Stoiximan Super League

«Χρυσάφι» στα πόδια τους!

Ο Παναθηναϊκός έδωσε ένα…καράβι λεφτά το φετινό καλοκαίρι και οι «πράσινοι» έχουν έναν και μοναδικό στόχο. Την επιστροφή στους τίτλους. Η «Sportday» αποκαλύπτει τις «χρυσές» συμφωνίες των «πρασίνων» με Λέτο, Κατσουράνη και Καντέ.

Ο Παναθηναϊκός έδωσε ένα…καράβι λεφτά το φετινό καλοκαίρι και οι «πράσινοι» έχουν έναν και μοναδικό στόχο. Την επιστροφή στους τίτλους. Η «Sportday» αποκαλύπτει τις «χρυσές» συμφωνίες των «πρασίνων» με Λέτο, Κατσουράνη και Καντέ.

Η «SportDay» αποκαλύπτει τα «χρυσά» συμβόλαια που έκανε ο Παναθηναϊκός με Κατσουράνη, Λέτο και Καντέ.

Ποιες είναι οι ετήσιες αποδοχές τους, τα πριμ ανά συμμετοχή και τα πριμ στόχων. Ολοι οι ασυνήθιστοι ειδικοί όροι που έχουν προβλεφθεί στις συμφωνίες.Το γενναίο άνοιγμα του Παναθηναϊκού σε παίκτες-ηγέτες, προκειμένου να επανακτήσει τα σκήπτρα στο πρωτάθλημα, φαίνεται ότι δεν έχει όρια. Η οικονομική πολιτική που ασκεί ο πολυμετοχικός και αυτό το καλοκαίρι δεν περιορίζεται μόνο στον Τζιμπρίλ Σισέ, ο οποίος είναι η πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία του συλλόγου, και συνομολόγησε αυτοκρατορικό συμβόλαιο με την ΠΑΕ. Και στους άλλους νεοαποκτηθέντες παίκτες των «πρασίνων» προσφέρθηκαν ισχυρά οικονομικά κίνητρα και προνόμια τα οποία ήταν πολύ δύσκολο ν' αρνηθούν. Αν ο Σισέ είναι «αυτοκράτορας», ο Κατσουράνης, ο Λέτο και ο Καντέ είναι «βασιλιάδες»! Υψηλές αμοιβές ανά συμμετοχή, πριμ υπογραφής, παχυλά μπόνους, λεφτά για ενοίκια, αεροπορικά εισιτήρια, πριμ στόχων και... όλα τα καλά προβλέπονται στις συμφωνίες που έχουν συναφθεί μεταξύ του Παναθηναϊκού και των ποδοσφαιριστών που πήγαν φέτος στην Παιανία με σκοπό να επαναφέρουν το «τριφύλλι» στην κορυφή. Λεφτά που οδηγούν με ακρίβεια στο συμπέρασμα ότι ο ΠΑΟ θα έχει τη σεζόν 2009-2010 την πιο ακριβή ομάδα από ποτέ. «Φτιαγμένη από χρυσάφι», όπως είχε γράψει η «SportDay» πριν από λίγες μέρες. Διότι τα συμβόλαια των παικτών της είναι... 24 καρατίων.

Στόπερ εκατομμυρίου και... βάλε!

