Stoiximan Super League

ΠΑΟ: «Οπλίζει» ξανά...

Σε ασταμάτητους ρυθμούς συνεχίζεται το «μπάσιμο» του Παναθηναϊκού στο μεταγραφικό παζάρι. Μετά τους του Τζιμπρίλ!

Σε ασταμάτητους ρυθμούς συνεχίζεται το «μπάσιμο» του Παναθηναϊκού στο μεταγραφικό παζάρι. Μετά τους Σισέ, Λέτο και Κατσουράνη σειρά παίρνει ενός ακόμη επιθετικού και αμυντικού. Στο στόχαστρο οι Λούκας Μπάριος και Ιλάν. «Πάρτε με και θα δείτε», είπε ο Καστίγιο! «20 με 25 γκολ τη χρονιά», ο στόχος του Τζιμπρίλ!

Στα σκαριά και άλλη έκπληξη!

Ο μεταγραφικός σχεδιασμός του Παναθηναϊκού δεν προϋπέθετε τέσσερις μοναχά μεταγραφές. Ασχέτως αν το μεγάλο όνομα, αυτό του Τζιμπρίλ Σισέ, ξεπρόβαλε και «έκλεισε» νωρίτερα των υπολοίπων (σ.σ. με εξαίρεση του Καντέ). Στην ΠΑΕ είναι διατεθειμένοι να συνεχίσουν τις εντυπωσιακές κινήσεις τους, χωρίς αυτό να συνεπάγεται απαραίτητα παίκτες της εμβέλειας του Γάλλου επιθετικού. Οι στόχοι φαίνεται να είναι συγκεκριμένοι στη θέση του περιφερειακού επιθετικού και του σέντερ μπακ.

Ας τα πάρουμε λίγο… ανάποδα. Όσον αφορά τον αμυντικό είναι δεδομένο πως τις τελευταίες ημέρες το ενδιαφέρον για τον Σεμπαστιάν Πουιγκρενιέ έχει «παγώσει». Η περίπτωση του Γάλλου της Ζενίτ έχει μπει στο συρτάρι (σ.σ. ίσως παίξει στη Μονακό) και αντ’ αυτού έδαφος κερδίζει του νεαρού Σουηδού, αρχηγού με τις Ελπίδες, Ματίας Μπίερσμιρ. Ο 23χρονος άσος της Γκέτεμποργκ ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις με την εθνική του ομάδα στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21 και όπως ανέφεραν οι ιστοσελίδες της χώρας του: «πάει στην Ελλάδα για να υπογράψει με τον Παναθηναϊκό». Παράλληλα, ο Κώστας Αντωνίου βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τη Βαλένθια και τον μάνατζερ του Μαρτσένα. Οι πιθανότητες δεν είναι πολλές και το κόστος της συγκεκριμένης μεταγραφής αγγίζει τα 5εκατ. ευρώ.

Θα αποκτηθεί και άλλος επιθετικός

Όσον αφορά την ενίσχυση της επιθετικής γραμμής πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι το «τριφύλλι» δεν θα περιοριστεί στον Τζιμπρίλ Σισέ. Ο Γάλλος επιθετικός ήταν μοναχά η αρχή, αφού όπως αναφέρει το ρεπορτάζ οι ιθύνοντες του τριφυλλιού σχεδιάζουν να αποκτήσουν ακόμη έναν στράικερ με καλά ποσοστά ευστοχίας. Ο Ιλάν της Σεντ Ετιέν προτάθηκε, έχει συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι του 2010 και αρέσει στους «πράσινους». Εφόσον γίνει κίνηση για την αγορά του, δεν θα απαιτηθούν παραπάνω από 2εκατ. ευρώ.

Πάντως, το πρώτο όνομα- που παίζει γερά το τελευταίο διάστημα- είναι του Λούκας Μπάριος. Το «κανόνι» της Κόλο Κόλο κοστίζει 6εκατ. ευρώ, έχει περάσει τα… τεστ των Τεν Κάτε και Ρότσα και απλώς οι υπεύθυνοι περιμένουν την κατάλληλη στιγμή να προσεγγίσουν την ομάδα του με λιγότερα χρήματα.

Σχετικά με την έντονη φημολογία που αναπτύχθηκε χθες για τον Νέρι Καστίγιο υπάρχουν ορισμένα δεδομένα. Όπως αποκαλύπτει σήμερα η «SportDay», ο Μεξικανός επιθετικός πράγματι προτάθηκε στον Παναθηναϊκό και με πρωτοβουλία του συνάντησε τον πρόεδρο, Νικόλα Πατέρα: «Πάρτε με και θα δείτε τι θα γίνει. Θέλω να έρθω σε εσάς», φαίνεται να είπε στον ισχυρό άντρα της ΠΑΕ ο άσος της Σαχτάρ, δείχνοντας ενοχλημένος με τη στάση του Ολυμπιακού. Από τη στιγμή που αποκτήθηκε ο Λέτο το θέμα ατόνησε. Ίσως και μέσα στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες να γίνει νέα κρούση… Δεν αποκλείεται καθόλου.

* Ακόμη δεν ξεκίνησε η προετοιμασία και ο Χενκ Τεν Κάτε μοίρασε πρόστιμα. Λόγω αυξημένου δείκτη λίπους, οι Σπυρόπουλος, Πετρόπουλος και Καρνέζης θα πληρώσουν 1.000 ευρώ και ο Χριστοδουλόπουλος 500.

** Το Σαββατοκύριακο θα έχει ολοκληρωθεί το θέμα του Σεμπάστιαν Λέτο. Ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έφτασε την Παρασκευή στην Αθήνα για να «κλείσει» όσο το δυνατόν γρηγορότερα τη μεταγραφή του. Για τυπικούς λόγους δεν μπορεί να ανακοινωθεί πριν την 1η Ιουλίου, αλλά από Τετάρτη θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης.

• Διπλές προπονήσεις περιελάμβανε το πρόγραμμα του Σαββάτου για την ομάδα του Παναθηναϊκού. Στο πρωινό πρόγραμμα, οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» επιδόθηκαν σε ασκήσεις φυσικής κατάστασης, ενώ το απόγευμα της ίδιας μέρας δούλεψαν πάνω στη κυκλοφορία της μπάλας.

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x