Προετοιμασία Παναθηναϊκού

ΠΑΟ: Τα κέφια του Λέτο!

«Διπλό» σε όλο το γήπεδο περιελάμβανε το πρόγραμμα της πρώτης προπόνησης του Παναθηναϊκού στο Κιτζμπούχελ της Αυστρίας. Ο Χενκ Τεν Κάτε, μάλιστα, έδειξε την ενδεκάδα την οποία θα παρατάξει στο αποψινό φιλικό παιχνίδι με την Γκρόιτερ Φιρτ.

«Διπλό» σε όλο το γήπεδο περιελάμβανε το πρόγραμμα της πρώτης προπόνησης του Παναθηναϊκού στο Κιτζμπούχελ της Αυστρίας. Ο Χενκ Τεν Κάτε, μάλιστα, έδειξε την ενδεκάδα την οποία θα παρατάξει στο αποψινό φιλικό παιχνίδι με την Γκρόιτερ Φιρτ. Συγκεκριμένα, στην ομάδα των «βασικών» έπαιξαν οι Καρνέζης, Καντέ, Μελίσσης, Μενσά, Μαχλελής, Νίνης, Χριστοδουλόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης, Γκάμπριελ, Πετρόπουλος. Από την άλλη, οι αντίπαλοι, εννέα τον αριθμό, ήταν οι Γκαλίνοβιτς, Σισέ, Καραγκούνης, Βύντρα, Λέτο, Σαριέγκι, Σαλπιγγίδης, Μουν, Σπυρόπουλος. Το «διπλό» έληξε ισόπαλο 0-0, με τον Νίνη να έχει δοκάρι για τη μια ομάδα και από την άλλη τον Σισέ να χάνει κλασική ευκαιρία, όταν από κοντά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Καρνέζη.

5Χ5 και... ανεβασμένος Λέτο

Μετά το τέλος του «διπλού», όσοι θα ξεκινήσουν στο φιλικό έκαναν ελαφρύ τρέξιμο. Οι υπόλοιποι χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και έπαιξαν 5Χ5, με τα γκολ να πέφτουν βροχή και τον Σεμπάστιαν Λέτο να έχει κέφια. Ο Αργεντινός έκανε κάποιες εντυπωσιακές ενέργειες και έδειξε ότι σιγά σιγά «λύνεται» και ανεβάζει την απόδοσή του. Πέρα από το γεγονός ότι σημείωσε πολλά γκολ, κάποια, μάλιστα, εκπληκτικά, είχε αυτοπεποίθηση και έβγαζε πολύ ενέργεια, με αποτέλεσμα να δεχθεί τα "μπράβο" του Τεν Κάτε. Οι δυο ομάδες έπαιξαν ως εξής:
Πορτοκαλί: Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαριέγκι, Σισέ, Λέτο
Κίτρινοι: Γκαλίνοβιτς, Βύντρα, Μουν, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης
Το παιχνίδι έληξε με τους πορτοκαλί να επικρατούν με 13-10. Τα γκολ των πορτοκαλί έβαλαν οι Λέτο (5), Σισέ (4),
Σαριέγκι (4) και για τους κίτρινους Σαλπιγγίδης (5), Βύντρα (4) και Καραγκούνης.

Οι παρατηρήσεις του Τεν Κάτε

Από την πρώτη μέρα ο Χενκ Τεν Κάτε άρχισε τις παρατηρήσεις. Ο Ολλανδός προπονητής, κατά τη διάρκεια του «διπλού», έλεγε στον Χριστοδουλόπουλο (έπαιζε αριστερό χαφ) να ζητάει μπάλα συνεχώς και δεν δίστασε να διακόψει κάποια στιγμή το παιχνίδι, όταν ο Λάζαρος προτίμησε να δώσει πάσα στον Μελίσση (έπαιζε αριστερό μπακ και είχε κάνει το όβερλαπ), ο οποίος ήταν κλεισμένος, παρά να μπει λίγο προς την περιοχή και να βρει ελεύθερο παίκτη στον άξονα (εκείνη τη στιγμή ήταν ο Κατσουράνης). Ο Τεν Κάτε τού εξήγησε τον λόγο για τον οποίο έκανε λάθος και στη συνέχεια το παιχνίδι συνεχίστηκε. Αρκετές ήταν οι παρατηρήσεις και προς τον Σιμάο, από τον οποίο ο προπονητής του Παναθηναϊκού ζητούσε περισσότερη πίεση ψηλά, όπως και στον Μουν, κατά τη διάρκεια των μικρών παιχνιδιών. Ο Νοτιοαφρικανός φαίνεται να μην έχει συνέλθει πλήρως από τη γνωστή ιστορία με το δυστύχημα που ενεπλάκη και ο Τεν Κάτε του έλεγε: «Είσαι εκτός παιχνιδιού. Είσαι στατικός και απλά βρίσκεσαι στο γήπεδο».

Η… βουτιά του Καραγκούνη

Σας γράφαμε και για την προετοιμασία της Ελβετίας ότι το κλίμα στην ομάδα είναι πολύ καλό. Οι παίκτες είναι σαν μια οικογένεια και τα πειράγματα μεταξύ τους είναι αμέτρητα. Αυτό έγινε και σήμερα, με κορυφαία σκηνή απ’ όλες, αυτή του Καραγκούνη που… βούτηξε για να πάρει πέναλτι από τον Σαριέγκι! Ο «Κάρα» έκανε ότι σφάδαζε από τον πόνο (φυσικά και δεν πόναγε), με αποτέλεσμα οι συμπαίκτες του να σκάσουν από τα γέλια και ο Σαριέγκι να τον κοιτά απορημένος… Ο Τεν Κάτε, πάντως, έδωσε το πέναλτι, κάτι που έκανε τον Καραγκούνη να σηκωθεί αμέσως από το έδαφος και να χαμογελάσει. Ο Βύντρα το εκτέλεσε και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

• Οι Μάτος και Ρουκάβινα έκαναν ατομικό πρόγραμμα.
• Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα έφτασε στις έξι παρά δέκα το πρωί στην Αυστρία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x