Βαγγέλης Νεραντζιάς

Φέτος ένα «σκαλί» πιο πάνω…

www.sportfm.gr

Την ώρα που στα ρεπορτάζ των δύο «αιωνίων» τα ηχηρά ονόματα και τα εκατομμύρια ευρώ πρωταγωνιστούν η ΑΕΚ συνεχίζει να κινείται αθόρυβα και ουσιαστικά. Βέβαια, είναι δεδομένο ότι αν η οικονομική κατάσταση το επέτρεπε, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θα είχε άλλες απαιτήσεις. Η Ένωση έχει αποκτήσει μέχρι τώρα πέντε παίκτες και βρίσκεται μια «ανάσα» από δύο ακόμη σημαντικές κινήσεις που θα την κάνουν πιο ποιοτική.

Οι «κιτρινόμαυροι» απέκτησαν τον Καράμπελα για το αριστερό άκρο της άμυνας, τον Ιορντάκε για τη μεσαία γραμμή, τον νεαρό Κώστα Μανωλά στα στόπερ και βέβαια τον Γρηγόρη Μάκο για τη θέση του αμυντικού χαφ. Επίσης, πήραν και τον Λούκατς που θα είναι ο αναπληρωματικός του Σάχα κάτω από τα δοκάρια. Επόμενοι στόχοι της ομάδας είναι ο Λεονάρντο για το ρόλο του οργανωτή και όπως όλα δείχνουν τον Δημήτρη Παπαδόπουλο για την επίθεση. Για τον τελευταίο ωστόσο, θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί, μια και το όνομα του ακούγεται και για άλλες ομάδες.

Πέρσι, το ρόστερ της ΑΕΚ είχε χτυπητές ελλείψεις, οι οποίες εστιάζονταν στα άκρα και έκαναν τη ζωή του Μπάγεβιτς δυσκολότερη. Ωστόσο, για να μην τα βλέπουμε όλα αρνητικά, ο Σάχα, ο Κυργιάκος και ο Μπλάνκο είναι ποδοσφαιριστές που θα έπαιζαν με άνεση σε οποιαδήποτε ομάδα. Έτσι υπάρχει ένας κορμός που αν πλαισιωθεί σωστά θα έχει ως αποτέλεσμα ένα σοβαρό σύνολο που θα «οδηγείται» από τον πλέον κατάλληλο άνθρωπο, τουλάχιστον στη παρούσα φάση.

Οι Καράμπελας και Μάκος θα πρέπει ήδη να θεωρούνται βασικοί, ενώ αν επιβεβαιωθούν τα όσα μαθαίνουμε για τον Ιορντάκε ισχύει κάτι ανάλογο. Ο Μανωλάς (ανιψιός του Στέλιου)είναι 18 ετών και για όσους δεν τον έχουν δει είναι κόπια του θείου του. Τώρα αν θα φτάσει το ίδιο ψηλά, αυτό είναι άγνωστο. Ο Λεονάρντο -αν αποκτηθεί- μπορεί να δώσει πολλά, την κάθετη πάσα, τα εξαιρετικά του στημένα και κατ΄ επέκταση ένα ικανοποιητικό αριθμό τερμάτων. Για τον «Παπ» αν προχωρήσει η μεταγραφή θα είναι μια ευκαιρία να «σώσει» την καριέρα του, μια και ηλικία του(28 ετών) είναι μια χαρά.

Χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι προσθήκες των «κιτρινόμαυρων», οι μέχρι τώρα ενδείξεις είναι ενθαρρυντικές. Σίγουρα δεν θα περιμένουμε μια «διαστημική» ΑΕΚ, αλλά η ενίσχυση είναι σε καλό δρόμο και το γεγονός ότι ο Μπάγεβιτς φέτος θα ξεκινήσει το έργο του από την αρχή είναι καλοί οιωνοί. Όλα δείχνουν ότι η Ένωση θα είναι φέτος ένα «σκαλί» πιο πάνω και οι φίλοι της θα δούνε και καλύτερο ποδόσφαιρο από πέρσι, που στην καλύτερη των περιπτώσεων η απόδοση της ήταν «υποφερτή».

Υ.Σ. Γίνεται μεγάλη κουβέντα για τη ρήτρα του Κατσουράνη και το 1 εκατ. που θα πάρει τελικά η ΑΕΚ αντί των 5 εκατ. Δεν ξέρω αν κάνουν σωστά, αλλά το σκεπτικό τους είναι απλό και έχει μια λογική: Αυτά τα χρήματα δεν ήταν εξασφαλισμένα και νομικά οι πιθανότητες δεν ήταν υπέρ της. Έτσι, παίρνει αυτό το ποσό και κάνει δικό της τον 22χρονο Μάκο, σε μια εποχή που η οικονομική της κατάσταση είναι κάκιστη, ενώ εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να διεκδικήσει τον «Κατσούρ».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x