Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Ενας Σισέ για την άμυνα

www.sport-fm.gr

Η μεταγραφή του Τζιμπρίλ Σισέ κάνει τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες ημέρες. Και μόνο στο άκουσμα της φαίνεται εντυπωσιακή και αν την συνδυάσουμε με την απόκτηση του Μέλμπεργκ από τον Ολυμπιακό, μπορούμε να καταλάβουμε γιατί σε κάθε περίπτωση παίκτη από το εξωτερικό που ψάχνει ομάδα, οι μάνατζερ εμπλέκουν μια ελληνική ομάδα.

Η μεταγραφή του Σισέ ήταν η πρώτη πραγματική μεταγραφή του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού. Αλλά πρέπει να υπάρξει και συνέχεια γιατί, όπως αποδείχθηκε, χρήμα υπάρχει μένει να δούμε το πώς θα διατεθεί. Αυτή είναι η κατάλληλη χρονική στιγμή για τον Παναθηναϊκό, να εκμεταλλευτεί το «ρεύμα» που έχει δημιουργηθεί και ανοίγει τις πόρτες της Ελλάδας για τα «μεγάλα» ονόματα του εξωτερικού. Και η πρώτη κίνηση που θα πρέπει να κάνουν οι «πράσινοι» δεν άλλη από την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού αντίστοιχου βεληνεκούς με του Γάλλου επιθετικού.

Η καλύτερη περίπτωση από όλες όσες παρέλασαν τις τελευταίες ημέρες από τις εφημερίδες, είναι με κλειστά μάτια αυτή του Βαν Μπούιτεν. Παίκτης που ξέρει να κατεβάζει την μπάλα, να φτιάχνει το παιχνίδι και να πετυχαίνει γκολ. Ακριβώς τα χαρακτηριστικά που δήλωσε ότι θέλει ο Τεν Κάτε στον αμυντικό που θα επιλέξει η ομάδα του.

Παρόλα αυτά η περίπτωση που είναι πολύ δύσκολη και οι δηλώσεις του ότι θα μείνει στην Μπάγερν την κάνουν ακόμα δυσκολότερή. Παρόμοιες τοποθετήσεις δεν έκανε όμως και ο Σισέ πριν λίγες ημέρες;

Από εκεί και πέρα δεν μπορείς να κάνεις συζήτηση για το αν κάνει στην ομάδα ο Μαρτσένα. Αν μπορείς, πας και τον παίρνεις. Είναι τέτοια η αξία των αυτών των ποδοσφαιριστών που θα ήταν αστείο να κάτσουμε να συζητήσουμε για το αν τους θέλουμε στην Ελλάδα. Το θέμα ήταν και θα παραμείνει το αν μας θέλουν αυτοί.

Αν τελικά ο Παναθηναϊκούς αποκτήσει έναν αμυντικό τέτοιου επιπέδου θα αποδείξει, ότι καλά έκανε και δεν κινήθηκε για τον Μέλμπεργκ. Και θα αποδείξει επίσης για μια ακόμα φορά σε όλους εμάς που γράφαμε για τον ανύπαρκτο σχεδιασμό, μετά τις λανθασμένες κινήσεις που έγιναν στις υποθέσεις Ένχελααρ και Μέλμπεργκ, ότι ο σχεδιασμός όχι μόνο υπήρχε αλλά ήταν και πολύ καλύτερος από την μεγαλύτερη φαντασίωση του πιο πιστού οπαδού του Παναθηναικού. Του πιστού οπαδού του. που τις ημέρες των μεταγραφικών αποτυχιών τα έψελνε από το ραδιόφωνο στην διοίκηση, τον Αντωνίου και Τεν Κάτε.

Ο Παναθηναϊκός με όλες αυτές τις κινήσεις αλλάζει επίπεδο. Έχει πάρει έναν από τους καλύτερους επιθετικούς στην Ευρώπη σε ανοιχτούς χώρους (Σισέ). Το επίπεδο όμως θα αλλάξει ακόμη περισσότερο αν αποκτηθεί και ένας μέσος με την κάθετη πάσα που θα εκμεταλλευτεί ο Γάλλος. Και αυτή τη στιγμή τέτοιος παίκτης στην ομάδα δεν υπάρχει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x