Μπάμπης Χριστόγλου

Σε μένα δεν μοιάζει με 4-3-3...

SportDay

Τα τρία γκολ του Ντουντού στο φιλικό με τη Σίβασπορ επαλήθευσαν την υποψία ότι με την επιστροφή του Λεντέσμα ο Βραζιλιάνος δεν είναι ανάγκη να είναι 100% προσηλωμένος στην άμυνα και όντας απελευθερωμένος θα κάνει φέτος «παπάδες».

Αλλά αυτό το χατ τρικ ήταν... έκτακτο παράρτημα. Δεν γίνονται κάθε μέρα αυτά τα πράγματα. Μέχρι και ο ίδιος ο Ντουντού, έμαθα, δήλωσε στους Βραζιλιάνους δημοσιογράφους ότι χατ τρικ πέτυχε για πρώτη φορά στην καριέρα του. Το θέμα, όμως, δεν είναι πόσο παραγωγικό θα κάνει τον Ντουντού η απελευθέρωσή του. Είναι -αντιθέτως- πόσο παραγωγικός θα είναι συνολικά ο Ολυμπιακός. Μια φύσει επιθετική ομάδα, στην οποία δεν ταιριάζει το συντηρητικό παιχνίδι.

Επειδή δεν έχω μάθει να μασάω τα λόγια μου, αυτό το 4-3-3 που εφαρμόζει ο Ολυμπιακός, εγώ δεν το διαβάζω ακριβώς έτσι. Εμένα μου μοιάζει πιο πολύ με 4-5-1, ένα σχήμα αποδεδειγμένα επιτυχημένο στις διεθνείς διοργανώσεις, αλλά καθόλου μα καθόλου ελκυστικό και αποτελεσματικό στις εγχώριες. Τι πρέπει να γίνει, λοιπόν; Αφενός να προχωρήσουν οι μεταγραφές που είναι απαραίτητο να γίνουν στον Ολυμπιακό.

Δηλαδή, να έλθουν ένας αριστερός ακραίος κι ένας φορ. Και αφετέρου ν' αποφασίσει ο Κετσπάγια να γίνει λίγο πιο τολμηρός απ' ό,τι ήταν στην Ανόρθωση. Πρέπει να αλλάξουν και το ρόστερ και οι σκέψεις του Γεωργιανού προπονητή. Αλλιώς, θα πρέπει να ρουφήξουμε μέχρι τελευταίας σταγόνας το ταλέντο των υπαρχόντων παικτών. Αλλά το είπαμε: τρία γκολ από τον Ντουντού δεν θα παίρνει κάθε μέρα ο Ολυμπιακός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x