Stoiximan Super League

Μαρέσκα: «Έρχομαι στους νικητές»!

Την άποψη ότι η νοοτροπία νικητή του Ολυμπιακού ταιριάζει απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία του, εξέφρασε ο Έντσο Μαρέσκα, μιλώντας στη «SportDay». Ο Ιταλός μέσος τόνισε ότι η συμπεριφορά των Πειραιωτών τον έκανε να .

Την άποψη ότι η νοοτροπία νικητή του Ολυμπιακού ταιριάζει απόλυτα στην ιδιοσυγκρασία του, εξέφρασε ο Έντσο Μαρέσκα, μιλώντας στη «SportDay». Ο Ιταλός μέσος τόνισε ότι η συμπεριφορά των Πειραιωτών τον έκανε να αποδεχθεί την πρότασή τους. «Θέλω να κερδίζω σε κάθε ματς και ο Ολυμπιακός μού παρέχει αυτή τη δυνατότητα», τόνισε. Τι του είπε ο Βαλβέρδε για τη νέα του ομάδα. Ακολουθεί του Αλτιντορ.

Αποσπάσματα της συνέντευξης του Μαρέσκα, που μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη στη σημερινή (13/07) «SportDay»:

Τέσσερα χρόνια επιτυχιών, πέντε τίτλους με τη Σεβίλλη. Ολα αυτά πλέον ανήκουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας. Τελικά, γιατί επέλεξες τον Ολυμπιακό;

«Πάνω απ' όλα διότι ο Ολυμπιακός με κέρδισε με τον τρόπο του. Οι άνθρωποι ήταν άκρως ειλικρινείς απέναντι μου: "Σε θέλουμε στην ομάδα". Δεν χρειαζόταν να μου πουν κάτι περισσότερο. Ενιωσα σημαντικός, πολύτιμος. Και αυτό ήταν το βασικότερο κριτήριο της επιλογής μου. Οταν μία ομάδα θέλει τόσο πολύ έναν παίκτη, αυτός θα πρέπει να είναι τρελός να μην αποδεχθεί την πρόταση».

Δηλαδή, τι είχε ο Ολυμπιακός που δεν είχαν οι έτεροι υποψήφιοι «μνηστήρες»;

«Πρόκειται για μια ομάδα που τη γνωρίζει όλος ο κόσμος στην Ευρώπη και στην Ελλάδα αποτελεί μονοπώλιο. Πρόλαβα και είδα ότι έχει κατακτήσει 12 από τα 13 τελευταία πρωταθλήματα. Αυτό πώς αλλιώς μπορείς να το πεις; Εχει εθιστεί στη νοοτροπία του νικητή και είναι κάτι απόλυτα συνυφασμένο με την ιδιοσυγκρασία μου. Θέλω να κερδίζω σε κάθε ματς και ο Ολυμπιακός μού παρέχει αυτή τη δυνατότητα».

Πιστεύεις ότι με τον Ολυμπιακό μπορείς να έχεις τις ίδιες επιτυχίες που είχες στη Σεβίλλη;

«Το εύχομαι. Πάντως, πρόκειται για δύο ομάδες που έχουν παρεμφερείς φιλοδοξίες. Μακάρι να πετύχω στην Ελλάδα, αυτά που κατάφερα στη Σεβίλλη. Ποτέ δεν σκεφτόμουν όταν πήγαινα στη Σεβίλλη ότι θα κέρδιζα πέντε τίτλους σε 15 μήνες. Ηταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα και με το ίδιο σκεπτικό έρχομαι στον Ολυμπιακό. Γιατί να μην επαναληφθεί η ιστορία; Ξέρω ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στο πρωτάθλημα της Ελλάδας και της Ισπανίας, αλλά έχω όλη τη διάθεση να τα δώσω όλα ώστε η νέα μου ομάδα να εκπληρώσει τις φιλοδοξίες της».

Εντσο, έχει μιλήσεις με τον κύριο Βαλβέρδε; Τι σου είπε για την πρώην του ομάδα;

«Ναι. Τον πήρα κατευθείαν μόλις έμαθα το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού. Δεν θα ήθελα να σου πω τι μου είπε ακριβώς, αλλά σε βεβαιώνω ότι μου έδωσε συμβουλές για το πώς θα συμπεριφερθώ, αλλά και τις καλύτερες συστάσεις για την ελληνική ομάδα. Πρόκειται για έναν προπονητή που τυγχάνει σεβασμού στην Ισπανία και δεδομένα η ομιλία μας θα είναι οδηγός μου για την άμεση προσαρμογή».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x