Γιώργος Χελάκης

Οι ερασιτέχνες Ισλανδοί την έστειλαν για ψάρεμα

SportDay

Θα χρειαστούν κόπος κι ευρηματικότητα από την πλευρά του Μαρίνου Ουζουνίδη για να ξεπεράσει το στραπάτσο του αποκλεισμού από τους ημιεπαγγελματίες Ισλανδούς. Υπάρχει και κάτι αχρείαστο. Οι δικαιολογίες. Αλίμονο αν οι Θεσσαλοί τις επιστρατεύσουν για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Η ΑΕΛ τα μούσκεψε επειδή πραγματοποίησε δύο άθλιες εμφανίσεις και αποχαιρέτησε με το... σπαθί της τη διοργάνωση.

Οπως και να έχει, ξεπερνάει τα όρια η αγωνιστική της καχεξία. Χρειάζονταν απλώς σοβαρότητα και κάποιες ελάχιστες εμπνεύσεις για να μη γίνει η ζημιά στο Ρέικιαβικ και να παρθεί η πρόκριση στο Αλκαζάρ. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν τα κατάφερε σε κανένα από τα δύο. Του αξίζει να φορτωθεί ένα σοβαρό μερίδιο για την αποτυχία. Για τον ξεπεσμό της ΑΕΛ. Εννοείται τον αγωνιστικό. Η ομάδα του μόλις και με το ζόρι έφτιαξε δύο-τρεις φάσεις στα καρέ των Ισλανδών. Ολα τα άλλα ήταν «λάδι πολύ και τηγανίτα τίποτα».

Με δύο χαφ που μοιάζουν τόσο πολύ (Μετίν - Τοάμα) και τον Βραζιλιάνο Ρομέου να βολοδέρνει στα ρηχά, η Λάρισα σε έκανε να βαρεθείς το ποδόσφαιρο. Από μια άποψη σ' έκανε να σκέφτεσαι ότι καλύτερα που ήρθαν έτσι τα πράγματα. Στον επόμενο γύρο των προκριματικών η Βασιλεία θα τιμωρούσε σκληρά την αγωνιστική καχεξία των «βυσσινί».

Τώρα υπάρχουν χωρίς απάντηση κάποια ερωτήματα: τι περιθώρια αγωνιστικής βελτίωσης έχει η ομάδα; Πόσο μπορούν να τη βελτιώσουν όσοι απουσίαζαν χθες το βράδυ; Γιατί χρειάζεται μεγάλη και ουσιαστική βελτίωση για να μη γίνει η ΑΕΛ σάκος του μποξ στο πρωτάθλημα; Συγγνώμη, αλλά με εξαίρεση τον Σίμιτς, οι υπόλοιποι νεοφερμένοι δεν πείθουν σε καμιά περίπτωση ότι είναι καλύτεροι από αυτούς που έφυγαν.

Η Λάρισα αντικατέστησε σχεδόν όλους τους παίκτες του άξονά της κι αυτοί που ήρθαν (και είδαμε) δυσκολεύονται να πείσουν για την αξία τους. Μεγάλα ερωτήματα υπάρχουν γύρω από το ποιοι και πώς έκαναν και υλοποίησαν τον μεταγραφικό σχεδιασμό. Τώρα που είναι σχετικά νωρίς, χρειάζονται αυτοκριτική και γενναίες αποφάσεις για διορθωτικές κινήσεις. Επειδή μιλάμε για αυτοκριτική, την αρχή να κάνουν αμέσως όσοι έπαιξαν και ο Μαρίνος Ουζουνίδης.

Τέτοιο χάλι δεν γίνεται να περάσει στο ντούκου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x