WRC

Ξεκίνησε…

Το 56ο Ράλλυ Ακρόπολις για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του WRC ξεκίνησε Η εκκίνηση δόθηκε την Πέμπτη το βράδυ στον ισθμό της Κορίνθου και τα φλας "άστραφταν" από τις χιλιάδες κόσμου που βρέθηκαν εκεί. , το επίσημο ραδιόφωνο της διοργάνωσης.

Το 56ο Ράλλυ Ακρόπολις για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του WRC ξεκίνησε Η εκκίνηση δόθηκε την Πέμπτη το βράδυ στον ισθμό της Κορίνθου και τα φλας "άστραφταν" από τις χιλιάδες κόσμου που βρέθηκαν εκεί. Ο Σεμπάστιαν Λεμπ αποκλειστικά στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, το επίσημο ραδιόφωνο της διοργάνωσης.

Τα πληρώματα ξεκίνησαν από την ειδική ράμπα που είχε στηθεί πάνω στον Ισθμό και την Παρασκευή το πρωί (8:45), θα ριχτούν στη "μάχη" για την πρώτη μέρα του αγώνα, όπου εκεί περιλαμβάνονται πέντε ειδικές.

Στην αρχή, είχε προγραμματιστεί να διεξαχθούν έξι ειδικές όμως ακυρώθηκε η τρίτη στην "Ευαγγελίστρια" (SS3).

Συνολικά, οι οδηγοί θα διανύσουν 140,40 αγωνιστικά χιλιόμετρα, ενώ, στο τέλος της ημέρας, θα επιστρέψουν στο service park για να κάνουν τις απαραίτητες διορθώσεις στα αυτοκίνητα, ώστε να είναι «ετοιμοπόλεμα» για τη δεύτερη μέρα του Ράλλυ Ακρόπολις.

Οι δηλώσεις των πληρωμάτων:

LOEB Sebastien – ELENA Daniel

«Το Ράλλυ φαίνεται να είναι πολύ δύσκολο. Οι ειδικές θα είναι δύσκολες, ειδικά για τα ελαστικά. Ο στόχος μας θα είναι, φυσικά, η νίκη. Ξέρω ότι θα χάσω χρόνο αύριο, μιας και ξεκινάω πρώτος».

HIRVONEN Mikko - LEHTINEN Jarmo

«Το Ελληνικό Ράλλυ είναι ζεστό, όπως πάντα. Θα είναι δύσκολο. Ελπίζουμε σε ανάλογο αποτέλεσμα με αυτό της Σαρδηνίας, αλλά φυσικά και θέλουμε τη νίκη».

SORDO Dani - MARTI Marc

«O αγώνας θα είναι σκληρός για τα λάστιχα. Θα προσπαθήσω να τερματίσω με τα λάστιχα σε καλή κατάσταση, πιστεύω ότι είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του αγώνα».

SOLBERG Henning - MENKERUD Cato

«Μου αρέσει το Ράλλυ περισσότερο από πέρυσι. Τα λάστιχα είναι σημαντικά για όλους. Ο στόχος μου είναι να τερματίσω στην 3άδα. Παραλίγο να τα καταφέρουμε πέρυσι πριν από το πρόβλημα με τα ηλεκτρικά».

SOLBERG Petter - MILLS Phil

«Οι νέοι χορηγοί σίγουρα μας βοήθησαν. Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα είναι τα πράγματα αύριο. Οι νέες ειδικές ταιριάζουν στον τρόπο που οδηγώ, αλλά θα πρέπει να δούμε πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση με τις υψηλές θερμοκρασίες».

LATVALA Jari-Matti – ANTTILA Miikka

«Οι ειδικές αυτής της χρονιάς είναι καλύτερες από πέρυσι. Η τοποθεσία είναι πιο ωραία, η επιφάνεια του δρόμου πιο ήπια και γενικά οι συνθήκες πιο καλές. Οι ειδικές του Σαββάτου θα είναι δύσκολες για τα ελαστικά. Ο στόχος μας είναι να πολεμήσουμε καλά. Θα θέλαμε τη νίκη».