Πάρτε μια γεύση από τη συμφωνία που έκανε ο Σεντρίκ Καντέ με τον Παναθηναϊκό, δηλαδή ένας ποδοσφαιριστής που ούτε πολυδιαφημίστηκε ως μεταγραφή ούτε προκάλεσε ενθουσιασμό στο κοινό της ομάδας.
Ωστόσο, από τον ΠΑΟ αμείβεται αδρά. Πάνω από 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο θα παίρνει ο Καντέ ενόσω θα φορά τα πράσινα (για την προσεχή τριετία), χωρίς να υπολογίζονται τα μπόνους που θα εισπράττει ο Γάλλος ανάλογα με τις δικές του επιδόσεις αλλά και της ομάδας. Για την ακρίβεια, ο πρώην στόπερ της Νις, που στην προηγούμενη ομάδα του έβαζε 600.000 κάθε χρόνο στον τραπεζικό του λογαριασμό βάσει συμβολαίου, τώρα θα παίρνει 1.085.000 ευρώ. Σχεδόν τα διπλά! Απ' αυτά, ήδη έχει εισπράξει 600.000, δηλαδή το ήμισυ του πριμ υπογραφής, το οποίο θα καταβάλει ο Παναθηναϊκός στον ποδοσφαιριστή σε δύο δόσεις (η επόμενη του χρόνου το καλοκαίρι). Δεν είναι, όμως, μόνο αυτά τα λεφτά που μπορεί να βγάλει ο Γάλλος από τους «πράσινους» την επόμενη σεζόν. Σε κάθε ματς πρωταθλήματος στο οποίο θα συμμετέχει θα παίρνει 10.000 ευρώ, υπό την αυστηρή προϋπόθεση ν' αναδεικνύεται νικητής ο Παναθηναϊκός. Αντίστοιχη πρόβλεψη υπάρχει για τα παιχνίδια του Κυπέλλου Ελλάδας (5.000 ανά αγώνα), αλλά και για τα διεθνή, στα οποία η αμοιβή είναι ανώτερη. Αν ο Καντέ παίξει σε αναμέτρηση για το Τσάμπιονς Λιγκ και ο ΠΑΟ νικήσει, τότε θα βάλει στην τσέπη του 20.000 ευρώ και σε αντίστοιχη περίπτωση στο Γιουρόπα Λιγκ 15.000 ευρώ. Επειδή, όμως, προφανώς δεν ήταν σίγουρο ότι ο Καντέ θα συμπληρώσει ικανοποιητικό αριθμό συμμετοχών, που θα του αποφέρουν έξτρα λεφτά, στο συμβόλαιό του προβλέπεται και ελάχιστο πριμ συμμετοχών: 100.000 ευρώ σε περίπτωση που παίξει μόλις σε δέκα αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, με την υποσημείωση ότι ως συμμετοχή λογίζεται η 20λεπτη αγωνιστική παρουσία.
Ως προς τα πριμ στόχων της ομάδας, ούτε από αυτά εξαιρείται ο Καντέ. Ο νεοφερμένος στην Παιανία στόπερ θα γίνεται κατά 50.000 ευρώ πλουσιότερος κάθε χρόνο αν ο ΠΑΟ παίζει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, και όσο προχωρά από γύρο σε γύρο τα... πενηντάρικα θα πέφτουν το ένα μετά το άλλο! Για την κατάκτηση του πρωταθλήματος η πρόβλεψη που υπάρχει είναι 100.000 ευρώ και για το Κύπελλο τα μισά. Επιπλέον, ο Καντέ θα παίρνει από τον Παναθηναϊκό κάθε μήνα 1.500 ευρώ για ενοίκιο και 5.000 (άπαξ) για την επίπλωση της οικίας του. Τέλος, έχει δωρεάν τέσσερα εισιτήρια τον χρόνο με προορισμό τη Γαλλία.

ΣΕΝΤΡΙΚ ΚΑΝΤΕ

Τα πριμ συμμετοχής ανά αγώνα εισπράττονται
μόνο σε περίπτωση νίκης του Παναθηναϊκού.

ΠΡΙΜ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ: 100.000 ευρώ
ΠΡΙΜ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: 50.000 ευρώ
ΠΡΙΜ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΣ: 10.000 ευρώ
ΠΡΙΜ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: 20.000 ευρώ
ΠΡΙΜ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ: 15.000 ευρώ
ΠΡΙΜ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ: 5.000 ευρώ

Πληρώνεται ακόμα και τραυματίας ο Αργεντινός!

