Ελλάδα

Μπατίστ: «Οι ίδιοι στόχοι κάθε χρόνο»

Ο Μάικ Μπατίστ ήταν ο δεύτερος καλύτερος παίκτης του φετινού πρωταθλήματος πίσω από τον συμπαίκτη του Βασίλη Σπανούλη. Ο Αμερικανός σέντερ του Παναθηναϊκού μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για αυτή την τιμητική διάκριση. Εκτός προεπιλογής ο

Ο Μάικ Μπατίστ ήταν ο δεύτερος καλύτερος παίκτης του φετινού πρωταθλήματος πίσω από τον συμπαίκτη του Βασίλη Σπανούλη. Ο Αμερικανός σέντερ του Παναθηναϊκού μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για αυτή την τιμητική διάκριση. Εκτός προεπιλογής ο «Σάρας».Ο έμπειρος σέντερ αρχικά δήλωσε πως είναι ιδιαίτερη τιμή για αυτόν η επιλογή του στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος ενώ στη συνέχεια δήλωσε πως οι «πράσινοι» θα έχουν και του χρόνου τους ίδιους στόχους. Την κατάκτηση δηλαδή και των τριών στόχων.

Τι σημαίνει για σένα η παρουσία στους καλύτερους πέντε του ελληνικού πρωταθλήματος;

«Το βασικό είναι τιμή. Είναι τιμή και δείχνει σεβασμό προς το πρόσωπό μου, τον ίδιο σεβασμό που έχω κι εγώ προς τη χώρα που με φιλοξενεί. Όποτε το όνομά μου βρίσκεται στην ίδια σειρά με παίκτες όπως ο Σπανούλης, ο Γιασικεβίτσιους, ο Πέκοβιτς, ο Μπουρούσης είναι τιμή, γιατί βρίσκομαι ανάμεσα σε κορυφαίους παίκτες. Είναι κάτι που με κάνει χαρούμενο. Οι ατομικές διακρίσεις όμως δεν είναι αυτές που μου δίνουν κίνητρο. Αυτό που μου δίνει κίνητρο και είναι το ίδιο για όλους τους παίκτες είναι οι τίτλοι. Ότι κατακτά η ομάδα. Ρωτήστε οποιονδήποτε αναδείχθηκε καλύτερος ή στους καλύτερους, αλλά χωρίς να κατακτήσει έναν τίτλο. Όλοι θα σου πουν ότι θα αντάλλασσαν την ατομική τους διάκριση με έναν τίτλο. Η ομάδα είναι αυτή που βρίσκεται πάνω απΆ όλα και όλοι οι παίκτες αυτό που ονειρεύονται ξεκινώντας να παίζουν μπάσκετ είναι οι τίτλοι».

Στην καλύτερη πεντάδα βρίσκεσαι με τρεις συμπαίκτες σου και τον Γιάννη Μπουρούση.

«Το γεγονός ότι βρισκόμαστε τόσοι παίκτες από τον Παναθηναϊκό δείχνει την καλή δουλειά που γίνεται και τι έχει πετύχει η ομάδα. Είναι πραγματική τιμή και δουλέψαμε πολύ σκληρά την κάθε μέρα για να βρεθούμε ως εδώ. Η ψηφοφορία αυτή δείχνει την εκτίμηση σε αυτά που καταφέραμε, είναι αναγνώριση της δουλειάς και της προσπάθειας που έγινε από όλη την ομάδα και μόνο χαρά μπορεί να μας προσδώσει. Η παρουσία του Μπουρούση είναι σωστή, καθώς έκανε μια πάρα πολύ καλή χρονιά και πολύ καλή δουλειά για τον Ολυμπιακό. Ειδικά μέσα στο 2009 έπαιξε πάρα πολύ καλά και του αξίζει σεβασμός για ότι έκανε».

Ποιες στιγμές θα θυμάσαι περισσότερο από τη σεζόν που πέρασε;

«Υπάρχουν κάποιες καλές στιγμές και κάποιες όχι και τόσο. Σίγουρα οι καλύτερες είναι η κατάκτηση των τίτλων. Κάθε φορά που κατακτούσαμε έναν τίτλο ζούσαμε στιγμές που θέλουμε να κρατήσουμε ζωντανές. Το κύπελλο στην αρχή, μετά την Ευρωλίγκα και στο τέλος το πρωτάθλημα. Υπήρχαν και οι στιγμές που ήταν τόσο καλές. Οι ήττες από τον Πανελλήνιο, την Μπαρτσελόνα, το Μαρούσι… Ήρθαν σε μια περίοδο που όλοι πίστευαν ότι έπρεπε να παίζουμε ήδη τέλεια, ενώ εμείς προσπαθούσαμε να βρούμε τον εαυτό μας. Πού πρέπει να πηγαίνει η μπάλα, τι είδους παιχνίδι θα κάνουμε σε κάθε περίπτωση, ποιος είναι ο παίκτης που βρίσκεται στην καλύτερη μέρα για να τον αναζητήσουμε. Πολλά γίνονταν. Είχαμε υπομονή και ακούγαμε τι είπαν οι προπονητές. Και κυρίως σεβαστήκαμε τα συστήματα. Μέσα από όλα αυτά κερδίσαμε και τον σεβασμό ως ομάδα από τους άλλους. Γνωρίζαμε ότι θα υπάρχουν δυσκολίες, ειδικά όμως διαμορφωνόταν η χρονιά. Ξέραμε ότι τα εκτός έδρας παιχνίδια μας προετοίμαζαν για το μέλλον. Ειδικά από το Φεβρουάριο και μετά που βλέπαμε ότι το πιθανότερο ήταν να μην έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας στα πλέι οφ. Βλέπαμε όμως παράλληλα και ότι μπορούσαμε να νικήσουμε οπουδήποτε. Νίκες όπως στη Μάλαγα ή τη Σιένα μας βοήθησαν για ότι ακολούθησε, φτάνοντας τελικά και στον τρίτο τίτλο. Παραμείναμε πρωταθλητές Ελλάδας ξανά. Όταν αρχίζουμε να παίζουμε καλά, ο ουρανός είναι το όριο».

Tι μπορείς να περιμένεις ατομικά και ομαδικά από την επόμενη χρονιά μετά από μια τόσο επιτυχημένη σεζόν;

«Περιμένω να μια δυσκολότερη από τη φετινή χρονιά. Το έχουμε ξαναζήσει. Το 2008 ήταν δύσκολο και έγινε δυσκολότερο με τους τραυματισμούς. Και φέτος είχαμε πολλά προβλήματα με τραυματισμούς. Όσο είμαστε υγιείς από σοβαρούς τραυματισμούς, έχουμε πολλές πιθανότητες να κάνουμε το ίδιο, να επαναλάβουμε την ίδια επιτυχία. ΓιΆ αυτό η πρώτη ευχή είναι να έχουμε υγεία και θα δούμε τι θα γίνει. Μπορούμε να καταφέρουμε πολλά αν είμαστε υγιείς και σεβόμαστε το ίδιο το παιχνίδι μας. Όλοι εμείς που ήμασταν στην ομάδα και θα ξαναβρεθούμε σΆ αυτήν, ξέρουμε τι πρέπει να γίνει, ξέρουμε ότι είμαστε μια πολύ δύσκολη ομάδα για οποιονδήποτε να τη νικήσει. Περιμένω να παλέψουμε για τους ίδιους στόχους. Δεν ήταν εύκολο, δεν θα είναι εύκολο, αλλά περιμένω να παλέψουμε για τους τρεις τίτλους».

Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x