Βαγγέλης Νεραντζιάς

«Χαλάει» του Κατσουράνη λόγω Τεν Κάτε!

www.sport-fm.gr

Στις 8 Ιουνίου και μετά από εξακριβωμένες πληροφορίες έγραφα ότι η μεταγραφή του Κώστα Κατσουράνη στον Παναθηναϊκό ήταν κάτι παραπάνω από σίγουρη: «Με βάση τα όσα διαρρέουν από το φιλικό του περιβάλλον, η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό είναι σίγουρη και θα «χαλάσει» μόνο αν προκύψει άμεσα μια πρόταση τύπου Ρεάλ Μαδρίτης…», ανέφερε μεταξύ άλλων το κείμενο. Ωστόσο, αυτό αφορούσε αποκλειστικά την στάση και την απόφαση του παίκτη. Άλλωστε, από την πλευρά του τριφυλλιού θεωρούνταν βέβαιο ότι ήθελε τον διεθνή μέσο.

Κι όμως αυτή η στάση αλλάζει. Οι πράσινοι τα έχουν βρει με τον 30χρονο χαφ εδώ και καιρό, αλλά δεν ισχύει το ίδιο με την Μπενφίκα. Αλλά ας μη γελιόμαστε, το θέμα δεν είναι η οικονομική διαφορά και το επικείμενο «ναυάγιο» οφείλεται σε δύο λόγους. Ο Τεν Κάτε επιμένει για την απόκτηση του Ένχελααρ που παίζει στην ίδια θέση και από τη στιγμή που αυτός είναι ο προπονητής η δική του γνώμη μετράει. Θα υπήρχε μια περίπτωση να αποκτηθούν και οι δύο, αλλά από τη στιγμή που δεν αποχωρεί κανείς από τους Ζιλμπέρτο, Μάτος και Σιμάο, μια και δεν ήρθε πρόταση για κανέναν, αυτό το σενάριο δεν προχωράει.

Έτσι, με βάση τα δεδομένα αυτή την ώρα και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Παναθηναϊκός προτιμά τον Ένχελααρ από τον Κατσουράνη, που όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει στο εξωτερικό. Ο Πατρινός μέσος είναι ενοχλημένος από την αλλαγή στάσης του «τριφυλλιού» μια και ήθελε να γυρίσει στην Ελλάδα για πολλούς λόγους. Ωστόσο, δεν πρόκειται να μελαγχολήσει κιόλας μια και ενδιαφέρονται αρκετοί σύλλογοι για την απόκτηση του…

Σε ότι αφορά τώρα την επιλογή του Τεν Κάτε και κατα πόσο είναι εύστοχη, θα πρέπει να περιμένουμε την πάροδο χρόνου. Τον Κατσουράνη τον ξέρουμε, γνωρίζουμε τόσο τις δυνατότητες, που τον καθιστούν ίσως τον πιο ολοκληρωμένο Έλληνα παίκτη. Ο Ένχελααρ έχει καλές συστάσεις και έκανε καλό ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με την Ολλανδία πέρσι το καλοκαίρι. Ωστόσο, τη σεζόν που πέρασε πραγματοποίησε κάκιστη χρονιά στη Σάλκε, γεγονός που αποδεικνύεται από τα στατιστικά του έγκυρου περιοδικού «Kicker».

Έτσι, δύο μέρες μετά την απόφαση για απομάκρυνση των Ίβανσιτς, Κλέιτον, Γκούμα, ο Τεν Κάτε επιλέγει τον Ένχελααρ αντί του Κατσουράνη. Θα μου πείτε «αυτός είναι ο προπονητής, αυτός αποφασίζει», σεβαστό. Αρκεί φέτος, να μην επαναλάβει την περσινή του στάση, όπου έφταιγαν οι παίκτες του, οι διαιτητές και οποιοσδήποτε άλλος πλην του ίδιου. Για την εικόνα του νέου Παναθηναϊκού και τα αποτελέσματα η ευθύνη είναι δική του και αυτό είναι εν μέρει σωστό, γιατί φέτος δήλωνε ότι δεν διάλεξε αυτός του ποδοσφαιριστές, αλλά ο Αντωνίου. Φέτος ή θα πετύχει ή θα αποτύχει και εμείς θα είμαστε εδώ και στις δύο περιπτώσεις…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x