Γενικά

Ο ένας και μοναδικός Ρότζερ Φέντερερ!

Συνεπής στο ραντεβού του με την ιστορία παρουσιάστηκε ο Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός τενίστας έπειτα από ένα συναρπαστικό ματς έκαμψε την αντίσταση του Άντι Ρόντικ με 3-2 σετ, κατέκτησε το Γουίμπλετον και μαζί το 15ο Γκραν Σλαμ στην καριέρα του, καταρρίπτοντας το ιστορικό ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας. Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός και θύμισε τον περσινό με τον Ράφα Ναδάλ. Η αναμέτρηση έσπασε άλλο ένα ρεκόρ μια και παίχτηκαν τα περισσότερα game από κάθε άλλο παιχνίδι.

Συνεπής στο ραντεβού του με την ιστορία παρουσιάστηκε ο Ρότζερ Φέντερερ. Ο Ελβετός τενίστας έπειτα από ένα συναρπαστικό ματς έκαμψε την αντίσταση του Άντι Ρόντικ με 3-2 σετ, κατέκτησε το Γουίμπλετον και μαζί το 15ο Γκραν Σλαμ στην καριέρα του, καταρρίπτοντας το ιστορικό ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας. Ο αγώνας ήταν κάτι παραπάνω από συγκλονιστικός και θύμισε τον περσινό με τον Ράφα Ναδάλ. Η αναμέτρηση έσπασε άλλο ένα ρεκόρ μια και παίχτηκαν τα περισσότερα game από κάθε άλλο παιχνίδι.

Σε μια αναμέτρηση που πραγματικά έσπασε καρδιές, και κράτησε πάνω από 4 ώρες, ο Ελβετός επικράτησε τελικά με 3-2 και βρέθηκε στην κορυφή όχι μόνο του Γουίμπλεντον, αλλά και στην ιστορία του τένις. Παρουσία του Πιτ Σάμπρας (με 14 Γκραν Σλαμ στη συλλογή του), που χειροκροτούσε, ο Ελβετός γονάτισε και ξέσπασε σε δάκρυα για το κορυφαίο επίτευγμα του. Πλέον, έφτασε τα 15 Γκραν Σλαμ και είναι και με τη βούλα ο κορυφαίος αθλητής στην ιστορία του αθλήματος.

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός, πολύ πιο δύσκολος απ’ όσο τον περίμενε ο Φέντερερ, αφού ο Ρόντικ έπιασε σπουδαία απόδοση, κάνοντας ίσως το καλύτερο παιχνίδι της καριέρας του. Ο Αμερικανός, ήταν αποφασισμένος στην τρίτη παρουσία του στον τελικό του τουρνουά του Λονδίνου να αναδειχθεί νικητής. Τις προηγούμενες δύο (2004, 2005) είχε χάσει από τον Φέντερερ με 3-0 και 3-1 σετ αντίστοιχα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός, ότι τα σετ που κατέκτησε ο Ελβετός Νο2 παγκοσμίως, ήταν όλα στην παράταση.

Ο αγώνας:

Τα πρώτα game του αγώνα ήταν αναγνωριστικού περισσότερο χαρακτήρα και όλα κατέληξαν σε αυτούς που υπερασπιζόντουσαν το σερβίς τους. Ακόμα και όταν το σκορ ήταν 5-5, ο Άντι Ρόντικ κατάφερε να πάρει το game στο σερβίς του, παρά τα 4 break points που είχε ο Φέντερερ. Ότι δεν κατάφερε να κάνει ο Ελβετός τενίστας όμως, το έκανε ο Αμερικανός που «έσπασε» την κατάλληλη στιγμή το σερβίς του Νο2 της παγκόσμιας κατάταξης και βρέθηκε προηγούμενος στα σετ με 1-0.

Παρόμοια παρέμεινε η κατάσταση και στο δεύτερο σετ. Τα δυνατά σερβίς των δύο μονομάχων, δεν άφηναν περιθώριο αντίδρασης και έτσι μετά το 6-6, οδηγήθηκαν στην παράταση. Εκεί, ο Άντι Ρόντικ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία! Βρισκόταν προηγούμενος στο τάι-μπρέικ με 6-2 και ήθελε μόλις 1 πόντο για να φτάσει στο 2-0 και μία ανάσα από την κατάκτηση του πρώτου Γουίμπλεντον της καριέρας του. Τη κρίσιμη στιγμή όμως, μίλησε η καρδιά του πρωταθλητή, αφού ο Φέντερερ με ολύμπια ψυχραιμία ανέτρεψε την εις βάρος του κατάσταση και με 6 συνεχόμενους πόντους, έφτασε στο 8-6, ισοφαρίζοντας τον αγώνα με 1-1 σετ.

Στη συνέχεια του παιχνιδιού, ο Ελβετός έπαιρνε με χαρακτηριστική ευκολία τα game στο σερβίς του, αλλά δεν μπορούσε με τίποτα να σπάσει τα αντίστοιχα του Ρόντικ. Άλλωστε, όπως έχει δηλώσει ο Φέντερερ, το δυνατό σημείο του αντιπάλου του, είναι το πολύ καλό και δυνατό σερβίς, κάτι που φρόντισε να επιβεβαιώνει ο Αμερικανός. Έτσι, φτάσαμε εκ νέου στην παράταση. Για άλλη μια φορά όμως, επιβεβαιώθηκε η προϊστορία που θέλει τον Φέντερερ να βγαίνει συνήθως νικητής από τα τάι-μπρέικ και με σκορ 7-5 πήρε το προβάδισμα στα σετ με 2-1.

Ο Άντι Ρόντικ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Ρίσκαρε περισσότερο στα «χτυπήματα» του και κατάφερε να κάνει από νωρίς το break, με τον πίνακα να τον δείχνει να βρίσκεται μπροστά στο τέταρτο σετ με 3-1 στα game. Από εκεί και πέρα, κράτησε το σερβίς του και έφτασε στο 6-4 ισοφαρίζοντας τον αγώνα. Πλέον, όλα άρχιζαν πάλι από το μηδέν.

Η κατάσταση που επικράτησε στα τέσσερα προηγούμενα σετ δεν ήταν δυνατόν να αλλάξει στο πέμπτο, όπου οι δύο τενίστες ήταν περισσότερο προσεκτικοί και χωρίς ρίσκο στο παιχνίδι τους, με αποτέλεσμα η κατάκτηση του Γουίμπλεντον να κριθεί κυριολεκτικά την ύστατη στιγμή, στο τελευταίο χτύπημα. Μόνο το πέμπτο σετ κράτησε πάνω από μια ώρα, για να καταλήξει τελικά στα χέρια του κορυφαίου, με 16-14.

Επιμέλεια: Βαγγέλης Αυγουστής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x