Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Πρόβα τζενεράλε

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει σήμερα (19:00,ΝΕΤ) την Γκλάντμπαχ και αυτό θα είναι το τελευταίο φιλικό των «πρασίνων» πριν από την πρώτη αναμέτρηση με τη Σπάρτα Πράγας, για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Διαβάστε τις σκέψεις του Χεν Τεν Κάτε για το σημερινό φιλικό. Κατσουράνη, Λέτο και Καντέ ο Παναθηναϊκός.

Ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει σήμερα (19:00,ΝΕΤ) την Γκλάντμπαχ και αυτό θα είναι το τελευταίο φιλικό των «πρασίνων» πριν από την πρώτη αναμέτρηση με τη Σπάρτα Πράγας, για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Διαβάστε τις σκέψεις του Χεν Τεν Κάτε για το σημερινό φιλικό. Λέτο: «Στόχος ο τίτλος». «Χρυσώνει» Κατσουράνη, Λέτο και Καντέ ο Παναθηναϊκός.

Με 4-2-3-1 κόντρα στους Γερμανούς

Στον Παναθηναϊκό έχουν αρχίσει να μετράνε αντίστροφα για την πρώτη αναμέτρηση με τη Σπάρτα Πράγας και το σημερινό φιλικό κόντρα στην Γκλάντμπαχ αντιμετωπίζεται από όλους στο στρατόπεδο των «πρασίνων» ως πρόβα τζενεράλε ενόψει Σπάρτα. Ο Τεν Κάτε θα παρατάξει την ομάδα με 4-2-3-1 κόντρα στους Γερμανούς.

Ο Ολλανδός έχει καταλήξει πως η ομάδα του θα αγωνιστεί σήμερα με το συγκεκριμένο σύστημα, αλλά θα αποφασίσει μετά το τέλος της σημερινής πρωινής προπόνησης ποια θα είναι τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν την ενδεκάδα. Ερώτημα αποτελεί η θέση του τερματοφύλακα, αφού ο Αλέξανδρος Τζόρβας δεν έχει αγωνιστεί και είναι πιθανό να είναι αυτός που θα καθίσει κάτω από τα δοκάρια στον αγώνα με τη γερμανική ομάδα. Αλλωστε, ο Καρνέζης είχε παίξει κόντρα στην Γκρόιτερ Φιρτ και ο Γκαλίνοβιτς με τη Χοφενχάιμ.

Από εκεί και πέρα, πιθανό φαντάζει ο Τεν Κάτε να δοκιμάσει τον Σεντρίκ Καντέ και στη θέση του αριστερού μπακ. Στη δεξιά πλευρά της άμυνας θα αγωνιστεί ο Μπράις Μουν και στο κέντρο της άμυνας ο Λουκάς Βύντρα με τον Ματίας Μπιέρσμιρ.
Για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας ο Ζιλμπέρτο Σίλβα αναμένεται να αρχίσει βασικός σε έναν αγώνα. Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος ενσωματώθηκε πριν από λίγες ημέρες, θα έχει παρτενέρ στα χαφ τον Σιμάο.

Στην τριάδα του κέντρου, δεξιά θα βρίσκεται ο Σωτήρης Νίνης, αριστερά ο Σεμπαστιάν Λέτο και θα τους πλαισιώνει ο Γιώργος Καραγκούνης ή ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Ο «Κάρα» έχει μόλις δύο προπονήσεις, αλλά ο Τεν Κάτε ίσως του δώσει χρόνο συμμετοχής σήμερα. Στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Σισέ. Αυτός που σίγουρα δεν θα αγωνιστεί είναι ο Αντε Ρουκάβινα, ο οποίος και χθες έκανε ατομικό πρόγραμμα. Ο Κροάτης άσος δεν έχει καταφέρει να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει και στον αγώνα με την Γκλάντμπαχ θα δει τις προσπάθειες των συμπαικτών του από την εξέδρα.