WILSON Matthew - MARTIN Scott

«Όλα δείχνουν πολύ καλά. Οι ειδικές της Παρασκευής και του Σαββάτου θα είναι πολύ ευχάριστες. Γενικά, θα είναι ένα πολύ καλό Ράλλυ. Ο στόχος είναι να κερδίσουμε κάποιους βαθμούς τερματίζοντας στην 6άδα».

VILLAGRA Federico - DIAZ Jose

«Όλα καλά μέχρι στιγμής. Το shakedown πήγε καλά, αλλά οι ειδικές θα είναι δύσκολες. Θα προσπαθήσω για τερματισμό».

OSTBERG Mads - UNNERUD Ole Kristian

«Ο αγώνας είναι καλύτερος από πέρυσι. Οι δρόμοι είναι σε πιο καλή κατάσταση. Μου αρέσουν οι ειδικές διαδρομές, αλλά πιστεύω ότι η Ιτέα είναι πολύ μακριά. Είναι δύσκολο να θέσω ξεκάθαρο στόχο, αλλά το κυριότερο είναι να τερματίσουμε στην 6άδα».

OGIER Sebastien – INGRASSIA Julien

«Είναι ένα δύσκολο Ράλλυ και η ζέστη πολλή, κάτι που είναι κακό για τα αυτοκίνητα. Για εμάς δεν είναι τόσο δύσκολο, γιατί η ζέστη είναι ίδια για όλους. Οι ειδικές είναι σκληρές για τα ελαστικά. Δε θέλουμε να κάνουμε λάθη, ώστε να μην έχουμε πρόβλημα».

NOVIKOV Evgeny – MOSCATT Dale

«Οι περισσότερες ειδικές είναι καινούργιες, σε σύγκριση με πέρυσι. Είναι αρκετά καλές, όχι τόσο σκληρές όσο την περυσινή χρονιά. Κάποιες είναι φαρδιές, κάποιες άλλες στενές. Ο στόχος μου είναι να τερματίσω χωρίς Superally».

RAUTENBACH Conrad – BARRITT Daniel

«Το shakedown ήταν ΟΚ. Το Ράλλυ θα είναι δύσκολο και σκληρό, αλλά η C4 προσπαθεί. Δεν ανησυχώ, ο στόχος μου είναι να βρεθώ εντός των βαθμολογούμενων θέσεων».

AL QASSIMI Khalid - ORR Michael

«Δεν ξέρω πώς θα εξελιχθούν οι νέες ειδικές, δεν μπορώ να το κρίνω. Το Ράλλυ είναι δύσκολο. Στις μακρινές ειδικές αύριο πρέπει να οδηγήσουμε με προσοχή, γιατί ο δρόμος της επιστροφής θα είναι μακρύς. Αύριο θα είναι μια ημέρα τακτικής».

AL-ATTIYAH Nasser - BERNACCHINI Giovanni

«Οι ειδικές είναι εντελώς καινούργιες για μένα. Θα είναι ένα σκληρό Ράλλυ, αλλά αυτό είναι το Ακρόπολις, και είναι ωραίο. Ο στόχος μου είναι να κερδίσω την κατηγορία PWRC. Είμαι στην κορυφή της βαθμολογίας, και θέλω να αυξήσω τη διαφορά».

ARAUJO Armindo - RAMALHO Miguel

«Η Οργάνωση αφαίρεσε από το πρόγραμμα τα πολύ κακά κομμάτια των ειδικών διαδρομών, αλλά φυσικά παραμένουν σκληρές. Έχω αυτοπεποίθηση, και θα προσπαθήσω να πιέσω από την αρχή, ώστε να κερδίσω την καλύτερη δυνατή θέση».

SANDELL Patrik - AXELSSON Emil

«Ο αγώνας είναι καλός. Κάποιες ειδικές είναι πολύ ωραίες και γρήγορες. Υπάρχουν σκληρές ειδικές, αλλά αυτή είναι η Ελλάδα. Ο στόχος μου είναι η νίκη».