Δαπανηρή ήταν και η μεταγραφή του Σεμπαστιάν Λέτο. Ο Παναθηναϊκός θα δώσει στη Λίβερπουλ συνολικά 3.500.000 εκατ. ευρώ μέσα στην επόμενη διετία, τα οποία μπορεί να φτάσουν τα 3.750.000 ευρώ στην περίπτωση που ο ΠΑΟ κατακτήσει ένα από τα τέσσερα επόμενα πρωταθλήματα Ελλάδας με τον Λέτο στο ρόστερ του.
Επιπλέον, όπως είχε αποκαλύψει η «SportDay», ο αγγλικός σύλλογος διατηρεί το δικαίωμα του τελευταίου λόγου αν αποφασίσει ο ΠΑΟ να πουλήσει τον Λέτο, αλλά και ποσοστό μεταπώλησης 45% (αφαιρουμένων των εξόδων που θα έχουν κάνει οι «πράσινοι» μέχρι τότε).
Τα πολλά λεφτά για τον Λέτο θα εκταμιευτούν από την ΠΑΕ για το πενταετές συμβόλαιό του, που θ' αποφέρει στον Αργεντινό ποδοσφαιριστή 1.120.000 ευρώ ανά έτος (4.600.000 για τη συνολική διάρκεια του συμβολαίου και 1.000.000 πριμ υπογραφής σε δύο δόσεις - 700.000 τώρα και 300.000 του χρόνου). Βάσει αυτής της σούπερ συμφωνίας του με τον ΠΑΟ, ο Λέτο πήρε... αύξηση 60% σε σχέση με τα λεφτά που έπαιρνε στον Ολυμπιακό πέρυσι (700.000 ευρώ)!
Εξαιρετικά υψηλό είναι το πριμ που θα παίρνει ο παίκτης στις προκρίσεις του Παναθηναϊκού στο Τσάμπιονς Λιγκ: 100.000 ευρώ όποτε επιτυγχάνουν οι «πράσινοι» την είσοδό τους στους ομίλους! Τόσα είναι και τα χρήματα που προβλέπονται στο συμβόλαιό του Σισέ με τον Παναθηναϊκό, συνεπώς αντιλαμβάνεστε ότι το «κατοστάρικο» είναι ποσόν που δεν δίνει ο ΠΑΟ σ' όποιον κι όποιον.
Αντίστοιχο, μάλιστα, είναι το πριμ πρόκρισης ανά γύρο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ σε περίπτωση κατάκτησης του πρωταθλήματος ο Λέτο θα εισπράξει 200.000 ευρώ (για το Κύπελλο Ελλάδας το πριμ είναι 50.000 ευρώ).
Η διαφορά στο συμβόλαιο του Αργεντινού με τον ΠΑΟ σε σύγκριση με τις άλλες συμφωνίες είναι ότι εκτός από το πριμ πρόκρισης σε κάθε γύρο του Γιουρόπα Καπ (50.000 ευρώ), έχει προβλεφθεί και έξτρα αμοιβή για κατάκτηση της διοργάνωσης (100.000 ευρώ)! Ως πριμ συμμετοχής σε αγώνες του Παναθηναϊκού, πάντως, ο Λέτο δεν ξεπερνά τα «στάνταρ» ποσά: 10.000 σε κάθε νικητήριο αγώνα πρωταθλήματος, 5.000 για το Κύπελλο, 20.000 για το Τσάμπιονς Λιγκ και 15.000 για το Γιουρόπα Καπ.
Αλλά οι ατζέντηδες του 24χρονου μεσοεπιθετικού έκαναν ένα άλλο «κόλπο» στα πριμ ανά ματς, το οποίο δεν συναντάται συχνά: πρόβλεψαν πόσα λεφτά θα παίρνει ο πελάτης τους αν ο Παναθηναϊκός νικά και ο Λέτο δεν παίζει λόγω τραυματισμού! Ιδού το deal αυτής της περίστασης: στο 1ο και 2ο παιχνίδι ύστερα από πιθανό τραυματισμό του Λέτο, ο παίκτης θα παίρνει ακριβώς ό,τι προβλέπει το συμβόλαιό του σε κανονική συμμετοχή, αλλά στο 3ο και στο 4ο τα μισά λεφτά.
Στο συμβόλαιο του Λέτο προβλέπεται, τέλος, μηνιαία εισφορά 1.500 ευρώ για ενοίκιο, το γνωστό... δωράκι των 5.000 ευρώ για επίπλωση και 4 εισιτήρια διακεκριμένης θέσης «αλέ ρετούρ» για Μπουένος Αϊρες, η αξία των οποία θα φτάνει μάξιμουμ τα 20.000 ευρώ.

