Confederations Cup

«Καθάρισε» ο Ρόσι

Η Ιταλία εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα (κόκκινη κάρτα στο 33’ ο Κλαρκ) και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ (Ντόνοβαν πεν. 41’), κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-1 (52’ Ρόσι, 72’ Ντε Ρόσι, 90+4’ Ρόσι) επί των ΗΠΑ, για τον Β’ Ομιλο του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Νωρίτερα, η Βραζιλία επικράτησε της Αιγύπτου.

Η Ιταλία εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα (κόκκινη κάρτα στο 33’ ο Κλαρκ) και παρά το γεγονός ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ (Ντόνοβαν πεν. 41’), κατάφερε να πάρει τη νίκη με 3-1 (52’ Ρόσι, 72’ Ντε Ρόσι, 90+4’ Ρόσι) επί των ΗΠΑ, για τον Β’ Ομιλο του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών. Νωρίτερα, η Βραζιλία επικράτησε 4-3 της Αιγύπτου.

Προηγήθηκε με δέκα παίκτες!

Νωθρό ήταν το ξεκίνημα τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την Ιταλία, στο δεύτερο παιχνίδι της ημέρας για το 8ο Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Έπρεπε να φτάσουμε στο 21’ για να δούμε την πρώτη αξιόλογη φάση και αυτή ήταν από την πλευρά των Πρωταθλητών Κόσμου, με την κεφαλιά του Λεγκροτάλιε να περνάει ελάχιστα άουτ. Από εκείνο το σημείο και μετά οι ΗΠΑ ήλεγχαν τον αγώνα, έχοντας την ευκαιρία να σκοράρουν σε δύο περιπτώσεις, όμως οι Μπράντλεϊ και Ντόνοβαν δεν μπόρεσαν να βρουν το στόχο.

Εκεί που οι πρωταθλητές Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής πίεζαν για την επίτευξη ενός τέρματος, στο 33’ έμειναν με δέκα παίκτες, λόγω αποβολής με απευθείας κόκκινη κάρτα του Κλαρκ. Παρόλα αυτά, το συγκρότημα του Μπομπ Μπράντλεϊ δεν το έβαλε κάτω και στο 41’ ο Ντόνοβαν από τα 11 βήματα έβαλε μπροστά στο σκορ την ομάδα του λίγο πριν την εκπνοή του ημιχρόνου. Τα πέναλτι κέρδισε ο Άλτιντορ, ο οποίος ανατράπηκε από τον Κιελίνι.

«Χρυσή» αλλαγή και ολική ανατροπή!

Η Ιταλία βλέποντας την εις βάρος της κατάσταση, ήθελε να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι οι τυπικά γηπεδούχοι (ΗΠΑ) είχαν μείνει με δέκα παίκτες και θα προσπαθούσε νωρίς να φέρει στα ίσα το ματς. Ο τεχνικός της «σκουάντρα ατζούρα», Μαρσέλο Λίπι, θέλοντας να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 56’ τους Μοντολίβο και Ρόσι. Τελικά, ο επιθετικός της Βιγιαρεάλ αποδείχτηκε «χρυσή» αλλαγή, αφού με εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή έφερε στα ίσα το ματς στο 59’.

Οι «ατζούρι», έχοντας επιβάλει το ρυθμό τους στο παιχνίδι, όχι μόνο μπόρεσαν να ισοφαρίσουν αλλά και να προηγηθούν στο σκορ, με τον Ντε Ρόσι να κάνει το 2-1 στο 72’, μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς. Πλέον, είχαμε μπει στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης και ο Ρόσι, με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Οι συνθέσεις:

ΗΠΑ: Χάουαρντ, Μπόρνστεϊν (86' Κιέσταν), Ονιέγου, Ντέμπσι, Ντόνοβαν, Μπράντλεϊ, Κλαρκ, Ντέμεριτ, Άλτιντορ (66' Ντέιβις), Σπέκτορ, Φίλχαμπερ (72' Μπίσλεϊ)

Ιταλία: Μπουφόν, Γκρόσο, Κιελίνι, Λεγκροτάλιε, Γκατούζο (57' Ρόσι), Ντε Ρόσι, Τζιλαρντίνο (69' Τόνι), Ιακουίντα, Καμορανέζι (56' Μοντολίβο), Τζαμπρότα, Πίρλο

Επιμέλεια: Άγγελος Ζάχος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x