Stoiximan Super League

Τεν Κάτε: «Εμείς επιλέξαμε να μην αποκτήσουμε τον Μέλμπεργκ»

Επιλογή του Παναθηναϊκού ήταν η μη απόκτηση του Μέλμπεργκ, όπως δήλωσε ο Χενκ Τεν Κάτε σε συνέντευξη του σε αθλητική ιστοσελίδα. «Θα είναι λάθος να κρίνουμε κάθε κίνηση δική μας σε σχέση με το τι κάνει ο Ολυμπιακός. Δεν έχουμε την ίδια φιλοσοφία και το ίδιο σχέδιο για να πάρουμε τους ίδιους παίκτες» τόνισε ο Ολλανδός, που χαρακτήρισε τζακ ποτ την απόκτηση του Ένχελααρ ενώ έστειλε και μήνυμα στους φίλους του Παναθηναϊκού. «Δείξτε μας εμπιστοσύνη και θα πάρουμε εξαιρετικούς παίκτες. Μην ανησυχείτε»

Επιλογή του Παναθηναϊκού ήταν η μη απόκτηση του Μέλμπεργκ, όπως δήλωσε ο Χενκ Τεν Κάτε σε συνέντευξη του σε αθλητική ιστοσελίδα. «Θα είναι λάθος να κρίνουμε κάθε κίνηση δική μας σε σχέση με το τι κάνει ο Ολυμπιακός. Δεν έχουμε την ίδια φιλοσοφία και το ίδιο σχέδιο για να πάρουμε τους ίδιους παίκτες» τόνισε ο Ολλανδός που χαρακτήρισε τζακ ποτ την απόκτηση του Ένχελααρ ενώ έστειλε και μήνυμα στους φίλους του Παναθηναϊκού. «Δείξτε μας εμπιστοσύνη και θα πάρουμε εξαιρετικούς παίκτες. Μην ανησυχείτε»


Αποσπάσματα από την συνέντευξη του Χενκ Τεν Κατε στο Gazzetta.gr

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι εξοργισμένος μετά τη μεταγραφή του Μέλμπεργκ στον Ολυμπιακό και αναρωτιέται γιατί δεν τον υπογράψατε εσείς;

«Εμείς επιλέξαμε να μην αποκτήσουμε τον Μέλμπεργκ. Δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι είναι ποιοτικός παίκτης ο Μέλμπεργκ και φυσικά δεν θα επιχειρήσω να υποβαθμίσω την αξία του, όπως δεν θα ήθελα να σχολιάσω το γεγονός ότι συμφώνησε με τον Ολυμπιακό. Θα είναι λάθος να κρίνουμε κάθε κίνηση δική μας σε σχέση με το τι κάνει ο Ολυμπιακός. Δεν έχουμε την ίδια φιλοσοφία και το ίδιο σχέδιο για να πάρουμε τους ίδιους παίκτες».

Αν ο Μέλμπεργκ είναι ποιοτικός ποδοσφαιριστής και δεν υπάρχουν αμφιβολίες για την αξία του, για ποιο λόγο δεν αποκτήθηκε; Μήπως επίκειται η απόκτηση κάποιου καλύτερου;

«Δεν είναι εύκολο στο ποδόσφαιρο να συγκρίνεις έναν παίκτη με έναν άλλον γιατί δεν έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά. Θα σας μιλήσω ειλικρινά: Ο Μέλμπεργκ είναι φανταστικός στα αμυντικά του καθήκοντα, πολύ δυνατός και εξαιρετικός στο ένας εναντίον ενός. Εμείς ψάχνουμε όλα αυτά συν κάποια πράγματα ακόμα. Έναν παίκτη που θα συμμετέχει με τη μπάλα και στο παιχνίδι της ομάδας, θα ανεβαίνει στο κέντρο για να βοηθήσει στη δημιουργία και να έχουμε έναν επιπλέον παίκτη έναντι των αντιπάλων όταν επιτιθέμαστε. Και με βάση το παιχνίδι που θέλουμε να παίξουμε χρειαζόμαστε κάποια διαφορετικά χαρακτηριστικά».

Με δεδομένο ότι μέχρι τώρα έχουν ολοκληρωθεί μόλις δύο μεταγραφές δεν δικαιούται ο κόσμος του Παναθηναϊκού να νιώθει έντονη ανησυχία;

«Μου δίνετε την ευκαιρία να πω κάτι στον κόσμο. Μην ανησυχείτε! Περιμένετε και θα δείτε στο τέλος των μεταγραφών τι έχουμε κάνει. Ακόμα και τώρα που μιλάμε είμαστε ήδη καλύτεροι από την περυσινή ομάδα. Προσθέσαμε έναν πολύ καλό αριστεροπόδαρο κεντρικό μπακ τον Καντέ, κι έναν αμυντικό μέσο που παίζει στην Εθνική Ολλανδίας. Πιστεύω ότι πιάσαμε το τζακ ποτ με τη μεταγραφή του Ένχελααρ!»

Είστε τόσο βέβαιος πως θα βρείτε παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά;

«Δουλεύουμε για να πετύχουμε ακριβώς αυτό. Ξέρετε, μπορεί να είμαι σε διακοπές αλλά μιλάω τουλάχιστον 3-4 φορές στο τηλέφωνο καθημερινά με τον κύριο Αντωνίου και τον κύριο Πατέρα. Σας εγγυώμαι ότι ο κύριος Πατέρας, ο κύριος Αντωνίου και εγώ θα κάνουμε τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Απευθύνομαι στον κόσμο που έχει δίκιο να περιμένει πολλά πράγματα. «Σας παρακαλώ, δείξτε μας εμπιστοσύνη και θα πάρουμε εξαιρετικούς παίκτες. Μην ανησυχείτε. θέλω κι ο κόσμος να ξέρει πως η αγορά δεν έχει ανοίξει ακόμα! Κάποιοι ζητάνε εξωφρενικά ποσά και δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα! Τα λάθη του παρελθόντος έχουν γίνει μάθημα σε όλους εμάς και για αυτό ζητάω να μην βιάζονται γιατί αν βιαζόμαστε θα κάνουμε λάθη. Δεν θα γίνουν λάθη λοιπόν! Θα πάρουμε αυτό που θέλουμε και χωρίς να νομίζουν όσοι διαπραγματεύονται μαζί μας ότι είμαστε κορόιδα. Όχι! Τα πάντα στο ποδόσφαιρο είναι σύγκριση ποιότητας-τιμής και δεν θα πληρώσουμε κανέναν περισσότερο απ’ όσο αξίζει. Αν θέλουν να ψάξουν για θύματα ας πάνε σε άλλη ομάδα να το κάνουν. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ μεγάλο κλαμπ για να κάνει deal σε τρελά νούμερα που δεν καλύπτουν την αξία των ποδοσφαιριστών».

Είστε τόσο αισιόδοξος πως σε μια εβδομάδα θα έχετε τους παίκτες που θέλετε;

«Ναι. Πιθανότατα. Είμαστε πολύ κοντά σε κάποιες συμφωνίες. Κι όπως βλέπετε, δεν κάνω χιούμορ! Μη με ρωτήσετε φυσικά σε ποιους είμαστε κοντά γιατί δεν πρόκειται να σας πω ονόματα. Δεν θα μας κάνει καλό να δημοσιευτούν. Δουλεύουμε καθημερινά για να μείνει στο τέλος ευχαριστημένος ο κόσμος του Παναθηναϊκού από αυτό που θα δει».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x