PROKOP Martin - TOMANEK Jan

«Θα προσπαθήσω να πάω γρήγορα, ώστε να κερδίσω μία θέση στο πόντιουμ, όπως έκανα σε κάθε αγώνα φέτος. Ο αγώνας δείχνει καλύτερος από πέρυσι».

ARAI Toshi – MACNEALL Glenn

«Είμαι πολύ ικανοποιημένος που το Ράλλυ είναι σε αυτό το μέρος φέτος. Η επιφάνεια των δρόμων είναι ήπια και γρήγορη. Θέλω να κερδίσω, αλλά δε θα είναι εύκολο».

NEIKSANS Andis - DZIRKALS Peteris

«Ο αγώνας φαίνεται καλός και ο δρόμος σκληρός. Θα είναι πολύ ενδιαφέρον, γιατί οι ειδικές είναι διαφορετικές από πέρυσι. Είμαι έκπληκτος από τον αριθμό του πλήθους στην τελετή έναρξης».

FLODIN Patrik - BERGSTEN Goran

«Το Ράλλυ είναι πραγματικά καλό. Οι ειδικές δείχνουν καλές, αφού είναι ήπιες και ίσιες. Αυτό είναι έκπληξη για μένα. Ο καιρός θα είναι το μοναδικό πρόβλημα με τόση ζέστη. Ο στόχος μου είναι μία θέση στο πόντιουμ».

PAVLIDES Spyros – GIRAUDET Denis

«Ο αγώνας είναι πολύ ωραίος. Μετά τη Νέα Ζηλανδία θεωρώ ότι είναι οι πιο ωραίες ειδικές. Σίγουρα, θα έχει ενδιαφέρον. Στόχος μας είναι να μπούμε στους βαθμούς και να βρεθούμε στους κορυφαίους συνδυασμούς».

ATHANASSOULAS Lambros - ZAKHEOS Nikolaos

«Περιμένω με αγωνία να ευχαριστηθώ ύστερα από ένα χρόνο τις ειδικές διαδρομές που τόσο μου έχουν λείψει με ένα καθαρόαιμο αγωνιστικό. Από χρόνους θα είμαι ευχαριστημένος, αν βρεθώ στην 5άδα του PWRC. Θα συγκρίνω τους χρόνους μου με του Sandell και, αν είμαι μισό δλ. στο χιλιόμετρο πιο αργός, θα είμαι ευχαριστημένος. Με το αυτοκίνητο έχω εξοικειωθεί, αλλά χρειάζομαι ακόμα αρκετή δουλειά».

NIORAS Grigoris - KAKALIS Constantinos

«Φέτος, οι ειδικές είναι πιο μαλακές σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Βέβαια, θα μας επιφυλάξουν εκπλήξεις, ειδικά αυτές της 2ης ημέρας, ενώ από την 1η ημέρα το Χαρβάτι είναι λίγο πιο δύσκολο. Είναι κρίμα που ακυρώθηκε η Ευαγγελίστρια. Είναι όμορφος αγώνας, αν και οι απλές διαδρομές είναι μεγάλες. Μας αποζημιώνουν οι ειδικές. Στόχος είναι να κινηθούμε αξιοπρεπώς και να ικανοποιήσουμε τους ανθρώπους που μας υποστηρίζουν σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς».

APOSTOLOU Constantinos - MARANGOS Nikiforos

«Στα θετικά του αγώνα θεωρώ ότι συμπεριλαμβάνεται η επιλογή του κέντρου του αγώνα και των ειδικών διαδρομών. Γενικά, σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, οι επιφάνειες είναι καλύτερες, αν και φυσικά υπάρχουν αρκετές πέτρες. Θεωρώ ότι τη μεγαλύτερη ζημιά έκαναν οι μπουλντόζες που έσκαψαν το δρόμο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x