Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Άναψε «φωτιές» ο Ντούσαν!

Προβληματισμός επικρατεί στην ΑΕΚ, ύστερα από όσα ) από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, και η νέα σεζόν φαίνεται πως βρίσκεται στον «αέρα». Μεγαλύτερο ενδιαφέρον αποκτά η αυριανή (στις 13:00) συνέντευξη Τύπου του Νίκου Νοτιά και του Νίκου Θανόπουλου, οι οποίοι θα μιλήσουν για όλα τα φλέγοντα ζητήματα της «Ένωσης». «Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα Μπάγεβιτς», δήλωσε ο Λάκης Νικολάου.

Προβληματισμός επικρατεί στην ΑΕΚ, ύστερα από όσα δήλωσε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στη συνέντευξη Τύπου, μετά την ήττα (2-0) από τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, και η νέα σεζόν φαίνεται πως βρίσκεται στο «αέρα». Ο Σερβοέλληνας τεχνικός άφησε ανοιχτό το μέλλον του στην «Ένωση», αφού ερωτηθείς αν θα μείνει στην ομάδα, απάντησε: «Αν παραμείνουν οι ίδιες συνθήκες, τότε δεν θέλω να μείνω! Αν μπορούν να αλλάξουν, ας αλλάξουν. Αν δεν μπορούν, τότε δεν μπορώ να προσφέρω και εγώ τίποτε άλλο. Η ομάδα χρειάζεται να αλλάξουν οι συνθήκες».

Αν θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο, Νίκο Θανόπουλο, πριν από τη συνέντευξη Τύπου της Τρίτης: «Δεν ξέρω τίποτα».

Τι ειπώθηκε στην τελευταία συνάντηση που είχε: «Ολα αυτά που σας λέω είναι από παλιά, δεν είναι τωρινά. Δεν έχει αλλάξει τίποτα. Δεν κάνω παράπονα. Ο,τι ζήτησα πριν από επτά-οκτώ μήνες ζητώ και τώρα. Δέχθηκα, προσπάθησα, έκανα ό,τι μπορούσα, αλλά δεν πρόκειται να μείνω, αν δεν κάνουν αυτά που έχω ζητήσει ευθύς εξαρχής. Δεν θέλω να γελάσω κανέναν. Αν μπορώ να κάνω τη δουλειά, θα την κάνω όπως θέλω εγώ. Θέλω η ΑΕΚ να έχει αυτό που της αξίζει. Και πρέπει να λειτουργεί όπως πρέπει. Τίποτε άλλο δεν ζητώ από τη δική μου πλευρά. Να έχει σωστή λειτουργία σε όλα τα επίπεδα». Πόσο αισιόδοξος είναι για την επόμενη μέρα στην ΑΕΚ; «Δεν μπορώ να σκέφτομαι την επόμενη μέρα από τώρα. Πρέπει να είμαι σίγουρος».

Όπως γίνεται αντιληπτό, η αυριανή (στις 13:00) συνέντευξη Τύπου του Νίκου Νοτιά και του Νίκου Θανόπουλου αποκτά μεγαλύτερο ενδιαφέρον για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ αναμένεται να φτάσει σήμερα στην Ελλάδα και αύριο, μαζί με τον πρόεδρο της ομάδας, θα κάνουν τον απολογισμό τους για τη χρονιά που τελείωσε, τους στόχους τους για την επόμενη και αναμένεται να αναφερθούν στο τι μέλλει γενέσθαι στα διοικητικά της «Ένωσης». Στην ομιλία τους θεωρείται σίγουρο πως θα μιλήσουν και για τον Δημήτρη Μελισσανίδη, ο οποίος αναμένεται το επόμενο διάστημα να ξεκαθαρίσει στους οπαδούς των «κιτρινόμαυρων» αν θα εμπλακεί με τον έναν (θα πάρει την ΠΑΕ) ή τον άλλον τρόπο (θα υπάρξει μια μορφή χορηγίας) στην ομάδα.

