Stoiximan Super League

ΑΕΚ: Ο Ογκαράρου, ο Γκριν και οι Λάτιν

Οι Χέρες και Βέλα προστέθηκαν στη λίστα του Μπάγεβιτς για τη θέση του δεξιού μπακ, ενώ γίνεται «μάχη» μεταξύ Ογκαράρου και Γκριν. Σύντομα αναμένεται να ληφθεί απόφαση για τον δεύτερο, ενώ είναι πιθανό ο Ζενίσον να ακολουθήσει την ομάδα στην Αυστρία. Ανανεώθηκαν πάνω από 7.000 εισιτήρια διαρκείας.

Δύο ακόμη ονόματα προστέθηκαν στη λίστα του Ντούσαν Μπάγεβιτς για τη θέση του δεξιού μπακ. Πέραν των γνωστών περιπτώσεων των Ογκαράρου και Γκριν, πλέον ο Σερβοέλληνας τεχνικός εξετάζει και αυτές των Αργεντινών Πάμπλο Χέρες και Λουτσιάνο Βέλα, τους οποίους φαίνεται να έχει τσεκάρει μόνο μέσω dvd ο 61χρονος τεχνικός. Ο πρώτος αγωνίζεται στην Τίγκρε του Μάρτιν Αρουαμπαρένα και το συμβόλαιό του λήγει του χρόνου, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, είναι εφικτό να λυθεί με ένα μικρό ποσό. Εξάλλου, δεν πρόκειται να δοθούν πολλά χρήματα από την ΑΕΚ για την απόκτηση του δεξιού μπακ. Συγκεκριμένα, δεν πρόκειται το συμβόλαιο του παίκτη να είναι παραπάνω από 300.000 ευρώ το χρόνο.

Ο Χέρες είχε φουλ σεζόν με την Τίγκρε (35 ματς), που τα πήγε πολύ καλά, στα τρία τελευταία πρωταθλήματα της Αργεντινής. Τα τρία προηγούμενα χρόνια αγωνιζόταν στην Κολόν Σάντα Φε (ομάδα στην οποία ανήκε ο Ισμαέλ Μπλάνκο), ενώ η ομάδα που τον έκανε επαγγελματία ήταν η Μπόκα Τζούνιορς. Υπέγραψε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το 2003 και στα δύο χρόνια που είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην Μπόκα πανηγύρισε τέσσερις τίτλους. Ο Χέρες είχε τη δυνατότητα να γίνει μέλος των «μικρών» εθνικών ομάδων της Αργεντινής το 2003, αλλά δεν καθιερώθηκε.

Έχει χρησιμοποιηθεί και ως δεξιός αμυντικός μέσος, αλλά όσοι τον ξέρουν λένε πως πρόκειται καθαρά για δεξιό μπακ. Σε ό,τι αφορά τον δεύτερο, έχει μείνει ελεύθερος από τη Ραπίντ Βουκουρεστίου, είναι 28 χρονών και στο παρελθόν έχει αγωνιστεί σε Νιούελς Ολντ Μπόις, Κάντιθ και Βελέζ Σάρσφιλντ. Πάντως, μεταξύ αυτών των δύο περιπτώσεων φαίνεται πως υπερτερεί ο Χέρες, ενώ ο Βέλα είναι πιο πολύ δεξί χαφ. Σε πρώτο πλάνο για τη θέση του δεξιού μπακ βρίσκονται οι Ογκαράρου και Γκριν.

Σύντομα η απόφαση

Αυτή τη στιγμή φαίνεται πως γίνεται μάχη μεταξύ Ογκαράρου και Γκριν για τη θέση του δεξιού μπακ. Ο πρώτος είναι περίπτωση παίκτη που δεν αφήνει αδιάφορο τον Μπάγεβιτς και το επιπλέον καλό στοιχείο που έχει είναι ότι μπορεί να αγωνιστεί και ως στόπερ. Αυτό το συνυπολογίζει ο προπονητής της «Ένωσης», διότι μετά τους Κυργιάκο και Μαϊστόροβιτς, υπάρχουν οι Ζεράλντο και Αλεξόπουλος, που προέρχονται από τραυματισμούς και ο Μανωλάς, που είναι άπειρος με αποτέλεσμα να μην νιώθει ασφαλής ο Μπάγεβιτς.

Ο 27χρονος Ολλανδός έχει μείνει ελεύθερος από τη Φέγενορντ, αλλά θα πρέπει να αποφασιστεί σύντομα αν θα αποκτηθεί, διότι ο παίκτης θα πρέπει να απαντήσει στην Κατάνια. Μπορεί να έχουμε οριστικές εξελίξεις στο θέμα ακόμα και σήμερα. «Ο Γκριν επιχειρεί να κερδίσει χρόνο περιμένοντας πρόταση από την Ισπανία», αναφερόταν χθες στον ιταλικό Τύπο. «Η συμπεριφορά του Γκριν, ο οποίος έχει καθυστερήσει να απαντήσει στην Κατάνια, έχει ενοχλήσει τους ιθύνοντές της», γράφτηκε επίσης.

Ο Ογκαράρου προσπαθεί να μείνει ελεύθερος από τον Άγιαξ και το καθυστερεί, επιδιώκοντας να πάρει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αποζημίωση. Για τη συγκεκριμένη περίπτωση δεν υπάρχει λόγος βιασύνης, αλλά πρόκειται για περίπτωση παίκτη που δεν έχει ενθουσιάσει τον Μπάγεβιτς από τα πρώτα dvd που είδε και είναι πιθανόν να λάβει και άλλα, αν δεν έχει ήδη συμβεί αυτό.

Ευκαιρία σε Ζενίσον

Πάντως, υπάρχει και η περίπτωση του 21χρονου δεξιού μπακ Ζενίσον. Ο Βραζιλιάνος παίκτης έχει μείνει ελεύθερος από την Σάο Λουίζ και δοκιμάζεται τις τελευταίες μέρες στους Θρακομακεδόνες. Μάλιστα, ο τεχνικός της ΑΕΚ σκέφτεται να τον πάρει στην Αυστρία, όπου θα ξεκινήσει την προετοιμασία της η ομάδα, ώστε να αποκτήσει καλύτερη άποψη για αυτόν. Την Παρασκευή θα ταξιδέψει για το Ζέεφελντ η «Ένωση».

Πάνω από 7.000 φίλοι της ΑΕΚ ανανέωσαν, σύμφωνα με ανεπίσημες πηγές, τα εισιτήρια διαρκείας που κατείχαν πέρυσι και αυτός ο αριθμός κρίνεται ως ικανοποιητικός. Την Τετάρτη θα ξεκινήσει η διαδικασία διάθεσης για τους οπαδούς που δεν είχαν εισιτήριο διαρκείας την περασμένη σεζόν.

Επιμέλεια Αποστόλης Λιβάνιος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x