ΣΕΜΠΑΣΤΙΑΝ ΛΕΤΟ

Τα πριμ συμμετοχής ανά αγώνα εισπράττονται
μόνο σε περίπτωση νίκης του Παναθηναϊκού.

ΠΡΙΜ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ: 200.000 ευρώ
ΠΡΙΜ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: 100.000 ευρώ
ΠΡΙΜ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΣ: 10.000 ευρώ
ΠΡΙΜ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: 20.000 ευρώ
ΠΡΙΜ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ: 15.000 ευρώ
ΠΡΙΜ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ: 5.000 ευρώ

Τα πριμ του Τσάμπιονς Λιγκ

H αμοιβή του Κώστα Κατσουράνη από το συμβόλαιό του φτάνει το 1 εκατ. ευρώ (συνυπολογίζοντας το πριμ υπογραφής, το οποίο είναι 1.400.000 συνολικά). Από κει και πέρα, η διαφορά που υπάρχει στη συμφωνία του Κώστα Κατσουράνη σε σχέση με τους υπόλοιπους νέους παίκτες είναι ότι τα πριμ για το Τσάμπιονς Λιγκ είναι μεγαλύτερα από την πρόβλεψη για την επίτευξη των εν Ελλάδι αγωνιστικών στόχων.
Ο Κατσουράνης θα βάζει στην τσέπη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος 50.000 ευρώ και 75.000 για την είσοδο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, απόδειξη ότι πράγματι -όπως δήλωσε και ο ίδιος- δεν «καίγεται» για την «κούπα» της Σούπερ Λίγκας. Επιπλέον, ο διεθνής χαφ θα εισπράττει 25.000 ευρώ για κάθε πρόκριση στους επόμενους γύρους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οπως έγινε στα συμβόλαια των άλλων καινούργιων συμπαικτών του, φυσικά υπάρχει πρόβλεψη για πριμ ανά ματς: 10.000 ευρώ σε νικητήριο αγώνα του πρωταθλήματος, 5.000 στο Κύπελλο, 20.000 στο Τσάμπιονς Λιγκ και 15.000 στο Γιουρόπα Λιγκ. Και σ' αυτό το σημείο, πάντως, διαφοροποιείται το συμβόλαιο του Κατσουράνη, διότι περιλαμβάνει και την πιθανότητα ισοπαλίας στο Τσάμπιονς Λιγκ, η οποία θα του αποφέρει 10.000 ευρώ. Αυτή η παράμετρος δεν προβλέπεται ούτε στο συμβόλαιο του Τζιμπρίλ Σισέ (σ.σ.: αναφέρεται, αντιθέτως, πως αν αποφασίσει η ομάδα να ανταμείψει το «Χ», θα πάρει και ο Γάλλος ό,τι οι άλλοι παίκτες). Τα χρήματα που «υπόσχεται» στον Κατσουράνη το συμβόλαιό του είναι ένα μέρος της δαπανηρής μεταγραφής. Το άλλο έχει να κάνει με την αγορά του από την Μπενφίκα με 2.750.000 ευρώ, συν το σχεδόν 1.000.000 ευρώ που δόθηκε στην ΑΕΚ.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ

Τα πριμ συμμετοχής ανά αγώνα εισπράττονται μόνο σε περίπτωση νίκης του Παναθηναϊκού.

ΠΡΙΜ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ: 50.000 ευρώ
ΠΡΙΜ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ ΣΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥΣ ΤΟΥ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: 75.000 ευρώ
ΠΡΙΜ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑΣ: 10.000 ευρώ
ΠΡΙΜ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ: 20.000 ευρώ
ΠΡΙΜ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ: 15.000 ευρώ
ΠΡΙΜ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΓΩΝΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ: 5.000 ευρώ

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x