Με απουσίες η Γκλάντμπαχ

Η αναμέτρηση με την Γκλάντμπαχ αποτελεί δυνατή φιλική αναμέτρηση για τον Παναθηναϊκό, ίσως τη σημαντικότερη μετά τον αγώνα με τη Χοφενχάιμ. Καλοκαίρι αλλαγών είναι αυτό που διανύουμε για τη γερμανική ομάδα. Ο Χανς Μέιερ, ο οποίος κατάφερε να σώσει την ομάδα πέρυσι από τον υποβιβασμό, δεν θέλησε να συνεχίσει στον πάγκο της, βγαίνοντας στη σύνταξη, και τη θέση του πήρε ο Μίχαελ Φρόντσεκ –πρώην τεχνικός της Αρμίνια. Πέραν όμως της αλλαγής στον πάγκο, από την Μπορούσια αποχώρησαν οι Μπαουμγιόχαν και Μαρίν, στη θέση των οποίων αποκτήθηκαν οι Χουάν Αράνγκο (Μαγιόρκα) και Ραούλ Μπομπαντίγια (Ζυρίχη). Σημαντική θεωρείται και η μεταγραφή του Θόρμπεν Μαξ. Για την Γκλάντμπαχ, η οποία ξεκινά τις υποχρεώσεις της την πρώτη Αυγούστου με αγώνα για το Κύπελλο Γερμανίας κόντρα στη Φρανκφούρτη, ο αγώνας με τον Παναθηναϊκό θα είναι το έκτο φιλικό της παιχνίδι. Μέχρι στιγμής έχει κερδίσει τέσσερις ερασιτεχνικές ομάδες, αλλά ηττήθηκε 2-0 από την Τβέντε. Το δυσάρεστο για τον Φρόντσεκ εν όψει της πιο δυνατής πρόβας μέχρι στιγμής είναι ότι δεν έχει για διάφορους λόγους αρκετούς βασικούς παίκτες μαζί του στην προετοιμασία, όπως οι Σταλτέρι, Μπέιλι, Ντεμς και Φρεντ.

Παρών και ο Πατέρας

Ο Νικόλας Πατέρας έχει δείξει με όλους τους τρόπους στα μέλη της ομάδας πως θέλει όλοι να νιώθουν τον Παναθηναϊκό σαν οικογένειά τους. Για αυτό και ο πρόεδρος του «τριφυλλιού» θα παραμείνει στο Κιτσμπίελ και σήμερα για να δει και τον φιλικό αγώνα με την Γκλάντμπαχ, ενώ έκανε και το τραπέζι στην ομάδα.

Ίβανσιτς: Οχι αγορά, δανεισμός!

Χθες, σύσσωμος ο Τύπος μίλαγε για πώληση του παίκτη έναντι ενός εκατομμυρίου ευρώ. Ομως, τα δεδομένα άλλαξαν, μια και ο Παναθηναϊκός φαίνεται να ζητεί ένα ποσό κοντά στις 300.000 ευρώ για τον δανεισμό του ποδοσφαιριστή με οψιόν αγοράς το επόμενο καλοκαίρι (1,2 εκατομμύρια ευρώ). Σήμερα, πάντως, θα ξεκαθαρίσει οριστικά η υπόθεση του Αυστριακού, ο οποίος έκανε δηλώσεις για τη μεταγραφή του, λέγοντας μεταξύ άλλων ότι «ήρθα για να βοηθήσω την ομάδα και πιστεύω πως είμαι ένας παίκτης-ηγέτης. Η Μάιντς είναι ένας σύλλογος με στόχους και θέλω να τη βοηθήσω να τους πετύχει. Αρχικά στόχος μου είναι να προσαρμοστώ στη νέα μου ομάδα το συντομότερο δυνατό. Ασφαλώς και θέλω να επιστρέψω στην εθνική ομάδα, αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Θέλω να κάνω το επόμενο βήμα στην καριέρα μου. Ηθελα να βρίσκομαι σε μια ομάδα στην οποία θα αισθάνομαι καλά. Με τη Μάιντς μπορώ σίγουρα να πετύχω κάτι. Κάθε ποδοσφαιριστής εύχεται να αγωνιστεί σε ένα από τα τέσσερα αυτά πρωταθλήματα και αποτελεί πρόκληση για μένα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x