσιτάλ «Κάρα»!

Ήταν μέχρι να πάρει τα πράγματα πάνω του ο Γιώργος Καραγκούνης. Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού αλώνισε το γήπεδο από το 25’ και μετά, δίνοντας με πάσες στα άκρα και τον άξονα τη δυνατότητα στους συμπαίκτες του να βγουν σε θέση για γκολ (οι τετράδα της ΑΕΚ είχε πολλά κενά). Το πρώτο τέρμα, ωστόσο, ήρθε από τον ίδιο, αφού στο 29’ κέρδισε το πέναλτι από ανατροπή του Σάχα και ένα λεπτό αργότερα έκανε το 1-0. Σαν να μην έφτανε αυτό για την ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, πριν κοπάσουν καλά- καλά οι πανηγυρισμοί ο «Τυπάρας» μπήκε μέσα στην περιοχή, έκανε το γύρισμα και με πλασέ ο Ρουκάβινα (36’) έστειλε ουσιαστικά από το πρώτο μέρος την ομάδα του στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Δεν προσπάθησε αρκετά…

Αναγκαστικά στο δεύτερο μέρος ο «δικέφαλος» έπρεπε να κυνηγήσει το γρήγορο γκολ, προκειμένου να εξαντλήσει όσες πιθανότητες είχε για έκπληξη. Μπορεί στα πρώτα λεπτά να φάνηκε μια ελαφριά υπεροχή, αλλά οι παίκτες του Μπάγεβιτς συνέχισαν τις λάθος μεταβιβάσεις και την ολιγωρία σε σχετικά εύκολες φάσεις, ενδεικτικό της αδυναμίας τους να βρουν κενούς χώρους για να γίνουν απειλητικοί. Πηγή κινδύνου για το «τριφύλλι» ήταν οι στημένες μπάλες της αντιπάλου… Από τη μεριά τους, οι «πράσινοι» χαλάρωσαν αρκετά και περίμεναν τυχόν κενούς χώρους για να τρέξουν στην κόντρα. Οι περισσότερες επιθέσεις συνέχισαν να γίνονται από τα δεξιά, στην πλευρά των Μουν και Γκάμπριελ.

Έφτασε κοντά στο γκολ

Όσο τα λεπτά περνούσαν, οι φιλοξενούμενοι έριχναν την απόδοσή τους. Πλέον δεν υπήρχαν εκείνοι που θα κατέβαζαν με αξιώσεις τη μπάλα στην επίθεση (αν και έφτασε σε ορισμένες στιγμές μια ανάσα από το γκολ). Την αγωνιστική «καθίζηση» εκμεταλλεύτηκε η ΑΕΚ που δοκίμασε σουτ (σ.σ. κυρίως με Κουτρομάνο και Παυλή). Καμία από τις προσπάθειες της δεν είχε θετικό αποτέλεσμα και έτσι, ο Παναθηναϊκός έφτασε σε μια άνετη νίκη και όπως δείχνει η βαθμολογία, σε εύκολη έξοδο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση (6 βαθμούς απόσταση από την ΑΕΚ). Η επόμενη σεζόν θα βρει το «τριφύλλι» στον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και την «Ένωση» στο τρίτο του Europa League.

* Την τελευταία του εμφάνιση με το τριφύλλι στο στήθος πραγματοποίησε μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας (2005) ο Μίκαελ Νίλσον. Ο 31χρονος Σουηδός αμυντικός μπήκε ως αλλαγή στο 69’ και ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με τους «πράσινους». Τις επόμενες ημέρες θα μεταβεί στη Δανία για να ενσωματωθεί στο ρόστερ της Μπρόντμπι.

** Στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου βρέθηκε ο Δημήτρης Μελισσανίδης, αλλά και ο πρώην αμυντικός του Παναθηναϊκού και της Ατλέτικο Μαδρίτης, Γιούρκας Σεϊταρίδης.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΕΚ (Ντούσαν Μπάγεβιτς): Σάχα, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκος (70' Χετεμάι), Κουτρομάνος, Γεωργέας, Μαντούκα (56' Ντιούφ), Καφές, Σκόκο, Γκέντζογλου, Μπλάνκο, Τζεμπούρ (65' Παυλής)

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Γκαλίνοβιτς, Μουν, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Σιμάο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Γκάμπριελ (69' Νίλσον), Καραγκούνης (80’ Μάτος), Ρουκάβινα (53' Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x