Νικολάου: «Δεν υπάρχει θέμα Μπάγεβιτς»

Στη διάψευση της φημολογίας που έχει αναπτυχθεί γύρω από την ενδεχόμενη αποχώρηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς από την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ προέβη ο Λάκης Νικολάου. Ο υπεύθυνος του ιατρικού επιτελείου της «Ένωσης» υποστήριξε ότι δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, αφού ο Σερβοέλληνας προπονητής έχει ξεκινήσει ήδη να ετοιμάζει τα πλάνα του για την επόμενη σεζόν.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα Μπάγεβιτς. Ούτως ή άλλως, κάνουμε μαζί του τον προγραμματισμό της επόμενης χρονιάς. Νομίζω ότι η ομάδα πήγε καλά τους τελευταίους μήνες που έχει αναλάβει ο Μπάγεβιτς και προχωράει για την επόμενη σεζόν με καλύτερες δυνατότητες», είπε και πρόσθεσε: «Το μεγαλύτερο ατού της ΑΕΚ είναι ο Μπάγεβιτς και πρέπει να στηρίξουμε πάνω του τη νέα προσπάθεια. Δεν υπάρχει θέμα παραίτησής του. Χρειάζονται πολλά, ίσως και αλλαγή νοοτροπίας εντός της ομάδας. Ολα αυτά θα γίνουν σιγά σιγά».

Σε ό,τι αφορά το χθεσινό παιχνίδι και την ήττα από τον Παναθηναϊκό, ο κ. Νικολάου τόνισε: «Δεν πήγε καλά το ματς για μας. Κάναμε δυο-τρεις καλές ευκαιρίες για γκολ, οι οποίες δεν μας βγήκαν και στη συνέχεια σκόραρε ο Παναθηναϊκός. Φυσικά και δεν είμαστε ικανοποιημένοι. Στον τελικό του Κυπέλλου δεν σταθήκαμε τυχεροί, αλλά σε αυτόν τον "τελικό" δεν είχαμε τις δυνατότητες. Το παιχνίδι ταίριαζε περισσότερο στον Παναθηναϊκό. Οπωσδήποτε είναι σημαντική η δεύτερη θέση του πρωταθλήματος και το Champions League, αλλά δεν σας κρύβω ότι για διάφορους λόγους, όπως για παράδειγμα για την προετοιμασία της ομάδας, θα ήταν προτιμότερο να αγωνιστεί στο Εuropa League».

Τι δήλωσαν οι παίκτες μετά το ματς

Γκουστάβο Μαντούκα: «Είναι μία 100% αρνητική χρονιά. Δεν καταφέραμε να πετύχουμε τίποτε, αν και κάναμε ένα καλό παιχνίδι στον τελικό του Κυπέλλου. Δεν πήραμε το Κύπελλο, δεν πήραμε το πρωτάθλημα, δεν καταφέραμε ούτε τον τελευταίο στόχο, να βγούμε στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μία καλύτερη σεζόν του χρόνου».

Σεμπάστιαν Σάχα: «Κάναμε πολύ καλό ξεκίνημα, αλλά με ένα πέναλτι, που θα ήθελα να ξαναδώ, ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε. Ηταν μία καθοριστική φάση. Τα δώσαμε όλα, αλλά δεν τα καταφέραμε».

Ραφίκ Τζεμπούρ: «Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι απλά. Αν δεν σκοράρεις, δεν κερδίζεις. Σκόραρε ο αντίπαλος και κέρδισε το παιχνίδι. Το θέμα είναι ότι χάσαμε ένα γκολ που θα μας έδινε πολλά. Μετά βγήκε όλη η κούραση της χρονιάς και των προηγούμενων αγώνων και δεν καταφέραμε να κάνουμε κάτι καλό».

Ζεράλντο Αλβες: «Επιθυμία μου είναι να μείνω στην ΑΕΚ. Είμαι ικανοποιημένος από τις ευκαιρίες που παίρνω για να δείξω την αξία μου και θέλω να έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ και του χρόνου με την ομάδα του Μπάγεβιτς στην Ευρώπη».

Σάββας Γκέντσογλου: «Περιμέναμε ότι ο Παναθηναϊκός θα είναι πολύ καλός. Από κει και πέρα, εφόσον χάνεις κάποιες ευκαιρίες, κάποια στιγμή θα την πληρώσεις και μετά το 1-0 και το 2-0 ήταν πολύ αργά για μας. Σίγουρα είναι και θέμα ψυχολογίας. Όταν πιέζεις και χάνεις ευκαιρίες και έχεις πιστέψεις πως έχεις το παιχνίδι και στο τέλος δέχεσαι γκολ, μετά δεν είναι εύκολο. Εν τέλει, είναι αποτυχημένη η χρονιά, προσπαθήσαμε όλοι, όμως δεν μας βγήκε κάτι καλό στο τέλος».

Επιμέλεια: Σταύρος Καλογεράκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x