Βαγγέλης Νεραντζιάς

Μόνο η Ρεάλ μπορεί να τη χαλάσει...

www.sportfm.gr

Αναμφισβήτητα, η επικείμενη μετακίνηση του Κώστα Κατσουράνη στον Παναθηναικό αποτελεί μια από τις σημαντικότερες μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού, ανεξάρτητα τι θα ακολουθήσει. Ο διεθνής μέσος επιθυμούσε την αποχώρηση του από την Μπενφίκα με προορισμό μια φιλόδοξη ομάδα που θα του έδινε ένα καλό συμβόλαιο. Επίσης, ήταν γνωστό ότι αν δεν ερχόταν στην Ελλάδα επιθυμούσε να είναι σε μια χώρα που θα μετακινείται εύκολα και δεν θα χρειαζόταν πολλές πτήσεις.

Κάπου εκεί έκανε την εμφάνιση του ο Παναθηναικός και πρόσφερε στον Κατσουράνη όλα όσα ζητούσε. Συμβόλαιο μακράς διάρκειας, με υψηλές αποδοχές και σε μια ομάδα που είναι υγιής οικονομικά και στοχεύει ψηλά. Για το σενάριο με τη ρήτρα της ΑΕΚ και την συμφωνία του «τριφυλλιού» με την Μπενφίκα, δε νομίζω ότι ο παίκτης πρέπει να απολογηθεί σε κάποιον. Τίμησε για μια πενταετία τη φανέλα της Ένωσης, έφερε στα ταμεία της ένα ποσό κοντά στα 2,5 όταν μετακινήθηκε στους «Αετούς» και όπως είναι λογικό κοιτά πλέον κοιτά να εξασφαλίσει το τελευταίο δυνατό συμβόλαιο της καριέρας του.

Σε ότι αφορά τώρα το σημείο των διαπραγματεύσεων, όλα δείχνουν ότι είναι στην τελική ευθεία. Παναθηναικός και Μπενφίκα έχουν μια διαφορά 300-400 χιλιάδων ευρώ, μια και οι πράσινοι δίνουν 2,5 ενώ η Μπενφίκα θέλει 2,8 εκατ. Ευρώ. Έτσι, είναι θέμα ημερών η μεταξύ τους συμφωνία, ενώ αυτή με τον παίκτη είναι δεδομένη και αναμένεται να του αποφέρει περίπου 1,2 εκατ. ετησίως.

Ο Κατσουράνης από την πλευρά του παρακολουθεί ψύχραιμος τις εξελίξεις και περιμένει να ολοκληρωθεί η συμφωνία και να επιστρέψει στην Ελλάδα φορώντας τα πράσινα. Για το όλο κλίμα που διαμορφώνεται και την αρνητική κατάσταση που θα δημιουργηθεί από την πλευρά της ΑΕΚ δεν επηρεάζεται. Όχι γιατί δεν τον αγγίζει, το αντίθετο. Απλά, θεωρεί ότι πρόσφερε στην Ένωση, ήταν σωστός απέναντι της και δεν μπορεί να αρνηθεί μια τέτοια πρόταση. Με βάση τα όσα διαρρέουν από το φιλικό του περιβάλλον, η μεταγραφή του στον Παναθηναικό είναι σίγουρη και θα «χαλάσει» μόνο αν προκύψει άμεσα μια πρόταση τύπου Ρεάλ Μαδρίτης…

Υ.Σ. Για τα δεκατρία χρόνια του ΣΠΟΡfm δεν έχω να πω πολλά. Ένα είναι δεδομένο, στα χρόνια που εργάζομαι εδώ απολαμβάνω τη δουλειά και γίνομαι καλύτερος έχοντας πάντα ελευθερία στην άποψη μου. Χρόνια πολλά!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x