Βαγγέλης Νεραντζιάς

Και τώρα αεροδρόμιο…

www.sportfm.gr

Αλλαγή συναισθημάτων έχουμε στις τάξεις του Παναθηναϊκού μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών. Την γκρίνια της περασμένης εβδομάδας διαδέχθηκε ο ενθουσιασμός, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι οι συγκεκριμένες κινήσεις εμπεριέχουν και ουσία. Πλέον, κάτοικοι Παιανίας θα πρέπει να θεωρούνται οι Τζιμπρίλ Σισέ, Κώστας Κατσουράνης, Σεμπαστιάν Λέτο και φυσικά ο Σαντρίκ Καντέ που ήταν και η πρώτη μεταγραφή.

Έτσι, το «τριφύλλι» έχει καλύψει σε μεγάλο μέρος τις κινήσεις του, μια και πήρε σέντερ φορ, αμυντικό χαφ, αριστερό εξτρέμ και στόπερ. Κοινός παρανομαστής, όλοι τους είναι ενδεκαδάτοι και κακά τα ψέματα τέτοιους είχε ανάγκη η ομάδα για να κάνει το βήμα παραπάνω. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι γνωρίζουμε τις δυνατότητες των συγκεκριμένων ποδοσφαιριστών και την αξία τους. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό το κέρδος.

Με τον Σισέ αποκτά τον φορ περιοχής που του έλειπε και έκανε το «κομμάτι» του στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο. Με τον Λέτο πήρε τον ακραίο που ήθελε ο Τεν Κάτε και απάντησε στον Ολυμπιακό για την υπόθεση Μέλμπεργκ. Με τον Κατσουράνη απέκτησε τον καλύτερο Έλληνα αμυντικό χαφ, που αν χρειαστεί παίζει το ίδιο καλά στο κέντρο της άμυνας. Όσο για τον Καντέ, είναι ο αριστεροπόδαρος στόπερ που αντικαθιστά τον γενικά μέτριο Βαβρζινιακ και το βιογραφικό του είναι ενθαρρυντικό.

Βέβαια, τον Ιούλιο κανείς δεν κατέκτησε τίτλο και όλα θα φανούν στο γήπεδο τους επόμενους μήνες. Ωστόσο, είναι κοινά αποδεκτό, ότι ο Παναθηναϊκός γίνεται καλύτερος σταδιακά και μια ματιά στο υπάρχον ρόστερ αποδεικνύει του λόγου το αληθές. Πέρσι είχε το καλύτερο υλικό των τελευταίων ετών με βάθος στον πάγκο και πολλές λύσεις. Φέτος κάνει το βήμα παραπάνω και αποκτά κύρος και συνάμα ποιότητα.

Πλέον είναι δεδομένη την απόκτηση ενός στόπερ που θα «γεμίσει» και το κέντρο της άμυνας. Από κει και πέρα με βάση την πληρότητα σε όλες τις θέσεις κατά την ταπεινή μου άποψη θα πρέπει να αποκτηθεί και ένας ποιοτικός δεξιός μπακ. Καλός και συμπαθητικός ο Μουν, αλλά ο Νίλσον έφυγε, ο Γκάμπριελ είναι χαφ και θα είναι λάθος να γίνονται αλχημείες, από τη στιγμή που το χρήμα και η διάθεση υπάρχουν από τους διοικούντες.

Το «μπαλάκι» πηγαίνει πλέον στο τεχνικό επιτελείο, μια και η διοίκηση κάνει το έργο της. Όλα αυτά όμως θα έχουμε την ευκαιρία να τα λέμε κατά τη διάρκεια της σεζόν που είναι μεγάλη και ξεκινά αύριο με την πρώτη προπόνηση. Προέχει το ραντεβού των φίλων του Παναθηναϊκού σήμερα το απόγευμα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για την άφιξη του Τζιμπρίλ Σισέ…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x